Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички успешан у Суботици!

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца остварили су велику победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, у Суботици, надиграли неугодну екипу Спартака са 3:1, по сетовима 25:17, 25:19, 21:25 и 25:20.

Иако је Раднички, након обавеза у Европи, имао кадровских проблема услед повреда појединих играча, тим Алексе Брђовића се са тешког гостовања враћа са велика три бода.

Права резултатска клацкалица виђена је на старту овог сусрета, пошто су обе екипе биле максимално концентрисане и жељне доказивања. Таква ситуација на терену виђена је све до резултата 11:10, у корист домаћина, када је Раднички искористио грешке ривала и серијом од 7:2, направио је разлику. Иако је Спартак за тили час успео да поново ухвати прикључак за ривалом, убрзо је уследио нови налет гостију. На семафору је писало 18:17, у корист Крагујевчана, када је чета Алексе Брђовића заслугама читаве екипе, уз одличну игру на свим пољима, везала седам поена и на тај начин повела са 1:0.

Сјајна игра у завршници претходног сета улила је додатно самопоуздање Радничком, који је у другој деоници наставио тамо где је стао у претходној. Тандем Крастев-Стоиловић је у тим тренуцима поентерски предводио свој тим до вођства од 11:6. Ипак, није било потребно Суботичанима превише времена да се резултатски врате у овај сет, пошто су до средине истог успели да поравнају резултат (15:15). Али, онда је уследио нови јуриш Крагујевчана. У готово пресликаној завршници из првог сета, Раднички је при резултату 18:17, направио серију од 7:2 и на тај начин стигао је до великог вођства.

Увидео је Рашко Јовановић да је жаргонски речено „враг однео шалу“ и знао је да мора нешто да промени како би избегао максималан пораз. Свесни су ситуације били и његови пулени, који су дали све од себе како би смањили заостатак за ривалом. Убрзо се испоставило да се труд исплатио, пошто је Спартак након нешто бољег почетка ривала, узео ствар у своје руке. Одличном игром Суботичани су одолевали нападима Крагујевчана, а за поене су током овог сета били заслужени Џаспер, Јунгић и Чексон. Тако је Спартак у завршници стекао четири сет лопте и није часио часа, пошто је убрзо искористио другу шансу и преполовио је вођство противника.

Међутим, у четвртом сету се само једна екипа питала, а то је био Раднички. Не може се рећи да је Спартак приказао лошу игру у овом периоду, али се стиче утисак да је тим Алексе Брђовића био истрајнији и да је више желео победу. Тако је Раднички на почетку повео најпре са 8:5, па са 14:9 и 20:15, да би на крају са 25:20, стигао до велике победе.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, био је позитивно изненађен игром свог тима у овој утакмици.

„Прибојавао сам се ове утакмице, јер смо имали великих проблема са повредама у последњих месец дана. Неколико играча није тренирало по повратку из Швајцарске. Ипак, мислим да смо одиграли једну добру утакмицу на тешком терену против сјајног Спартака и позитивно сам изненађен. Окрећемо се сада наредним обавезама. Већ у среду нас очекује Куп утакмица против Такова и сада нам остаје да се припремимо за тај меч“, рекао је Брђовић.

Најефикаснији у тријумфу своје екипе био је Давид Крастев са 15 поена, док се код Суботичана истакао Александар Тумбас са 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички ће у 5. колу дочекати Борац из Старчева, док ће Спартак угостити краљевачку Рибницу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!