Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Млади радник заокружио блиставу недељу новом победом над Крагујевчанима!

by Душан Крстић

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца забележили су још једну победу у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пожаревљани су вечерас, на свом терену, поразили крагујевачки Раднички са 3:1, по сетовима 25:22, 23:25, 25:22 и 25:21.

Не само да су одбојкаши из Пожаревца прекинули црну серију, већ су вечерас још једном потврдили да се налазе у феноменалној форми. У само три дана по други пут су узели скалп Радничком и стигли су до треће везане победе у кратком временском периоду.

Поучени резултатом од пре само неколико дана, Крагујевчани су били решени да у овај сусрет уђу агресивно што су и доказали вођством на старту од 5:2. Међутим, није било потребно превише времена пуленима Небојше Протића за преокрет, пошто је тандем Гмитровић-Перовић омогућио свом тиму да поведе са 8:6. Иако је Раднички у даљем току уводног сета на све начине покушавао да ухвати прикључак, домаћин је био максимално концентрисан и знао је како да се носи са притиском. Овакав приступ је убрзо уродио плодом, пошто су Пожаревљани у завршницу ушли са два поена предности (22:20), а до краја су само искористили ту залиху и повели су са 1:0.

Свесни су били у табору гостујуће екипе да би, уколико одмах не пронађу своју игру, сценарио из прве утакмице полуфинала Купа Србије врло лако могао да се понови. Иако је на старту деловало да је Млади радник само наставио тамо где је стао у претходном сету, брзо су то демантовали изабраници Алексе Брђовића и средином сета преузели су вођство (13:10). Покушавао је домаћин у тим тренуцима да одржава корак за ривалом, али када год би био близу, на путу су му стајали Стоиловић и Милутиновић, који су поенима из напада само повећали предност своје екипе (21:17). Међутим, нисмо били ускраћени за неизвесност у завршници ни у овом сету, пошто су Пожаревљани на време смањили заостатак на један поен, али је Раднички до краја поенима Крастева истрајао у намери да поравна укупан резултат.

Дефинитивно смо највећу борбу гледали у трећем периоду, који је био испуњен преокретима. Екипа из Пожаревца је нешто боље ушла у овај сет и повела је најпре са 4:1, па са 7:5 и 10:8, али су кроз наредних неколико поена већи разлог за задовољство имали гости, пошто су преокренули резултат на 11:10. Није то деморалисало изабранике Небојше Протића, који су за тили час успели да врате вођство, након чека смо гледали изједначену борбу за сваку лопту и сваки поен на обе стране. Тако је било до саме завршнице и резултата 22:22, када је Млади радник прво поеном Гмитровића, а потом и прецизним сервисима Савића по други пут повео на овој утакмици.

Освајање претходне деонице улило је додатно самопоуздање домаћину, који је након четвртог сета успео да на тријумфалан начин заокружи блиставу седмицу. Деловало је у први мах да се на терену у овој деоници налази само једна екипа, пошто је Млади радник заслугама читаве екипе, а поготово Гмитровића и Стевића повео са 17:11 и 22:18. Ипак, успели су Крагујевчани да извуку последњи атом снаге у наставку и да преко Вукмировића и Стоиловића дођу до шансе да утакмицу одведу у тај-брејк (22:21). На срећу већинског броја навијача у хали, Пожаревљани нису поклекли у самом финишу сусрета и са три везана поена су остварили још један тријумф.

Небојша Протић, стратег Младог радника, био је презадовољан након нове победе и истакао је да је било задовољство гледати његову екипу вечерас.

„Утакмица је била врло напета и тешка, што се и дало очекивати после Куп меча који смо играли у среду у Крагујевцу. То је најтежа ствар у спорту, победити неког за кратко време два пута. Они су пружили бољи отпор него у Крагујевцу и имали су у моментима добру игру, са јако мало грешака. Сваки поен смо морали да зарадимо и екипа је од реаговала фантастично. Направили су сјајну енергију на терену и испоштовали су све тактичке договоре, што је донело резултат. Изузетан сервис, изузетан блок, изузетна залагања у одбрани. Екипа је подигла ниво игре и ја сам презадовољан. Било их је задовољство гледати вечерас на терену“, закључио је Протић.

 

Александар Гмитровић предводио је своју екипу до треће везане победе са 24 поена, док се код гостију истакао Давид Крастев са 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Млади радник ће у следећем колу гостовати Борцу, док ће Раднички дочекати Ниш.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!