Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звездино искуство пресудило Војводини!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде забележили су тријумф у дербију 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, на свом терену, надиграла Војводину са максималних 3:0, по сетовима 27:25, 25:23 и 25:23.

Иако је екипа Ивице Јевтића меч решила у своју корист након само три сета, током читаве утакмице гледали смо фантастичну одбојку, а разлику је на крају, чини се, донело искуство црвено-белих.

Први део уводног сета био је у знаку нешто боље игре гостију. Млади Новосађани су стекли малу предност на самом старту меча и све до средине прве деонице су је вешто чували. Ипак, при резултату 15:14, у корист Војводине, две грешке Станковића омогућиле су Звезди да стигне до преокрета, а домаћи одбојкаши су то зналачки искористили. У наставку су Београђани вешто чували малу залиху, која им је у самој завршници омогућила да стигну до сет лопте (24:23). Међутим, тада је свој квалитет на делу приказао Жарко Убипарип, који је најпре поеном из напада, а потом и успешним блоком, ставио своју екипу у пол позицију. Била је Звезда довољно концентрисана у тим тренуцима и поред чињенице да је ривал ближи освајању прве деонице, а убрзо је тандем Жугић-Николић донео још један преокрет, али овог пута за вођство од 1:0.

czv voj1

Ништа мање узбудљиву одбојку нисмо гледали ни у другом сету. За разлику од првог, Звезда је боље отворила овај период и поенима Стефановића, али и Лопара, повела је са 7:3. Нису се на томе зауставили изабраници Ивице Јевтића, пошто су и у даљем току овог сета били бољи ривал, а убрзо су свој поентерски допринос дали и Николић и Жугић, за вођство домаћина од 17:11. Чини се да се Звезда у тим тренуцима мало опустила, што је дало шансу Војводини да покуша да сустигне ривала. Били су на добром путу пулени Марка Наранчића да то и ураде, али се на крају испоставило да је предност Црвене звезде била превелика и домаћи одбојкаши су са 25:23, дуплирали вођство.

Очекивало се да ће након два маратонска сета, квалитет одбојке мало пасти у трећем. Ипак, то није био случај. Баш као и у првом, Војводина је била боља екипа у већем делу овог сета и чинило се да млади Новосађани имају снаге да продуже овај дерби. Међутим, поново је Звезда у завршници искористила пад концентрације ривала и ефектним блоком Душана Николића стигла је до две меч лопте. На крају, млади коректор је још једном био најбољи када је било најпотребније и поеном из напада искористио је другу меч лопту и донео је победу свом тиму.

 

Управо је Николић био најзаслужнији за победу свог тима, пошто је утакмицу завршио са 27 поена, док се у екипи из Новог Сада истакао Убипарип са 17.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Звезда ће у наредном колу путовати у Пожаревац на мегдан Младом раднику, док ће Војводина у новом дербију кола дочекати актуелног шампиона Србије, екипу Партизана Ефбет.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!