Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Незаустављив преокрет Партизана и победа у Тополи

Одбојкаши Партизана Ефбет уписали су нову победу у 12. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге и са скором 9:2 завршили први део сезоне. Црно-бели су вечерас, на гостујућем терену, савладали Карађорђе са 3:1, по сетовима 30:32, 25:22, 25:17 и 25:16.
 
Врела атмосфера била је вечерас на утакмици између домаћина Карађорђа и Партизана. Трибине су биле препуне, што је отежавало црно-белима посао, док са друге стране изабраници Невена Мајсторовића су имали играча више. Права борба била је током првог сета, што је наговештавало врло занимљиву утакмицу, али као да је Карађорђу нестало снаге након што је после драме и дугог надигравања славио са 32:30. Након тога се готово за све питао Партизан, који је преокренуо овај дуел и славио за крај првог дела сезоне. 
 
Партизан је до победе предводио Лазар Мариновић са 22 поена, Тадић је додао 19, а капитен Мрдак је уписао 17 поена. У противничком тиму највише се истакао Милош Надаждин са 15, пратио га је Алија Бекрић са 11 поена, док је један поен мање имао Вемић.
 
Вемић, Надаждин и Бошњак су сјајно отворили ову утакмицу и својим поенима донели вођство свом тиму у уводном сету. Константно је Партизан био на поен-два заостатка и то све до саме завршнице. Карађорђе је стигао и до две сет лопте, али блоком Петровића и ас-сервисом Милије Мрдака црно-бели су изједначили резултат. Уследила је игра поен за поен, која је дуго потрајала. На крају су домаћи игралици изашли као победници, а сервис грешке су сигурно коштале Партизан да овај период игре припадне њима. 
 
Скроз изједначен почетак био је у другом сету, дуго се играло поен за поен, а први су црно-бели дошли до минималне предности (17:15). Био је то повод да Мајсторовић затражи тајм-аут, али по повратку на терен Партизан је освојио и наредна два поена, што је одмах било заустављено новим тајм-аутом Карађорђа. Међутим, нису црно-бели дозволили преокрет, већ су дошли и до три сет лопте, а Лазар Мариновић је својим поеном из напада ставио тачку на овај сет.
 
Наставио је Партизан у истом ритму и у наредном периоду. Већ у раној фази су стекли осетну предност, али добрим сервисима Милоша Вемића, Карађорђе је направило серију и дошло на само два поена заостатка. Међутим, брзо је екипа коју предводи Бојан Јанић вратила веће вођство и без пуно проблема завршила сет и дошла на корак од тријумфа. 
 
Са много самопоуздања је Партизан наставио ову утакмицу и у четвртом сету повео са 10:3. Тотално се распала игра домаће екипе, док са друге стране Београђани су грабили ка новој победи.  Стигли су Мрдак и другари до великих десет меч лопти и са 25:16 завршили ову утакмицу. 
 
Лазар Мариновић, примач Партизана, нагласио је како ова победа је за његов тим најбитнија у овом тренутку. 
 
"Вруће гостовање у Тополи, знамо да они играју добро код куће испред својих навијача. Направили су и сад леп амбијент. Баш ми је драго што смо успели да се изборимо. Имали смо проблема у првом сету, али пре тога смо имали активан резултат и нисмо успели да преломимо то у нашу корист. У остала три сета смо подигли ниво игре, играли смо све боље и боље, браво за целу екипу. Следећа утакмица нам је последња у овој години, играмо реванш у Купу Србије против Војводине. Без обзира што смо први меч изгубили, верујем у своју екипу максимално и ова победа је надам се увертира за нешто лепо што се тиче нас. Позивам навијаче да дођу у што већем броју, надам се да ће бити лепа одбојкашка представа", закључио је Мариновић. 
 

Статистику са утакмице можете погледати овде. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!