Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преокрет Новосађана у препуној „Брези”!

Одбојкаши Војводине стигли су до тријумфа у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, у Горњем Милановцу, надиграли Таково са 3:1, по сетовима 24:25, 25:19, 25:19 и 30:28.

Вечерас је у Спортској хали ”Бреза” у Горњем Миланову виђена права одбојкашка атмосфера. Веома расположена милановачка публика знала је да је њиховим миљеницима потребна подршка против тима који ће се за неколико недеља борити за други трофеј у сезони. Одличну промоцију ове утакмице је путем друштвених мрежа припремио Одбојкашки клуб Таково, те се публика одазвала у великом броју и испунила је трибине до последњег места. Уз лајт-шоу на почетку утакмице и између сетова, реквизите које је више од 700 навијача користило како би бодрило своје играче, али пре свега сјајну борбу обе екипе на терену, слободно се може рећи да је ово била најбоља одбојкашка представа ове сезоне.

Ношени сјајном атмосфером са трибина, Милановчани су већ на почетку утакмице дали дознања Новосађанима да им уопште неће бити лако вечерас. Све до резултата 10:10, гледали смо праву резултатску клацкалицу, да би играчи Такова у тим моментима направили серију од 5:2, и стекли лепу резултатску залиху. Нису се на томе зауставили домаћи одбојкаши, пошто су и у даљем току сета били веома агресивни и у завршницу су ушли са 21:16. Међутим, предаја није била опција за Војводину која је при поменутом резултату успела да веже пет поена и учини завршницу веома занимљивом. Велика борба за сваку лопту и сваки поен виђена је у финишу уводног периода, али је на крају за нијансу истрајнија екипа награђена, а то је овог пута било Таково, које је са 26:24, повело са 1:0.

Истинска борба настављена је и у другом периоду. Знали су Новосађани да се наспрам њих налази тим који неће тако лако препустити стечено вођство, па су морали и те како да се помуче како би поравнали резултат.  И успели су у томе, пошто су након уводних 5:5, направили серију од 5:1, која је била пресудна у наставку. Није то превише деморалисало тим Александра Митровића, који је пружио свој максимум како би ухватио прикључак, али је Војводина сваки пут када би ривал био близу, успевала да се одвоји. Тако су пулени Марка Наранчића у финишу стекли пет поена предности (21:16), који су им до краја били и више него довољни да поравнају укупан резултат.

Освајање претходног сета, улило је додатну инјекцију самопоуздања гостима, који су наредна два стигли до зацртаног циља и кући однели сва три бода. Најпре су у трећем, баш као што је то случај био и у прошлом, након изједначене прве половине сета, направили разлику и у финишу су само искористили стечену залиху за заслужен преокрет, да би већ у четвртом овогодишњи освајач Суперкупа Србије могао да прослави победу. Ипак, морале су Лале ваљано да се потруде како би исход утакмице био у њихову корист, пошто је Таково у већем делу ове деонице било бољи ривал. На крају, победник је одлучен у дубокој резултатској разлици у којој је Војводина искористила шесту меч лопту и са 30:28, стигла је до важне победе.

Лука Станковић, коректор Војводине, каже да му је драго што је његова екипа кући однела сва три бода, а осврнуо се и на сјајну атмосферу на вечерашњој утакмици.

”Пре свега честитке мојој екипи, као и екипи Такова на пруженој партији. Након првог сета који смо изгубили на разлику, успели смо да се вратимо, разиграмо и победимо овако искусну екипу. Идемо кући са три бода и јако нам је драго због тога. Желео бих да похвалим и атмосферу у сали која је била феноменална”, истакао је коректор Војводине.

Управо је млади Лука Станковић предводио своју екипу до победе са 24 поена, док се са друге стране мреже истакао Немања Божић са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина ће у 16. колу дочекати лидера првенства, екипу Црвене звезде, док ће Таково гостовати Младом раднику.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!