Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Луди дерби "вечитих", Звезда држала конце, Партизан их мрсио, на крају црвено-бели однели победу за памћење!

Одбојкаши Црвене звезде уписали су нову победу у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-бели су вечерас, у СЦ "Вождовац", савладали Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 25:23, 27:29, 26:28, 25:19 и 15:10.
 
Обе екипе су ушле врло енергично у утакмицу, као што се то и очекивало од вечитог дербија. Велике осцилације биле су како са једне тако и са друге стране, а други и трећи сет  ће Црвеној звезди овог пута бити само опомена, јер су на крају успели да извуку победу, иако су у оба чини испустили велико вођство. 
 
Сјајно је отворио Партизан утакмицу и на самом почетку се резултатски одвојио, али само на кратко. Предводио је Душан Николић црвено-беле прво до изједначења, а затим и до преокрета. Нека нова енергија и борба виђена је код Црвене звезде, како од тренера, играча са клупе па тако и на самом терену. Сваки поен прослављен је са велким жаром, док са друге стране Бојан Јанић је морао да искористи оба тајм-аута како би пробудио свој тим. Након кратке паузе, стао је на сервис линију искусни Новица Бјелица, који је уписао ас и "бомбама" које је слао на противничку страну допринео да се његов тим резултатски прикључи. Међутим, домаћи су стигли до две сет лопте. Успео је Партизан да спаси прву, али је уследила сервис грешка Мрдака која је донела Звезди предност од 1:0. -25:23
 
Наставили су изабраници Ивице Јевтића са одличном игром и у другом периоду, повели на старту, а њиховом вођству су допринеле и грешке Партизана. У наставку је Црвена звезда направила и четири узастопна блока за 14:6. Нервоза је ушла у редове црно-белих и Јанић је морао нешто да мења. На терен је послао млађе играче - Допуђа и Ђурђевића који су дефинитивно донели промену. Јурила је гостујућа екипа резултат све до завршнице, а поенима Мариновића и Допуђа, Партизан је изједначио на 23:23 и уследила је права драма. Водила се велика борба, извлачили су играчи максимум у том моменту, а црно-бели су реализовали своју трећу сет лопту и са 29:27 освојили сет. 
 
czvparti1
 
Када су сви у хали мислили да ће се у наредном сету за све питати гости, који су добили на самопоуздању, ипак су се преварили. Црвена звезда је оставила изгубљен сет иза себе и од старта повела. Све је ишло на страну црвено-белих до једног момента. Још једном је Партизан успео да се врати из мртвих, да искористи пад концентрације противника и изједначи резултат. Гледали смо још један сет који се играо на разлику, а црно-бели су показали зашто су освајачи трипле круне и са 28:26 дошли на корак до победе.
 
Међутим, није Црвена звезда хтела тек тако да одустане и дигне белу заставицу. Још једном је на терену заблистао Душан Николић, тргао свој тим, који га је испратио и о победнику се одлучивало у петом сету. 
 
Тај-брејк  је почео невероватним поеном и многобројним разменама које су наговестиле још једну напету и велику борбу. Две грешке Партизана у нападу, донеле су домаћем тиму прву минималну предност. Нису се ту зауставили црвено-бели, већ су одлучно грабили ка победи. Успели су гости у једном моменту да приђу на само поен заостатка, али нису имали снаге за још један преокрет. Убрзо је на семафору стајало 14:10 за Црвену звезду, а ас-сервисом Жугића стављена је и тачка на овај дерби. 
 
czvparti2
 
Бојан Јанић, тренер Партизана Ефбет, сматра да је карактер ту, али и да његова екипа има одређене проблеме.
 
"Не могу да будем незадовољан борбом, поготово што смо на терену имали играче који можда први пут играју ове године. Ђурђевић је изнео баш мушки целу утакмицу и Игњат Допуђ, такође млад играч. Јако ми је драго да смо успели са неким млађим играчима који немају толико шанси да играју ове године да пружимо изузетно јак отпор, а да је било мало више искуства у одређеним моментима мислим да би могли чак и да добијемо 3:1. Понављам карактер је ту, наравно против шампиона сви ће да дају максимум. То је нешто на шта смо се спремали, али неки играчи и даље не реагују добро на то и то је проблем озбиљан. Такође, имамо проблема са сервисом, али то је моја кривица и моја тактика и ја ћу се држати тога па макар губили и даље", рекао је Јанић. 
 
Ивица Јевтић, тренер Црвене звезде, истакао је како ће његовом тиму ова победа доста значити за будућност. 
 
"Због овога и носи ова утакмица епитет дербија. Рекли сте да смо успели да изгубимо два сета која смо већ добили и сад сам чуо коментаре са трибина да смо ми победили 5:0, а не 3:2, јер смо успели да победимо сами себе у та два сета. Шалу на страну, екипа Партизана је показала квалитет и сасвим заслужено су преокренули та два сета. Успели су са младим снагама и показали су да српска одбојка има на кога да се ослони. Исто тако морам да похвалим моје момке, који и кад смо имали изгубљену ситуацију, успели су да се врате и то ме највише радује", закључио је Јевтић.
 
Најефикаснији код црвено-белих био је Душан Николић са невероватних 30 поена, Никола Жугић је додао 16. Док се у противничкој екипи највише истакао Милија Мрдак са 28, пратио га је Лазар Мариновић са 19 поена. 
 
Статистику са утакмице можете погледати овде
 
У наредном колу Црвена звезда гостује Карађорђу, а Партизан дочекује Јединство из Старе Пазове. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!