Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда преузела лидерску позицију!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде остварили су важан тријумф на премијери 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У дербију овог викенда, црвено-бели су у Тополи надиграли Карађорђе са 3:1, по сетовима 25:17, 25:23, 20:25 и 25:23.

Београђани су након велике победе у овој утакмици преузели чеону позицију на табели управо од вечерашњег ривала.

Након изједначеног почетка утакмице, Црвена звезда је преузела иницијативу, што је одмах донело резултат. На семафору је писало 4:4, када су црвено-бели заслугама читавог тима, а понајвише Душана Николића повели са 7:4, па са 12:8 и 15:9. Нису се на томе зауставили изабраници Ивице Јевтића, већ су и у даљем току сета наставили са далеко бољом игром у односу на домаћина и ас сервисима Жугића, уз грешке ривала, у завршницу су ушли са великих осам поена предности (23:15), а убрзо су и повели са 1:0.

Већ у другом сету гледали смо далеко конкретнији Карађорђе, али је и овог пута Звезда у већем делу контролисала ситуацију. Током готово читавог сета, Звезда је вешто чувала минималну предност, али јој је домаћин све време дисао за вратом и тај притисак је у једном моменту уродио плодом. При резултату 16:15, у корист гостију, Вождови су преко Надаждина и Бекрића стигли до заслуженог преокрета (17:16), али је Звезда већ у наредних неколико поена вратила предност на своју страну. Озбиљно су пулени Ивице Јевтића схватили опомену ривала до краја ове деонице и успели су да задрже малу залиху што им је омогућило да дуплирају предност.

Иако се чинило да ће се овај дерби завршити већ након три сета, Вождови су имали другачије планове. На крилима сјајне атмосфере коју су приредили навијачи гостујућег тима, Звезда је суверено ушла и у трећи сет и поенима Жугића, Николића и Омара повела је са 9:6 и 12:10. Међутим, у тим тренуцима се коначно пробудила екипа из Тополе и серијом од 7:1, у потпуности је разоружала ривала. Овај налет екипе Невена Мајсторовића је скроз пореметио Звезду, која у наставку није могла да задржи пријем, што је била додатна олакшавајућа околност за домаће одбојкаше, који су за тили час успели да смање укупну предност.

Након три веома занимљива сета, квалитет одбојке је опао на почетку четвртог, а у прилог томе иде чињеница да су оба тима почела да греше у великој мери. То је утицало да у првом делу ове деонице гледамо прави резултатски ролеркостер, пошто је након уводног вођства гостију, домаћин стигао до преокрета, а нешто касније и до вођства од 14:10. Натерала су дешавања на терену Ивицу Јевтића да позове тајм-аут. Испоставило се убрзо да су пауза, али и савети стратега црвено-белих уродили плодом, јер је Звезда од тог момента заиграла препорођено, што јој је омогућило да за тили час дође до преокрета (17:16). Нису ту стали гости већ су били решени да утакмицу окончају у овом периоду. Испоставило се ускоро да им је то и пошло за руком, иако је Карађорђе на све начине покушавао да се врати у живот. Ипак, на крају су црвено-бели са 25:23, стигли до велике победе вредне лидерске позиције.

Ивица Јевтић, тренер Црвене звезде, најпре је истакао да је вечерашња подршка са трибина пуно значила, а потом додао да његова екипа мора да смањи непредвиђене ситуације.

„Знали смо да ће вечерас бити тешко, јер Карађорђе стварно добро игра ове године, што и њихова позиција на табели показује. Такође, знали смо да нас вечерас очекује врућ терен. Срећа, па смо имали помоћ наших навијача који су се организовали и дошли су да нас подрже, што је пуно значило“, рекао је Јевтић, па наставио.

„Што се тиче саме игре, мислим да смо у прва два сета контролисали утакмицу и радили смо све оне ствари које смо се договорили. Све до половине трећег сета имали смо нашу препознатљиву игру, али смо онда показали и оно наше друго лице. То је да из несхватљивих разлога дајемо противнику шансу да нас сустигне, што је Карађорђе знао да искористи, па смо у четвртом сету спашавали живу главу. Успели смо на крају у томе, али морамо да разговарамо о тим манама које имамо из утакмице у утакмицу и да порадимо да их искоренимо. Већ други меч заредом успевамо да решимо у нашу корист, што не значи да ће се то дешавати у будућности и треба смањити те непредвиђене ситуације“, закључио је стратег црвено-белих.

Душан Николић пружио је још једну вансеријску партију, пошто је утакмицу окончао са 28 освојених поена, док се са друге стране истакао Алија Бекрић са 19.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда ће у наредном колу гостовати суботичком Спартаку, док ће Карађорђе дочекати Партизан Ефбет.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!