Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пета узастопна победа за Партизан Ефбет

Одбојкаши Партизана Ефбет остварили су пету узастопну победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, у Краљеву, савладали Рибницу са 3:0, по сетовима 25:16, 28:26 и 25:22.
 

Најефикаснији у екипи Партизана били су Милија Мрдак и Лазар Мариновић са по 13, док су се у противничком тиму највише истакли Младен Бојовић и Иван Тодоровић са по 10 поена. Сигурно да Бојана Јанића сем победе радује повратак на терен Новице Бјелице, који ће моћи Партизану да помогне и у квалификацијама за Лигу шампиона. 

Партизан ће бити домаћин и другог квалификационог турнира за Лигу шампиона. Такмичење у групи одржаће се од 10. до 12. новембра у дворани "Мастер".
 
Првак Србије ће у првом колу, 10. новембра, играти против аустријског Инсбрука (19.00). Црно – бели ће дан касније играти против црногорске Будве од 20, а у последњем колу, у недељу, против шпанског Лас Палмаса, такође од 20 часова. 
 
Старт ове утакмице био је изједначен, али то није потрајало. Екипа коју предводи Бојан Јанић сјајним нападима одвојила се резултатски. Капитен Милија Мрдак и Лазар Мариновић допринели су да црно-бели поведу са 16:10. Све до саме завршнице није било изненађења, мирно је Партизан привео сет крају и са 25:16 повео са 1:0.
 
Отворио је Алексић други период ас-сервисом, што је требало да разбуди играче Рибнице. Међутим, наставили су Београђани са својом препознатљивом игром и врло брзо дошли до вођтсва. Нису се предали домаћини, већ су у самој завршници сета успели да поравнају резултат, највише захваљујући искусном тандему Бојовић-Тодоровић. Испустила је Рибница чак две сет лопте, али зато је са друге стране Партизан реализовао своју трећу, четвртим  узастопним поеном из напада Мрдака и тако дуплирао своје вођство. 
 
Завршница претходног периода утицала је позитивно на екипу из Краљева која је наставила да пружа добру игру у трећем сету. Костић је забележио два поена из напада и уписао ас-сервис за вођство Рибнице од 12:10. Међутим, издржали су црно-бели налет домаћег тима, а затим и преокренули резултат у своју корист. Одлучни су били гости да заврше утакмицу у три сета, што им је и пошло за руком. Забележили су максималну победу на гостујућем терену, а пету узастопну у првенству. 
 
Лазар Мариновић, примач Партизана Ефбет, истакао је како је његова екипа успела да преломи резултат када је било најпотребније. 
 
"Изузетно битна победа за нас, није било лако ни мало. Први сет смо ушли изузетно јако, од почетка за сваку лопту и то је резултат сам показао. У другом сету дошло је до пада концентрације, где су противници то наравно искористили. Успели су да нас стигну и ушли смо у неизвесну завршницу, где смо на крају преломили у нашу корист. Тако и трећи, играо се поен за поен и на крају смо успели још једном да преломимо када је било најпотребније. Тешка победа, али битна за нас и за оно што нам предстоји. Имамо следеће недеље три утакмице квалификација за Лигу шампиона, имамо довољно времена да се спремимо физички, а и ментално за мечеве који ће нам бити изузетно важни и које очекујемо већ дуго. Надам се да ће доћи што више људи и љубитеља одбојке да нас подржи у том путу, радујем се и једва чекамо", закључио је Мариновић. 
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!