Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Цаковићеве младе Пазовчанке владају Србијом!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове по први пут у историји су победнице Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Феноменалне Пазовчанке су вечерас, код куће, поразиле Уб са 3:0, по сетовима 25:17, 25:22 и 25:14.

Јово Цаковић и његове младе изабранице су доказали, свиме приказаним у овој сезони, да српска одбојка има блиставу будућност!

Јединство је у првом периоду у потпуности надиграо ривала. Ношене сјајном атмосфером, за коју је била заслужна громогласна публика, изабранице Јова Цаковића су, након нешто бољег почетка Уба, пронашле своју препознтављиву игру. Први налет Јединство је направило при резултату 4:3, у корист противника, када је преко Миње Осмајић и Бранке Тице, уз грешке са друге стране мреже, повело са 7:4. Нису се на том зауставиле Пазовчанке, које су поред свих покушаја Убљанки наставиле да нижу поене и заслугама читавог тима, а понајвише Тамаре Миљевић, само су повећавале залиху. Тако су домаће одбојкашице у завршницу ушле са великих 22:16, када је на сцену ступила Исидора Коцкаревић, која је са три везана поена омогућила својој екипи да прва стигне до вођства.

fs31

Екипа Маријане Боричић била је свесна да уколико се не пробуди у другом периоду, евентуална мајсторица ће бити само сан. Као што се и очекивало, током целокупног сета, гледали смо лавовску борбу за сваку лопту и сваки поен. Ни једна ни друга екипа није одступала од зацртаног циља, што је на старту донело игру поен за поен. Тако је било до резултата 12:11, у корист домаћина, када су гошће поенима Бенитез, Ерић и Николине Лукић, повеле са 17:13. Међутим, у тим тренуцима је Цаковић одлучио да у игру на сервис уведе Ивану Недељковић, која је убрзо са два аса, оправдала његово поверње. Дешавања на терену дала су у том тренутку неопходну инјекцију самопоуздања Јединству, које је и у наставку играло као у трансу. Ређали су се поени Тице, Драговић, Осмајић и Тамаре Миљевић, а тачку на сет ставила је још једном капитенски Исидора Коцкаревић прецизним поеном из напада.

Права резултатска клацкалица виђена је на старту трећег сета. Слађана Ерић била је веома расположена у тим тренуцима, пошто је најпре поеном из напада, а потом и ас-сервисом, омогућила гошћама да поведу (7:6). Ипак, убрзо је Уб сам себе закопао, када је са три везане грешке поклонио преокрет Јединству, које је то оберучке прихватило (9:7). За разлику од претходне утакмице, када су биле у сличној позицији, Пазовчанке су овог пута желеле да своју залиху сачувају и без страха одоле свим покушајима ривала. Свака играчица из Цаковићеве експедиције дала је свој максимални допринос. Сваки сегменат је функционисао и све је ишло од руке младим Пазовчанкама, а резултат се само повећавао. Тако је Јединство у завршницу ушло са огромних 18:10. Покушавала је Маријана Боричић, по узору на претходни меч, да изменама размрда своју екипу, али спаса за игру домаћина није било и Јединство је на крају са убедљивих 25:14, могло да започне прославу!

Јово Цаковић, стратег шампионки Србије, био је веома срећан и поносан након утакмице.

„Ја сам годинама чекао титулу, али вероватно је овако морало да буде. Драго ми је да је управо ова генерација освојила титулу и надам се да ће у Старој Пазови да се нижу резултати и наредних година. Сматрам да смо ове године континуирано играли најбољу одбојку у Србији. Велике честитке мом тиму, мојих 14 играчица, стручном штабу, као и људима који овде овај клуб“, закључио је Цаковић.

Најефикаснија у победи титуле вредној била је Тамара Миљевић са 17 поена, а пратиле су је Бранка Тица са 15 и Исидора Коцкаревић са 14. У екипи Уба највише се истакла Слађана Ерић са девет.

Пре доделе медаља, Бранка Тица, примач Јединства, проглашена је за најбољу играчицу финалне серије.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!