Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда после драме поразила Суботичане

Одбојкаши Црвене звезде остварили су победу у 12. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су вечерас, у Дудовој шуми, савладали екипу Спартака из Суботице са 3:2, по сетовима 19:25, 25:23, 26:24, 20:25 и 17:15.

Још једном је коректор Црвене звезде, Душан Николић, предводио свој тим до победе и уписао 24 поена, док 30 поена Џаспера и 26 Машуловића није било довољно.

Отворила је београдска екипа боље овај дуел и повела на самом поечетку. Све до средине резултат је био на њиховој страни, а онда је уследила серија Спартака. Вуликић и Машуловић су уписали поене из блока, док је већ у наредном поену Џаспер направио ас-сервис. Изједначена игра била је у наставку, а онда је Јовановић послао на сервис линију Тумбаса, који је оправдао његово очекивање и уписао три узастопна аса. То је сигурно била прекретница која је Спартаку донела и освајање првог периода игре - 25:19.

Започели су црвено-бели сјајно и други период и повели са 6:2, што је одмах натерало Јовановића да искористи свој први тајм-аут. Међутим, наставили су гости са добром игром, Душан Николић је настављао да буде проблем за Спартак. У наставку успели су домаћи одбојкаши средином сета да смање заостатак на два поена разлике. Ипак, све до саме завршнице држала је Црвена звезда своје вођство, стигла до три сет лопте, а затим и до 1:1.

Као и у претходна два, до вођства је прва стигла Црвена звезда. Јурио је Спартак кроз цео цет да изједначи резултат, а успео је у томе тек у самој завршници сета (20:20). У битном моменту је Николић уписао ас-сервис и гости су опет имали два поена разлике. Већ у следећем тренутку дошло је до неспоразума у редовима Спартака, када су након блока Лечића мислили да је лопта пала на паркет, али ипак је Црвена звезда успела да се одбрани и пошаље лопту на противничку страну у моменту када су они већ прослављали поен. Ипак, успео је Спартак да спаси две сет лопте и уследила је нова драма. Нападом по паралели Душан Николић донео је нову сет лопту, а затим је Жугић одличан био на мрежи и са његовим успшешним блоком завршен је овај неизвестан сет - 26:24.

Није хтео Спартак да заврши ову утакмицу пред својом публиком у овом сету, већ је оштро и максимално започео. Диктирали су темпо константно, нису дали противнику могућност да се врате и са 25:20, обезбедили тај-брејк.

Узбудљив и изједначен је био почетај петог одлучујућег сета, а онда су се изабраници Ивице Јевтића одвојили на три поена (8:5). Међутим, узвратио је Спартак и поравнао резултат на 9:9. Неизвесно је било до самог краја, а Цевена звезда је реализовала трећу меч лопту и са 17:15 тријумфовала 3:2.

Ивица Јевтић, стратег Црвене звезде, каже да је овај резултат најпоштенији.

„Драго ми је што смо успели да задовољимо суботичку публику добром игром, како екипа Спартака, тако и ми. Још драже ми је што је што смо ми успели да освојимо последњи поен и да славимо у овој утакмици. Да је екипа Спартака славила, не би било незаслужено. Мислим да је овако најпоштеније, да им вратимо истом мером, пошто су они нас победили у првом делу сезоне истим резултатом“, закључио је Јевтић.

Рашко Јовановић, тренер Спартака, истиче да је задовољство радити са екипом као што је његова.

„Честитке Звезди. Обично су најтежи ови порази, али мени не пада превише тешко, јер сам стварно презадовољан како су моји момци изгледали данас на терену. Генерално, испоштовали смо све што је договорено, и однос и преузимање одговорности. Утакмица је завршена нашом грешком, али ја никада немам проблем када играч преузме одговорност на себе. Похвалио бих све моје момке. Нема шта да им замерим, јер када се погледа статистика, ми смо бољи у свим елементима, али је причу завршила стабилност и искуство. Ипак, причати о томе када су утакмица заврши на једну лопту, није захвално. Задовољство је радити када екипа изгледа овако“, истакао је Јовановић.

 

Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Звезда након паузе дочекује Раднички, а Спартак гостује Партизану. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!