Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Карађорђе савладао Ниш! Невен Мајсторовић: Нисмо се дали преварити

У дерби мечу 9. кола Суперлиге, у Тополи, пред 700 гледалаца, и у директном преносу на ТВ Аренаспорт, домаћи Карађорђе савладао је екипу Ниша са 3:0 (25:21, 25:18, 25:23).

Оправдао је очекивања дерби меч, а већ од првог сета присуствовали смо врхунској представи и правој одбојкашкој атмосфери.

Karadjordje Nis1

Боље је Ниш отворио први сет, на крилима Матића дошао до 6:1 и 15:10, али је домаћу екипу покренуо сјајни Алија Бекрић атрактивним нападима и сервисом. У финишу сета ас-сервисом Вемића Карађорђе је дошао до одлучујућег поена и сломио отпор Нишлија.

Сличан расплет виђен је и у другом сету. На крилима техничара Шормаза, Карађорђе је градио разлику, разиграна је била цела екипа и лако су дошли на 22:17. Финиш сета обележио је Надаждин блоком на Матићу, нови ас Вемића донео је и сет лопту за 24:18, а сервис грешка Озокојеа и финалан резултат сета 25:18.

Karadjordje Nis2

Трећи сет почео је поен за поен, а прву осетнију предност направио је Ниш за 7:4, на добре сервисе Унковића, што је натерало тренера домаћих Мајсторовића да затражи тајм-аут.
Матићу су се придржили Ђокић и Шаровић добрим нападима и расла је предност Нишлија до 12:7, а Карађорђе се доста мучио са пријемом сервиса у овој фази меча.

Блоком Немање Радовића успео је Карађорђе да смањи на 17:18 и учинио завршницу занимљивијом. Распламсала се атмосфера у препуној хали када је Милош Вемић одсервирао ас за 22:20. Врхунац драме и ас-сервис Надаждина изазвао је ерупцију на трибинама и велико славље у Тополи.

Karadjordje Nis3

У домаћој екипи истакли су се Надаждин са 21, Бекрић са 17 и Вемић са 11 поена. Код гостију, стандардно најбољи био је коректор Алекса Матић са 11, колико је имао и Ђокић.

”Драго ми је што нисмо насели на неке приче које су кружиле пре ове утакмице, а на које су се опекли и Црвена звезда и Партизан, да је Ниш имао наводно лак распоред, а након тога и кад су остали без Нејића, што је довело до тога да се београдске екипе вероватно мало уљуљкају тим информацијама и на крају су прошле како су прошле. Ниш је једна изванредна екипа, то морам стварно да нагласим, која је све ове своје досадашње резултате апсолутно сама заслужила својим играма, заиста једна добро селектирана екипа и добро вођена. Ми смо данас имали великих проблема, с обзиром да су они екипа која заиста мало поена даје противнику, сваки поен мора јако добро да се наради и заради. Драго ми је иако смо први и трећи сет, па и други, донекле, почели са неким минусом од два-три поена на крају успели да окренемо у своју корист. Настављамо даље, ништа мање важна утакмица нас не очекује у следећем колу против Милановца. Честитам и мојој екипи, али и екипи Ниша, за све што су урадили у досадашњем делу првенства”, рекао је Невен Мајсторовић, тренер Карађорђа.

”Пре свега да честитам екипи Ниша на овако доброј партији, наравно и својој екипи. Очекивали смо свашта и свашта се и десило. Имали смо малих успона и падова, и ми и они. Можда је неко искуство на нашој страни пресудило”, закључио је капитен Карађорђа, Немања Рдовић.

”Пре свега једно тешко гостовање, знали смо да долазимо на врућ терен. И највеће екипе су овде поклекле, то није оправдање, требало је да будемо бољи, агресивнији, да мање грешимо, али шта да се ради, наместињемо главу за следећу утакмицу”, изјавио је Алекса Матић, коректор Ниша.

Изјаву Драгана Светозаревића, тренера Ниша, можете послушати у видео објави на нашем Инстаграм профилу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!