Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Инђија прекинула црну серију

Одбојкашице Инђије оствариле су први тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Николе Јерковића су вечерас, у Суботици, надиграле домаћи Спартак са 3:0, по сетовима 26:24, 25:23 и 25:14.

Након лошег старта нове суперлигашке сезоне, гошће су вечерас приказале игру која их је красила претходне сезоне и успеле су да поразе фаворизованог ривала.

Жеља за првом победом била је евидентна код одбојкашица Инђије од самог старта утакмице. Иако је Спартак поенима Саре Клисуре, али и успешним блоком Слађане Ерић повео са 6:5, гошће не само да су имале спреман одговор, него су заслугама читавог тима и одличном игром на свим пољима стекле лепу резултатску залиху (12:7). Нису се на томе зауставиле, већ су и у наставку одржавале предност и ваљано су се приближиле освајању прве деонице (17:12). Међутим, у тим тренуцима је Спартак подигао ниво своје игре и ношен сјајном публиком са трибина, успео је да за тили час преокрене резултат (20:18). Најзаслужнији за оваква дешавања на терену поново је био тандем Клисура-Ерић, али су и остале играчице дале велики допринос. Иако је домаћин био у налету, било је јасно да ћемо у завршници гледати велику борбу. Инђија се није предавала, а то јој се ускоро и исплатило, пошто је успела да искористи другу шансу која јој се указала и са 26:24, повела је са 1:0.

Баш као и у претходном, и у другом сету смо гледали промењиву игру са обе стране мреже. Инђији су дешавања из завршнице уводног периода дале додатно самопоуздање да сигурно отвори актуелни и поведе са 8:5. Ипак, тада је Спартак увидео да под хитно мора да заигра агресивније, што је и урадио. Ас сервисом Ане Јарамазовић, али и поенима из напада Слађане Ерић, Суботичанке су направиле још један преокрет и повеле су са 11:9. Натерало је то Николу Јерковића да затражи тајм-аут, а ова пауза је позитивно утицала на његове изабранице, које су убрзо поново имале вођство на својој страни (16:13). Покушавао је тим Саше Недељковића у наставку на све начине да ухвати прикључак за ривалом, чак је у једном тренутку успео и да поравна резултат, али је Инђија до краја била максимално истрајна и са 25:23, стигла до је круцијалног вођства.

Видевши да је враг однео шалу, домаћин је од почетка треће деонице заиграо поприлично добро, што му је омогућило да најпре поведе са 4:1, па са 8:7 и 12:11. Ипак, у тим моментима је на сцену ступила Теодора Вулић, која је са четири везана поена најпре режирала преокрет, да би јој се у наставку придружиле и саиграчице. Тако је Инђија до краја утакмице држала ногу на гасу и ни у једном тренутку није дозволила ривалу да је угрози. У прилог томе иде чињеница да је противника у овом сету оставила на свега 14 освојених поена и на тај начин остварила први тријумф у Суперлиги.

Никола Јерковић, стратег Инђије, био је веома задовољан игром и резултатом након вечерашње утакмице у Суботици.

„Вечерас смо видели шта је женска одбојка и шта значи лепа игра. Нисмо се укрцали у прави воз, пошто су прва два кола Суперлиге прошла поред нас. Чини ми се да смо вечерас успели да се ухватимо за последњи вагон и заиста смо одиграли једну добру утакмицу у Суботици, где се тешко побеђује. Прошле године смо водили са 2:0 овде, па смо изгубили утакмицу на крају. Негде сам се прибојавао после нашег вођства да се не деси сличан сценарио, али смо показали квалитет у трећем сету. Одиграли смо дисциплиновано и смирено и чини ми се да смо вечерас заслужили ову победу. После два тешка пораза у којима нисмо личили на себе, ово ће значити играчицама за наставак првенства. Понављам, показали смо да имамо квалитет и данас смо успели да га материјализујемо и освојимо три бода. Честитам девојкама на сјајној игри. Надам се да ће ова победа дати нову димензију за следећу недељу и припрему утакмице са Убом“, закључио је Јерковић.

Теодора Исаиловић, коректор Инђије, дала је свој коментар након прве суперлигашке победе.

„Лоше смо отворили сезону са два пораза. Важна победа на тешком, гостујућем терену. Припремили смо се за утакмицу са Спартаком добро и знали смо све њихове врлине и мане. Енергија нам је била на завидном нивоу. Честитам девојкама и спремамо се за наредно коло“, рекла је Теодора

Најрасположенија у тријумфу своје екипе била је Теодора Вулић са 17 поена, док се код домаћина истакла Сара Клисура са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Инђија ће у 4. колу дочекати Уб, док ће Спартак гостовати ТЕНТ-у у Обреновцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!