Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда се провукла кроз иглене уши на отварању сезоне у Суботици

Фантастичан меч виђен је на отварању сезоне у Банка Поштанска штедионица Суперлиги за одбојкашице. Црвена звезда је као гост савладала суботички Спартак у “Дудовој шуми”, пред 300 гледалаца, после праве драме и доста обрта са 3:2 (25:20, 21:25, 22:25, 25:20,15:6), након 124 минута игре.

Главне вести са овог меча могле би се сумирати на следећи начин. Што се тиче Спартака, Слађана Ерић игра одбојку као у најбољим данима, Сара Клисура се у суботичку екипу вратила сада у улози коректора, Тијана Милојевић одлична на позицији либера, Елена Баић још зрелија у организацији игре, млада Королија (2005. годиште) показала да је пред њом светла будућност, а Татјана Матић да ће и ове сезоне бити један од главних стубова игре “голубица”. Код Звезде, капитен Јелена Стојић прави је вођа екипе, млади коректор Катарина Станковић (2002. годиште) изврсна у нападу, повратница у екипу Николина Лукић показала да је велико појачање, Сања Ђурђевић на позицији либера стандардно добра, док ће блокер Сашка Ђуровић и дизач Ана Јакшић бити две карике у ланцу црвено-белог тима које ће донети неопходну стабилност тиму.

А утакмица је текла на следећи начин…

SPA CZV

У првом сету виђена је одлична игра Црвене звезде. Београђанке су мучиле популарне “голубице” сјајним сервисима (2 аса забележила је Симона Матеска и по један Сашка Ђуровић и Ана Јакшић), одличном одбраном и нападима младог коректора Катарине Станковић, која је у овом периоду забележила 8 поена. Спартак је деловао смушено, мучио се са пријемом и организацијом напада и упркос томе што су у једном тренутку стигле до изједначења (15:15), осећало се да Суботичанке не могу озбиљније да парирају разиграној Звезди која је овај део игре решила у своју корист са 25:20.

У другом сету, црвено-беле су наставиле у истом ритму и када су повеле са 20:16 чинило се да Суботичанкама и овај период неумитно клизи из руку. Међутим, тада је на сцену ступила искусна Слађа Ерић, која је још једном потврдила своје мајсторство, и са 6 поена (5 из напада и једним из блока) повела Спартак до преокрета и изједначења у сетовима (25:21).

У трећем сету виђен је потпуно другачији Спартак. “Голубице” су одисале самопоуздањем, потпуно су повезале своје редове, играле су борбено и надахнуто и чврсто су држале предност од 2 до 3 поена током највећег дела овог периода игре. На крају, домаћин је привео крају овај део меча резултатом 25:22 за предност од 2:1 у сетовима, а најефикаснија била је примач, Татјана Матић са 7 поена.

Звездин примачки тандем Стојић - Лукић бриљирао је у нападу у четвртом сету, комбиновано постигавши 16 поена. Суботичанке нису имале решење за примачку дијагоналу црвено-белих која је своју екипу убедљиво водила до изједначења у сетовима на 2:2 (25:20).

SPACZV06102923 1

У петом сету виђен је шоу Николине Лукић, која је постигла укупно 8 поена и меч затворила ас-поеном за 15:6. Суботичанке су у тај-брејку повеле са 4:2, али након тога су стале и допустиле Звезди да забележи 6 везаних поена. До краја, “голубице” су успеле да освоје само два поена и то на грешке противница. Звезда је у овом делу игре била апсолутно доминантна и заслужено стигла до тријумфа на почетку сезоне.

”Честитке обема екипама на једној изузетној борби, не баш толико лепој колико узбудљивој одбојци. Мислим да је за прву утакмицу ово гостовање у Суботици оправдало епитет дербија. Јако тешко гостовање. И поред изгубљеног првог сета екипа Спартака се није предавала и успела је да нас угрози сервисом. Имали смо много проблема са реализацијом напада, наравно и због њихове одбране. Мислим да ће ово бити веома занимљиво првенство ако је судити по данашњем мечу”, истакао је Милан Гршић, тренер Црвене звезде.

”Мислим да је ово била једна доста стегнута утакмица. Могли смо да извучемо сва три бода, али попустила нам је концентрација у том другом и трећем сету. Свакако, треба да будемо задовољни. Победа на једном јако незгодном тереену. Идемо даље, против Уба на још једну победу”, рекла нам је Јелена Стојић, капитен Црвене звезде.

”Остаје жал што нисмо утакмицу привеле крају у своју корист. Честитке Црвеној звезди, била је стварно једна велика утакмица. Ми смо почеле меч веома лоше, у другом сету смо се вратиле и енергијом и одбранама, сервис је функционисао, повеле смо и са 2:1, али смо се онда у четвртом сету скроз изгубиле. Није било шансе ни у петом да пружимо неки максимум. Треба сад да нам се охладе главе. Мислим да нисмо имали решења за њихову позицију 4, ја не волим да гледам статистику превише, али мој утисак је да ту нисмо успели да их зауставимо и ја им честитам од срца на победи”, изјавила је Слађана Ерић, капитен Спартака..

Код победника, Јелена Стојић и Катарина Станковић забележиле су по 18 поена док је Николина Лукић додала 15. У редовима домаћина, Слађана Ерић је постигла 18, Татјана Матић је уписала 13, а Драгана Королија 12 поена.

Комплетну статистику са меча можете погледати овде.

Цео меч можете погледати на Јутјуб каналу Одбојкашког савеза Србије.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!