Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Драма у Пожаревцу припала домаћину!

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца забележили су минимални тријумф у 16. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Финалиста Купа Србије је вечерас, на свом терену, након великог преокрета надиграо Таково са 3:2, по сетовима 19:25, 27:29, 25:19, 25:18 и 15:13.

Након прва два сета све је ишло ка томе да ће Таково изненађујуће лако изаћи као победник из овог меча. У првом периоду се водила велика борба за сваку лопту и сваки поен, али само до резултата 14:14, када је Таково серијом од 7:1, којом су понајвише кумовале грешке ривала, стигао на праг освајања истог. Иако је домаћин до краја успео да се колико-толико стабилизује, гости нису желели да склоне ногу са гаса и поенима Лепидовског повели су са 1:0.

За разлику од претходног, у другом сету је битка вођена од првог до последњег поена. Права резултатска клацкалица била је на стању током целокупног периода, а дубока резултатска разлику је одличила ко ће изаћи као победник. Низали су се атрактивни поени, сјајни потези са обе стране мреже, али је на крају Таково за нијансу било истрајније и са 29:27, дуплирало је стечено вођство.

Међутим, Пожаревљанима на памет није падало да развију белу заставу и били су гладни надметања, иако је испред њих била веома захтевна мисија. Тандем Перовић-Антуновић је свом тиму одмах на почетку сета донео лепу резултатску залиху (10:5), а у наставку је и остатак тима дао свој допринос. Тако је финалиста Купа Србије, и поред свих покушаја ривала, у завршници стекао шест сет лопти, да би убрзо са 25:19, преполовио вођство ривала.

Подршка са трибина и позитиван резултат из минуле деонице, улили су додатно самопоуздање домаћину, који је био решен да избори тај-брејк. То му је и пошло за руком, пошто је средином сета успео да заустави ривала, након чега је нанизао неколико поена, који су му омогућили да са 25:18, стигне до зацртаног циља.

А у петом сету смо још једном гледали истинску борбу. Одмах је Млади радник дао дознања ривалу да жели ову утакмицу да оконча у своју корист и повео је са 6:2. Иако је Таково у наредних неколико поена успело да ухвати прикључак и приђе ривалу на поен заостатка, Пожаревљани су успели на време да се саберу и поново одвоје. Тако је финалиста Купа Србије у завршници стигао до три меч лопте, а испоставило се убрзо да је трећа била срећна и Млади радник је са 15:13, стигао до великог тријумфа.

Миљан Миловић, либеро Младог радника, изнео је своје утиске након преокрета и победе његове екипе. 

"Јако битна победа за нас, иако смо лоше стартовали. Ушли смо у утакмицу јако лоше, некако смо били дезорјентисани, а они су сервирали баш баш добро и ту су нам правили највећи проблем. У наставку су они мало стали, док са друге стране смо ми поправили сервис. Желео бих да честитам мојој екипи што смо успели да се вратимо из дефицита од 0:2 што сигурно није лако, а честитао бих и противничкој екипи која је без првог коректора играла овај меч и пружила јако добар отпор. Ми се окрећемо наредним утакмицама и полако се припремамо за финале Купа", закључио је Миловић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Александар Гмитровић са 25 поена, док је на другој страни Марко Максимовић освојио 21.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Млади радник у следећем колу гостује Црвеној звезди, док Таково дочекује Ниш.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!