Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Одбојкашки маратон: Воша четврти пут боља од Партизана ове сезоне

Одложена утакмица 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге између Војводине и Партизана Ефбет одиграна је вечерас. Војводина је у Новом Саду, победила екипу Партизана са 3:2, по сетовима 24:26, 25:21, 23:25, 25:21 и 18:16.
 
Ослабљене су биле обе екипе у овом дуелу. Са једне стране Партизан није могао да рачуна на капитена Мрдака због температуре, као ни на Бјелицу. Такође, први дизач Бићанин је овог пута остао на клупи. У редовима Војводине, блокер Филип Савовски, није могао да помогне свом тиму због сломљеног прста. 
 
Војводина: Милановић, Станковић, Бајандић, Убипарип, Рудић-Кокеза, Негић
Партизан: Ђурђевић, Цветковић, Мариновић, Тадић, Петровић-Јанковић, Крстески
 
Ово је био трећи узастопни меч између ове две екипе где се победник одлучивао у петом сету. Маратонска борба, висок ниво одбојке, а са обе стране врло подмлађени састави. У сва три дуела Новосађани су изашли као победници, а овим тријумфом уписали су своју четврту победу против Партизана ове сезоне и девету у првенству и налазе се на четвртом месту на табели, док Партизан са скором 9-3 се налази на другом месту са колом заостатка. 
 
Прва до вођства дошла Војводина на почетку уводног сета, али брзо су црно-бели дошли до изједначења кроз поене Мариновића. У наставку се играло поен за поен, виђене су дуге размене, али и већи број сервис грешака са обе стране. Средином сета, успела је Војводина опет да се одвоји на три поена (15:12), што је био знак за Бојана Јанића да затражи први тајм-аут на утакмци. Није то променило ситуацију на терену, мучио се Партизан са реализацијом напада, па је самим тим вођство домаће екипе расло. Борили су се Београђани и успели у завршници да поравнају резултат на 22:22. Одмах је реаговао Наранчић, који је променио дијагоналу и послао на терен искусног Кисића и Копитића. Међутим, серија црно-белих се наставила - Тадић је уписао ас-сервис, а грешка у нападу Копитића је донела гостима две сет лопте. Драма се наставила, новосадски црвено-бели су спасили обе сет лопте, али на крају награђен је Партизан за преокрет у овом сету и са 26:24 повео са 1:0.
 
vojvpart1
 
Изједначен је био сам почетак, а још једном је Војводина прва дошла до вођства (10:7). Међутим, поновила се ситуација из првог сета, Тадић је стао на сервис линију, што је опет донело серију поена његовом тиму и резултатски преокрет. Права резултаска клацкалица била је у наставку, а у жару велике борбе играчи су летели по терену. Концентрисанија је била домаћа екипа у завршници и тако дошла до четири сет лопте, а тачку на овај сет ставио је Рудић поеном из напада. -25:21
 
Почетак трећег периода игре био је на страни Новосађана који су повели са 8:4. Видео је Јанић да је његов тим у паду, па је на терен послао младог Допуђа уместо Мариновића. Добио је Партизан нову енергију, а то се одразило и на резултат, црно-бели су дошли до изједначења. Напето је било све до самог краја, доста узбудљиво.. При резултату 22:22, везао је Партизан два поена, а потом је Тадић реализовао другу сет лопту и екипа из Београда је дошла на корак од тријумфа. -25:23
 
Настављена је велика борба и све до 9:9 играло се поен за поен, а онда су Новосађани направили серију од три поена. Успео је актуелни шампион Србије да поравна резултат и гледали смо још један врло неизвестан сет. Тензија је расла, па је тако било и неколико спорних лопти које су досуђене Војводини, а на то је бурно реаговао Јанић. Пореметило је то црно-беле, искористили су то противнички играчи и о победнику се одлучивало у петом одлучујућем сету. 
 
У тај-брејку повео је Партизан са 5:3, а Наранчић је одмах затражио тајм-аут како би прекинуо серију гостију. Међутим, наставили су црно-бели са добром игром, док је Војводина направила две грешке у нападу, па је на семафору стајало 9:5 за тим који предводи Бојан Јанић. Нису хтели да се предају домаћини, већ су освојили три узастопна поена. Како је драма била пристуна кроз цео меч, тако је није мањкало ни у последњем сету. Прва до меч лопте стигла је Војводина, али није успела и да је реализује. Играло се на разлику, а на крају грешком Тадића који је био најефикаснији играч у редовима црно-белих, новосадски клуб је са 18:16 тријумфовао у овом маратону. 
 
Бојан Јанић, тренер Партизана Ефбет, изнео је своје прве утиске након утакмице. 
 
"Честитке Војводини на још једној победи, ово је четврти пораз од почетка сезоне. Оно што је добро јесте да се борима, имамо много шанси, паднемо наравно. Имали смо неких проблема, али генерално могу бити задовољан борбеношћу и енергијом. Било је много глупости и радићемо у наредном периоду да се те ствари исправе и да пробамо да се спремимо за наставак првенства и за плеј-оф", рекао је Јанић.
 
Марко Наранчић, тренер Војводине, сматра да је на крају резултат реалан. 
 
"Тешка и неизвесна утакмица. Ми смо три сета одиграли добро, а два сета смо прилично лако прокоцкали. Када се све сабере, резултат 3:2 јесте реалан, али ми немамо времана времена за славље, већ се спремамо за наредну утакмицу која нас очекује", закључио је Наранчић. 
 
Видак Цветковић, коректор Партизана, сматра да његов тим нема за чим да жали. 
 
"Честитао бих Војводини на изузетној утакмици. Борили смо се и ми поред свих потешкоћа које смо имали од почетка овог другог дела, али меч је стварно био добар. Ми смо правили глупости на почетку, током утакмице, на крају - цела је била пуна наших глупости. Ипак, била је добра борба и немамо за чим да жалимо", рекао је Цветковић.  
 
Андреј Рудић, блокер Војводине, истакао је како и подмлађени састави могу да одиграју добру и занимиљиву утакмицу. 
 
"Неизвесна утакмица, жао ми је што публика није могла да види екипу у пуном саставу, али свакако ове подмлађене екипе са обе стране су показале да могу да играју занимљив и добар меч у пет сетова. Драго ми је што смо победили, дали смо све од себе, испоштовали шта је тренер рекао када је било најпотребније и то нам је донело победу", подвукао је Рудић. 
 
Најефикаснији у Војводини био је Лазар Бајандић са 19, пратио га је Убипарип са 16, док су Рудић и Станковић имали по 15 поена. У противничкој екипи највише се истакао Лука Тадић са 23, Цветковић је уписао 16, а Допуђ је додао 10 поена. 
 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!