Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Почетак из снова за шампиона Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове су великом победом отвриле нову сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас у оквиру 1. кола, на свом терену, надиграле Железничар из Лајковца са 3:0, по сетовима 25:20, 25:22 и 25:18.

Високу препону, у виду екипе која је годинама један од главних конкурената за титулу, успео је да прескочи актуелни шампион Србије већ на самом старту суперлигашке трке и победом започне одбрану круне.

Било је јасно на самом старту уводног сета да ћемо гледати сјајну одбојкашку представу. Са једне стране, домаћу екипу предводио је тандем Вајагић-Миљевић, док је главни погон Железничара био дебитантски двојац Терел-Томић. Њиховим поенима, добили смо први део уводног сета, који је био пун преокрета, а тако је било до резултата 11:11. Тада је Јединство серијом блокова за коју су биле заслужне Мина Драговић и Марија Миљевић, али и новим поенима Уне Вајагић повело са 18:13, и поприлично се приближило освајању прве деонице. Није се на томе зауставио тим Јова Цаковића, пошто је и у завршници приказао игру која га је красила од почетка утакмице. У финишу сета на сцену је ступила Ива Шућуровић, која је са по два поена из блока и напада, омогућила свом тиму да успешно стави тачку на овај сет – 25:20.

jed zel1

Тамо где су се зауставиле у претходном, наставиле су Пазовчанке у наредном периоду. Одличном игром на свим пољима, Јединство просто није пружило ривалу шансу да покаже свој потенцијал. Тако је било до резултата 14:8, у корист домаћина, када је Железничар преко Ксеније Томић наговестио да се неће тек тако предати у овом сету, што је после и потврдио (14:11). Поред буђења гошћи, освајач Суперкупа Србије почео је полако да посустаје и у наредних неколико поена је грешкама омогућио ривалу да потпуно анулира стечену предност (18:18). Међутим, брзо се испоставило да је ово био само мали пад концентрације домаћина, а Цаковић је изменама то и потврдио, пошто је на терен вратио Бранку Тицу. Она је одмах направила разлику и предводила је своју екипу до нове мини серије и вођства од 21:18. Покушао је Железничар до краја сета да још једном ухвати ривала неспремног, али када год би дошао близу изједначења, наилазио је на отпор и на крају је Јединство са 25:22, дуплирало своје вођство.

И у трећем сету настављено је у истом маниру као из завршнице другог. Обе екипе су на почетку показале своје добре, али и мање добре стране, што је утицало на то да гледамо промењиву игру на терену. Таква ситуација виђена је до резултата 10:8, у корист Јединства, када је домаћин на крилима Тице направио серију од 4:1, а потом је и зналачки искористио грешке ривала и ваљано се приближио првој и великој победи (20:12). Иако се екипа Јова Цаковића мало опустила у завршници утакмице, простора за изненађење није било и Јединство је са 25:18, на прави начин започело одбрану титуле.

Јово Цаковић, стратег Јединства, истиче да ће све екипе, како време буде одмицало, подизати форму.

„Задовољан сам резултатом, али и игром коју смо приказали у 1. колу. Сматрам да ћемо, како време буде одмицало, дизати форму и играти боље и дисциплинованије, што не важи само за нашу екипу, него и за остале у лиги. Битно је да заборавимо ову утакмицу и да се припремимо за наредно коло“, рекао је Цаковић.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара, каже да је његова екипа имала пуно проблема у организацији и реализацији напада.

„Прва утакмица у првенству. Било је обострано већи број грешака. Мислим да смо се у прва два сета солидно држали. Имали смо, што за нас није карактеристично, пуно проблема у реализацији и организацији напада. Из неких чистих контри и добрих пријема смо се мучили да направимо поене, делом нашом заслугом, али и одличном блоку и одбрани Јединства. Нисмо баш задовољни и биће доста посла ове године“, закључио је Ковачевић.

Милица Медвед, капитен и либеро Јединства, дала је свој коментар на утакмицу након тријумфа њене екипе.

„Сматрам да смо могле боље да одиграмо у неким основним стварима, али је најбитније да смо оствариле максималну победу. Остаје нам да вредно радимо на тренинзима и да се што боље припремимо за наредну утакмицу“, истакао је капитен Јединства.  

Пазовчанке је до тријумфа предводила Уна Вајагић са 17 поена, док је Ксенија Томић са друге стране утакмицу завршила са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу гостује Срему у Сремској Митровици, док Железничар путује у Београд на мегдан  Партизану Ефебет.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!