Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Борац окончао годину првом суперлигашком победом!

Одбојкаши Борца из Старчева забележили су први овосезонски тријумф у 12. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Борац је вечерас, на свом терену, надиграо Ниш са 3:1, по сетовима 20:25, 25:18, 31:29 и 25:18.

Баш као што је то био случај прошле сезоне у Првој лиги, одбојкаши Борца и Ниша одиграли су још један узбудљив меч, након којег је домаћин стигао до велике победе.

Ушли су изабраници Драгана Светозаревића као фаворити у овај сусрет, а након првог сета изгледало је да ће и до краја меча оправдати ту улогу. Грешкама ривала, али и сигурном игром у нападу, гости су већ на старту стекли пет поена залихе (10:5). Међутим, одмах је уследио одговор Борца, који је преко Ћировића направио серију од 8:1, што му је донело заслужени преокрет  (13:11). Наставио је домаћин у истом ритму и наредних неколико поена и пред саму завршницу имао је вођство од 17:15, али се до краја сета нешто питао и ривал. Нишлије су при поменутом резултату одлучиле да у наставку заиграју агресивно, што се убрзо исплатило. Са друге стране, Борац је почео да греши, што је Ниш оберучке прихватио и до краја сета препустио је противнику свега три поена и повео је са 1:0.

Након чак 13 грешака, свима у табору Борца, на челу са Војиславом Павловићем, било је јасно да нешто морају да промене како би и даље били конкурентни у овој утакмици. Тако је и било, пошто је већ на отварању тандем Габријел-Николић, успешним блоковима и нападима донео својој екипи вођство од 10:2. Иако је Ниш у даљем току ове деонице покушавао на све начине да се врати, рано вођство улило је самопоуздање домаћину, који је у наставку вешто чувао стечену залиху и у завршницу је ушао са девет поена предности (22:13). Изненађење је изостало у завршници, пошто је предност Борца била недостижна за Нишлије и домаћин је са 25:18, поравнао резултат.

Као што се очекивало, трећи сет нам је донео праву борбу. Обе екипе биле су решене да стигну до вођства, што је утицало на то да гледамо праву резултатску клацкалицу у већем делу овог периода. На обе стране мреже смењивали су се успешни напади и одбране, као и грешке, а неизвесност је све време била на врхунцу. Тако је било до резултата 23:23, када је Ниш преко Матића први стигао до сет лопте, али је Борац одмах отклонио опасност. Овај сет окончан је тек након дубоке резултатске залихе, пошто је на крају, за трунку истрајнији био Борац, искористио је пету шансу и са 31:29, преокренуо је резултат.

Јасно је било свима у домаћој екипи да се оваква шанса за прву победу не сме пропустити. Одмах је тим Војислава Павловића повео са 5:1, али је Ниш убрзо одговорио на сличан начин и поравнао је резултат (7:7). Није то превише деморалисало домаћина, који је у наставку био решен да оствари толико жељену победу, што му је касније и пошло за руком. Повели су најпре одбојкаши из Старчева са 9:7, па са 14:10 и 19:14, да би са 22:16, дошли надомак тријумфа. Иако су имали још времена за повратак, Борац то Нишлијама просто није допустио и са 25:18, могао је да прослави велику победу.

Војислав Павловић, тренер Борца, истиче да су он и његови играчи коначно дочекали победу.

„Знате и само колико је психолошки тешко када екипа доживи 11 пораза заредом. Први сет смо до пола одиграли како треба, и поново се догодио тај грч и сумња, што је после довело до тога да направимо 13 грешака. Ипак, од другог сета смо успели да се стабилизујемо и смањимо број грешака. Одиграли смо одбрану на неком солидно-завидном нивоу и нисмо грешили у нападу. Трећи сет је био и одлучујући, с обзиром на то да смо га добили на разлику 31:29. Коначно смо дочекали ту прву победу и надам се да ће у наставку првенства бити само боље“, закључио је Павловић.

Најрасположенији у тријумфу свог тима био је Франциско Габријел са 28 поена, док је код гостију Алекса Матић утакмицу окончао са 23.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Борац ће након паузе, у оквиру 13. кола, гостовати Такову, док ће Ниш дочекати Рибницу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!