Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Рибница након трилера срушила борбени Борац

Одбојкаши Рибнице из Краљева остварили су тријумф на премијери 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, као гости, савладали Борац из Старчева са 3:2, по сетовима 25:17, 23:25, 25:23, 26:28 и 15:13.

Популарни „мускетари“ су након доста муке успели да остваре трећи овосезонски тријумф, док је домаћин уписао први бод у најјачем рангу такмичења.

Деловало је након првог сета да ће Рибница рутински изаћи на крај са данашњим ривалом. Иако је Борац био конкурентан све до средине прве деонице, у којој је чак имао и предност од 12:10, искуство је било пресудно. При поменутом резултату, Рибница је зналачки искористила серију грешака ривала и преокренула је резултат у своју корист (18:13). У наставку је гост био истрајан и до краја ове деонице препустио је ривалу свега четири поена.

Већ у другом сету, добили смо праву драму, која је била на стању све до самог краја утакмице. Након изједначеног почетка, домаћин је поново преузео иницијативу, али је овог пута вешто чувао стечену предност и у завршницу је ушао са вођством од 19:17. Успела је Рибница на кратко да поенима Бојовића и Тодоровића приволи резултат на своју страну (19:20), али је домаћин у наставку поново заиграо доминантно и са 25:23, стигао је до изједначења.

Тада је већ било јасно свима у табору гостујућег тима да ће у даљем току утакмице морати и те како да се потруде како би стигли до тријумфа. Силно мотивисани су Краљевчани отворили трећи период, у којем су поенима Костића и Гајовића повели прво са 7:4, па са 10:7 и 15:12. Ипак, важно је напоменути да је Борац све време био у игри, али му је увек мало фалило како би резултат превагнуо на своју страну. Ништа се није променило ни у наставку. Рибница је све време предњачила, а Борац покушавао да преокрене, али му то на крају није пошло за руком и гости су са 25:23, по други пут повели на утакмици.

Дефинитивно смо највећу драму гледали у четвртом сету. Борац је био решен да понови подвиг из друге деонице и још једном поравна укупан резултат, док је Рибница желела да кући понесе сва три бода. Испоставило се на крају да је упорност и велика жеља екипе из Старчева била пресудна. Током већег дела периода, предност је била на страни домаћина, који је у сам финиш ушао са три поена предности (20:17). Међутим, питала се нешто и екипа из Краљева, која је поново знала да искористи како грешке ривала, тако и искуство у својим редовима, што јој је убрзо донело вођство од 23:22. Ни ту није био крај узбуђенима, пошто је у тим тренуцима на сцену ступио Стефан Фет, који је са три ефектна блока омогућио свом тиму да први стигне до сет лопти. Иако нису искористили прве две шансе за вођство, домаћини су били довољно истрајни и на крају су управо асом Фета по други пут сустигли ривала – 28:26.

Као што се и очекивало, у тај-брејку смо гледали велику борбу. Поново је на почетку савезник Борца био блок, који је и током читавог меча одлично функционисао. Управо је овај елемент игре омогућио домаћину да поведе са 8:4, али је Рибница заслугама читавог тима убрзо поравнала резултат (11:11). А тада је на сервис линију стао искусни Младен Бојовић, који је са два везана аса, али и поеном из напада омогућио свом тиму да први стигне до вођства, а убрзо је тачку на ову узбудљиву утакмицу ставио Гајовић.

Најрасположенији у победи свог тима био је Младен Бојовић са 27 поена, док се код домаћина истакао Бојан Познић са 21.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Рибница ће у 10. колу гостовати Јединству, док ће Борац путовати у Нови Сад на мегдан Војводини.

Фото: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!