Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Карађорђе се вратио на победнички пут, Млади радник и даље посрће

Вратио се Карађорђе на победнички колосек после тесног пораза од Војводине (3:2) и тријумфовао у Пожаревцу против Младог радника са 3:1 (25:15, 25:22, 24:26, 30:28).

Први сет је почео ас-сервисом Милоша Вемића и Карађорђе је лагано почео да гради предност, пре свега преко расположеног Бошњака у блоку и Надаждина у нападу. Покушавао је брзим лоптама техничар Младог радника да развуче блок ”Вождова” али је управо блоком Вемића на напад Кљајића гост дошао до четири поена предности (10:6). Карађорђе је играо у ритму којим игра од почерика сезоне - јак сервис, добар блок и квалитетна реализација високе лопте, и брзо је на семафору стајало 16:9. Коректор домаћих Гмитровић био је једини расположен у својој екипи на почетку меча, али то је било недовољно. Ас-сервис блокера гостију Бојовића донео је Карађорђу огромних 20:11 и мирну завршницу првог сета, који је са неколико лепих и атрактивних потеза обележио Алија Бекрић.

MRadnikKaradjordje2

Доста боље су Пожаревљани почели други сет, Гмитровићу се прикључио и Стевић, а играо се поен за поен све до 10:10, када је Карађорђе направио прву већу разлику (13:10) поенима Вемића и Бошњака. Управо је Вемић асом одвео Карађорђе до 17:13 и трасирао пут ка освајању новог сета. Све време је комбиновао тренер гостију Невен Мајсторовић и већ пре краја другог дела игре свих 14 играча нашло се на терену. Сервис грешком Кљајића сет је завршен 25:22 за госте.

MRadnikKaradjordje3

Трећи сет је почео уједначеном игром, а један од лепших потеза на мечу била је одбрана једном руком капитена гостију Радовића, из које је освојио директан поен. Наставио је техничар Шормаз да равномерно дели лопте својим нападачима, а предњачили су Бекрић и Надаждин. Нападима Стевића дошао је Млади радник до прве осетније предности на мечу (7:5), али нови ас Вемића донео је изједначење резултата (10:10). Сјајни Сале Гмитровић довео је своју екипу на 17:14 и натерао тренера Карађорђа, Мајсторовића, да посегне за тајм-аутом како би размрдао своју екипу. Одличним блоком и контранападима дошао је Карађрђе до 21:21, али у самој завршници, блоком Савића, Пожаревљани су дошли до 26:24 и смањили резултат у сетовима на 2:1.

MRadnikKaradjordje4

Наставио је Млади радник у истом ритму и на почетку четвртог сета и повео са 7:5 а убрзо и са 10:7. Вратио се Карађорђе брзо у игру и блоковима Бекрића и Бојовића повео са 12:10. Играло се поен за поен до 15:15, сјајно су се обе екипе бориле у одбрани пре свега. Блоком Бекрића гости долазе до 18:20, узвраћа Гмитровић, а неколико грешака ”Вождова” и преокреће Радник на 22:21. У завршници за инфаркт боље су се снашли ”Вождови”, а последњи поен за 30:28 освојио је Надаждин.

MRadnikKaradjordje5

Најефикаснији у домаћој екипи био је Гмитровић са 32 поена, а пратили су га Кљајић са 7 и Стевић са 12. Код гостију, истакли су се Бекрић са 18, Надаждин са 19 и Вемић са 16 поена.

Комплетну статистику са меча можете погледати овде, а снимак утакмице на нашем Јутјуб каналу: Млади радник - Карађорђе.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!