Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар максималан у Београду

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у последњој утакмици 2. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је вечерас, у дворани „Александар Николић“, надиграо Партизан Ефбет са мкасималних 3:0, по сетовима 25:20, 25:21 и 25:23.

Иако је важио за великог фаворита пред почетак ове утакмице, тим из Лајковца је морао и те како да се потруди како би сломио отпор ривала и уписао победу.

Нешто боље је Железничар ушао у овај сусрет и блоковима Анастасије Божић, уз поене Ксеније Томић и Васје Филиповић повео је са 5:3, а потом захваљујући грешкама ривала и са 8:6. Иако је деловало да ће гост у наставку лако да увећа стечену предност, Партизан се није предавао и знао је да поседује квалитет за преокрет, до којег је врло брзо и дошао. Најзаслужније за то биле су Исидора Родић и Ана Круљ, које су својим поенима омогућиле црно-белим дамама да поведу са 11:9. Међутим, није ова мини серија домаћина превише утицала на Лајковчанке, које су за тили час поново пронашле своју игру, убациле су у пету брзину и учиниле ривала просто немоћним. На поменуто вођство Партизана, гошће су одговориле сјајном серијом од 10:1, за коју су најзаслужније биле Терел, Зеленовић и Томић. Као што се и очекивало, изненађење је изостало до краја и Железничар је повео са 1:0.

Нису изабранице Бранка Ковачевића желеле да се зауставе после освајања првог сета и од старта другог, изгледале су доминантно. Иако је на самом почетку, Партизан направио малу резултатску разлику, Железничар је убрзо преузео ствар у своје руке и заслугама читаве екипе повео је најпре са 6:4, па са 12:8 и 17:10. Већ тада је било јасно да ће се екипа Ненада Живановића тешко извући из ове ситуације, што је нешто касније и добило потврду. Ипак, не може се рећи да се Партизан није борио, пошто је преко Ане Дробњак и Ање Михајловић успео у завршници да смањи вођство ривала на само два поена (20:18). Схватиле су тада Лајковчанке да освајање сета виси о концу, што их је натерало да се уозбиље. Убрзо им се труд исплатио и тим Бранка Ковачевића је дуплирао стечено вођство.

Као што се неретко дешава у одбојци, екипа која поведе са 2:0, да мало себи одушка, што се управо догодило вечерас. Железничар је од почетка трећег периода заиграо мало опуштеније, а Партизан је то знао да искористи. Полако али сигурно је домаћин градио вођство, што му је омогућило да прво поведе са 8:5, па са 13:7 и 18:12. Међутим, били су свесни у табору Лајковчанки да морају под хитно да се стабилизују и покушају да се врате у овај сет, како би утакмицу решили у своју корист максималним резултатом. У тим тренуцима се разгоропадила Јована Зеленовић, која је са пет везаних поена из напада наговестила резултатски повратак њене екипе. У наставку јој је подршку пружила и Терел, као и грешке ривала који је потпуно потонуо. Тако је Железничар убрзо искористио другу меч лопту, а тачку на утакмицу ставила је Ксенија Томић.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара, задовољан је игром његове екипе у овом мечу.

„Ми смо ову утакмицу фактички одиграли без једног средњег блокера и са нижим играчем, који иначе не игра на тој позицији. То је Партизан користио веома добро, када је успевао да прими сервис. Драго ми је што смо и трећи сет преломили и стигли велику предност ривала. С обзиром да нисмо били комплетни, можемо бити задовољни и игром и резултатом на почетку сезоне“, закључио је Ковачевић.

Ксенија Томић, примач Железничара, дала је свој коментар након победе њеног тима.

„Честитам мојој екипи на максималној победи. Иако је био такав резултат, није било лако добити сва три сета. У последњем смо се мало опустиле и тада нам је пала концентрација на пријему и у одбрани, али и у нападу. Ипак, драго ми је што смо последњи сет, али и утакмицу завршили победом“, рекла је Ксенија.

Најефикаснија у победи свог тима била је Јована Зеленовић са 17 поена, док је исти учинак код домаћина имала Ана Круљ.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Железничар у наредном колу дочекује Срем, док ће Партизан гостовати ТЕНТ-у.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!