Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Николић бројао до 42, али се Нишлије радују вечерас!

Одбојкаши Ниша забележили су велики тријумф у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Нишлије су вечерас, на Бањици, надиграле Црвену звезду након преокрета са 3:2, по сетовима 18:25, 25:23, 20:25, 25:23 и 15:13.

Овом победом, Ниш је потврдио да је најпријатније изненађење досадашњег дела првенства, пошто ће преноћити на чеоној позицији табеле.

Права резултатска клацкалица виђена је на старту ове утакмице. Таква ситуација на терену била је до резултата 12:11, у корист домаћина, када је Звезда серијом 8:1, којом су понајвише кумовали Лопар и Николић, стигла надомак вођства. Није прошло превише времена, а црвено-бели су стигли до чак десет сет лопти. Иако је тим Драгана Светозаревића у наставку успео да смањи заостатак, Звезда је искористила пету шансу и повела је са 1:0.

Није резултат у првом периоду превише деморалисао Нишлије, пошто су већ на почетку другог, одличним сервисима Унковића, али и заслугама остатка тима, повеле са 7:3. Међутим, изабраници Ивице Јевтића су за тили час успели да се резултатски врате у меч, након чега је вођена велика борба. Средином ове деонице, гости су зналачки искористили грешке ривала и успели су да се одлепе на пет поена разлике (19:14). Испоставило се убрзо, иако је Звезда успела да се резултатски врати, да је та залиха била и више него довољна за изједначење – 25:23.

Жељна је била домаћа екипа да у трећем сету исправи грешке и поново поврати вођство, што јој је и пошло за руком. Иако су црвено-бели били бољи ривал током већег дела сета, Нишлије су их скоро све време пратиле у стопу. Тако је било до резултата 19:18, када је Звезда, највише захваљујући Душану Николићу, везала четири поена, а убрзо и по други пут повела на утакмици.

Иако је Црвена звезда била ближа тријумфу, пулени Драгана Светозаревића нису желели да подигну белу заставицу у четвртом сету. Гледали смо готово пресликан други период, пошто је након бољег увода гостију, домаћин успео да поравна резултат, након чега је уследила рововска борба. И овог пута је Ниш успео да средином сета стекне пет поена предности (19:14), а тај кредит му је био довољан до самог краја и победника смо добили након тај-брејка.

Баш као и у читавој утакмици, и у одлучујућем сету виђена је максимална концентрација и пожртвованост са обе стране мреже. То је утицало да резултат током већег дела тај-брејка буде у егалу. Ипак, брзо се испоставило да је нешто боља концентрација Нишлија била пресудна, пошто су гости у завршници стигли до две меч лопте, а тачку на утакмицу ставио је Матић.

Драган Светозаревић, тренер Ниша, истиче да је борбеност његове екипе уродила плодом.

„Реално је да су Партизан и Звезда две најкомплетније екипе са попуњеним ростером. Имали смо низ победа у утакмицама са екипама из доњег дома, али ова нам је најзначајнија. Добро смо се спремали за утакмицу и било је доста жара и борбе. Не могу да кажем да је ниво одбојке био на врхунском нивоу, пошто су играчи имали физичких проблема, али је утакмица била сасвим коректна. Нисмо успели да зауставимо Николића колико смо желели, али смо оптеретили друге играче од самог почетка. Николић је пружио једну сјајну партију, али је борбеност наше екипе уродила плодом на крају. Били смо у завршници четвртог и петог сета чвршћи и направили смо већи притисак, што је и донело победу“, рекао је Светозаревић.

Најрасположенији у победничкој екипи био је Алекса Матић са 21 поеном, док је Душан Николић утакмицу окончао са невероватна 42 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Ниш ће у 8. колу дочекати шампиона државе, екипу Партизана Ефбет, док ће Звезда путовати у Горњи Милановац на мегдан са Таковом.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!