Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Матић и Озокоје ”терорисали” Партизан и довели Ниш до лидерске позиције!

У дербију 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкаше, у мечу две првопласиране екипе, Ниш је на домаћем терену савладао актуелног шампиона, екипу Партизана Ефбет, са 3:0 (25:23, 25:19, 25:21), након 75 минута игре, и стигао до лидерске позиције у првенству!

Нишлије настављају са феноменалним партијама у овом шампионату, иако су остали без прве звезде екипе, Милутина Нејића, који ће каријеру наставити у иностранству. У ролу вође тима ускочио је фантастични Алекса Матић и показао да је у потпуности зрео да решава и најкомпликованије ситуације. Са друге стране, чета Бојана Јанића се у Београд враћа са гомилом забрињавајућих питања.

Ниш је боље отворио овај меч, а посебно су се у редовима домаћина истицали Алекса Матић, добрим нападима, и Паскал Озокоје, успешним блоковима. Међутим, профункционисао је Лазар Мариновић и вратио црно-беле у егал, који се одржавао све до резултата 21:21. Тада су Унковић и Матић Нишлијама донели предност од два поена (23:21), коју је домаћа екипа успела да сачува до краја и поенима Матића поведе са 1:0 у сетовима (25:23).

Водио је Партизан у раном периоду другог дела игре и са три поена (6:3), међутим екипа Драгана Светозаревића је наставила са добром игром и већ од половине сета потпуно загосподарила тереном, када је поеном из напада а затим и ас-сервисом Матића, те блоком Озокојеа, стигла до предности од 15:11. Ређали су се поени, али и блокови, коректора домаћих, Алексе Матића, и блокера, Паскала Озокојеа, па је Ниш убрзо дуплирао предност у сетовима (25:19).

Поново су црно-бели повели на почетку сета (3:1), али убрзо се Ниш вратио у победнички ритам и преокренуо резултат у своју корист (10:5). Матић и Озокоје су наставили да “тероришу” екипу Партизана, која није имала одговор на расположени двојац из Ниша. У једном тренутку предност домаћих је износила чак 19:11 у трећем сету и публици у ”Чаиру”, у којем је било и подоста навијача београдског клуба, постало је јасно да ће после овог кола Нишлије заузети лидерску позицију на табели и, барем привремено, свргнути Партизан са трона. Иако су црно-бели успели још једанпут озбиљно да припрете и приближе се на свега два поена (18:20), Нишлије се нису дале преварити. Још једном је Матић погурао своју екипу и велико славље у редовима домаћих могло је да почне.

Најефикаснији на мечу био је коректор Ниша, Алекса Матић, са 29 поена, а пратио га је Паскал Озокоје са 14 (чак 7 блокова). У редовима црно-белих једино се истакао Милија Мрдак са освојених 20 поена.

Комплетну статистику са меча можете погледати овде, а снимак утакмице налази се на Јутјуб каналу Одбојкашког савеза Србије: Ниш - Партизан Ефбет.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!