Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Дуел финалиста Купа припао Војводини!

Одбојкаши Војводине забележили су минималан тријумф на премијери 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, у Пожаревцу, поразили Млади радник након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:19, 23:25, 25:18 и 15:11.

Након овакве утакмице, једно је сигурно – фаворита у финалу Купа Србије неће бити! 

После нешто бољег почетка Пожаревљана и вођства од 5:2, Војводина је брзо ухватила прикључак и до средине сета успела је да поравна резултат (12:12). Игра поен за поен виђена је све до резултата 17:17, када је домаћин нанизао неколико успешних блокова, што му је омогућило да у завршницу уђе са четири поена предности (22:18). Иако је Војводина до краја покушала да још једном анулира разлику ривала, Млади радник то није дозволио и са 25:21, повео је са 1:0.

Свесни су били изабраници Марка Наранчића да од старта другог сета моја да уђу максимално концентрисано. Тако је и било, пошто је Војводина након изједначеног почетка почела да користи грешке ривала и убрзо је на семафору писало 14:9. Нису се на томе зауставили Новосађани, већ су и у даљем току утакмице играли агресивно на свим пољима, што им је донело вођство које је било недостижно за вечерашњег ривала (20:13). Изненађење је изостало до краја овог периода и Војводина је са 25:19, поравнала резултат.

Било је јасно и пре почетка трећег периода да ће обе екипе пружити свој максимум, како би у наставку стигле до вођства. Иако је Војводина нешто боље деловала на почетку, брзо је Млади радник стигао до изједначења, након чека смо гледали истинску борбу за сваки поен. Тако је било све до резултата 18:18, када је домаћин серијом од 4:1, наговестио да би могао по други пут да поведе на овој утакмици. Баш као што је то био случај у првој деоници, покушао је гост да у последњим тренуцима врат егал, али су изабраници Небојше Протића били за нијансу истрајнији и са 25:23, по други пут су стигли до укупног вођства.

Уколико је неко помислио да је Млади радник близу победе, грдно се преварио. Знали су то и гостујући одбојкаши, што су убрзо и искористили. Већ на самом почетку је Војводина направили значајну резултатску залиху, пошто је повела прво са 4:1, па са 9:4 и 14:6. Већ тада је било јасно да се Млади радник налази у безизлазној ситуацији, што се ускоро испоставило као тачно. Ипак, не може се рећи да се Млади радник предао. Напротив, Пожаревљани су све време покушавали да се врате, али им Војводина просто то није дозволила и на крају је са 25:18, изборила тај-брејк.

Као и обично, драме није изостало у петом сету. На почетку последњег периода гледали смо праву резултатску клацкалицу, пошто су се обе екипе смењивале у вођству. Међутим, при резултату 10:10, чета Марка Наранчића је одличном игром на свим пољима везала три поена, која су јој у наставку била и више него довољна да утакмицу оконча у своју корист – 15:11.

Марко Наранчић, стратег Војводине, дао је свој коментар након победе његове екипе.

„Тешка утакмица и важна победа за нас, поготово што је на почетку другог дела сезоне. Ми смо целу утакмицу играли топло-хладно, док је Млади радник држао неки ниво. Међутим, смогли смо снаге да се вратимо из минуса и завршимо победом. Честитке мојим момцима и већ од данас крећемо припреме за утакмицу са Партизаном“, закључио је Наранчић.

Најрасположенији победи свог тима био је Жарко Убипарип са 21 поеном, док се код на другој страни Јован Перовић био најбољи поентер меча са 23.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина ће у наредном колу гостовати Нишу, док ће Млади радник на мегдан Јединству из Старе Пазове.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!