Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Омладинац након драме бољи од Срема

by Душан Крстић

Одбојкашице Омладинца из Нових Бановаца победом су отвориле нову сзону Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Марка Николића су вечерас, на свом терену, надиграле Срем након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:17, 18:25, 24:26, 25:23 и 15:11.

Сјајну одбојкашку утакмицу, пуну преокрета и неизвесности, одиграле су одбојкашице и једне и друге екипе, али је на крају домаћин за нијансу био истрајнији и остварио је важну победу.  

Истинска борба вођена је у првом делу уводног сета. Обе екипе су се константно смењивале у вођству, а таква слика на терену виђена је све до резултата 16:16. У тим тренуцима је екипа Марка Николића убацила у пету брзину и до краја сета препустила је ривалу само један поен. Заслуге за оваку серију домаћина приписују се одличној Сари Маринковић, која је поентерски предводила своју екипу и на тај начин јој омогућила да поведе са 1:0.

Уводни део друге деонице био је готово пресликан као и у првом сету, али је овог пута гост из Сремске Митровице за нијансу био опаснији. У неколико наврата су изабранице Николе Каприца правиле серије поена, али је Омладинац све до резултата 15:15, успевао да их анулира. Међутим, тада је Срем ас сервисом Дуње Грабић, уз одличне нападе Ане Михајловић везао четири поена, да би у наставку знао да искористи грешке противника и експресно се резултатски врати у меч.

Деловале су гошће незаустављиво и на почетку трећег периода, пошто су га отвориле серијом од 8:0. Иако се у тим тренуцима чинило да ће се Омладинац тешко ишчупати из ове ситуације, уследео је пад концентрације гошћи и већ до средине сета је екипа Марка Николића преокренула резултат у своју корист (13:12). Ни ту није био крај резултатском ролеркостеру, пошто се Срем за тили час пробудио и вратио је предност на своју страну. Покушавао је тим из Нових Бановаца да се још једном врати у овај сет, чак је у неколико наврата успевао да поравна резултат, па и да спаси сет лопту, али је на крају тачку на трећу деоницу ставила Анастасија Ивковић са два поена из напада.

Иако су многи помислили да млада екипа Омладинца нема превише енергије за повратак, након великог преокрета ривала, Марко Николић и његове изабранице су имале другачије планове. Поенима како из напада, тако и са сервис линије Соње Даниловић, Омладинац је боље отворио четврти сет и повео је са 11:6. Деловало је у тим тренуцима да је домаћин на добрм путу да избори тај-брејк, али се нешто питао и Срем, који је одличном игром на свим пољима убрзо успео да преокрене резултат у своју корист (17:15). Међутим, ни ту није био крај узбуђењима. Одржавале су гошће ову предност све до резултата 21:19, када је Омладинац поново подигао ниво своје игре и серијом од 6:2, изборио је пети сет.

Решене су биле одбојкашице из Нових Бановаца да дебело наплате труд из претходног дела меча у тај-брејку и одмах су повеле са 7:2 и 11:4. Покушао је Никола Каприц изменама да пробуди своју екипу, што му је и делимично пошло за руком, али је залиха домаћина просто била недостижна и на крају је Омладинац са 15:11, тријумфално започео нову суперлигашку сезону.

Соња Даниловић, примач Омладинца, рекла је да је увек лепо сезону отворити победом.

Ово је битна победа за нас, која ће нам донети још више мотивације и самопоуздања. Увек је лепо када се сезона отвори тријумфом. Оба тима су показала велику борбеност и жељу. Иако је екипа још увек нова, сматрам да је свако одрадио свој део посла одговорно, што је и резултирало да утакмица протекне добро. Понављам, ово је једна велика тимска победа у којој су сви пружили максималну дисциплину и енергију“, закључила је Соња.

Дуња Грабић, примач и капитен Срема, истиче да још увек има времена да њена екипа унапреди своју игру.

„Знали смо и пре почетка да нас очекује једна неугодна утакмица. Ушли смо стегнуто у први сет и требало нам је доста времена да дођемо до своје игре, која је била присутна на моменте. Такође, нисмо добро деловали у одбрани. Ипак, можда је боље што се све ово издешавало на почетку сезоне, јер имамо довољно времена да унапредимо нашу игру. Већ следеће недеље нас очекује нова тешка утакмица са Јединством, али ћемо покушати да се што боље спремимо и одиграмо боље него вечерас“, рекао је капитен Срема.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Александра Стојановић са 18 поена, док се код гошћи највише истакла Милица Живановић са 15.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Омладинац у наредном колу гостује Клеку, док ће Срем дочекати Јединство из Старе Пазове.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!