Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Након три сата Војводина срушила црвено-беле

Пуна три сата игре, маратонски меч и велика борба водила се вечерас у Новом Саду. Одбојкаши Војводине остварили су победу у 16. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су савладали Црвену звезду са 3:2, по сетовима 23:25, 25:23, 21:25, 31:29 и 27:25.
 
Невероватну одбојкашку представу гледали смо између водећих екипа на табели. До последњег даха бориле су се обе екипе. Можемо рећи да било који тим да је победио, сигурно би било заслужено. Војводину је до овог тријумфа водио Лука Станковић са 23 поена, пратили су га Убипарип са 15 и Бајандић са 13. У противничкој екипи највише се истакао Душан Николић са 32 поена, Омар Ахмед уписао је 21, а Лопар је додао 14 поена. 
 
Отворила је Војводина добро овај дуел, у главној улози на почетку био је коректор, Лука Станковић. Нису чекали пуно гости, одмах су одговорили серијом поена, а у тим моментима на сцену је наступио Омар који је уписао три поена из напада, као и два ас-сервиса (10:10). У наставку су како грешке Новосађана, тако и добра игра црвено-белих допринела да се Звезда резултатски одвоји. Све до краја држали су вођство у својим рукама и са 25:23 освојили први сет. 
 
vojczv1
 
Давале су обе екипе максимум у другом периоду, па се самим тим резултатска предност констатно смењивала. Повео је тим Ивице Јевтића у завршници 22:21, али је новосадска екипа направила три узастопна поена и тако стигла до две сет лопте. Сервис грешка домаћих одржала Београђане на тренутак живе, али већ у наредном поену Бајандић је ставио тачку и донео свом тиму изједначење укупног резултата. 
 
Велика борба настављена је у трећем сету, где смо гледали изједначену игру. Средином сета одвојила се Војводина на два поена разлике, али одмах су црвено-бели узвратили и поново поравнали на 14:14. У налету је Црвена звезда играла, па је тако пребацила минимално вођство на своју страну. Тражио је у том моменту Наранчић тајм-аут, који је био успешан, јер је његова екипа одмах по повратку на терен вратила егал игру. Међутим, преузео је Николић ствари у своје руке и на његовим крилима Црвена звезда је дошла на корак од тријумфа. 
 
Већ смо имали прилику да гледамо Војводину која зна да преокрене резултат, па се знало да ће млади момци дати све од себе да то још једном учине. На радост домаће публике, њихови миљеници су од почетка до завршнице држали предност у својим рукама и одлучно грабили ка петом одлучујућем сету. Ипак, питали су се нешто и противници који су имали своје жеље, а то је да заврше утакмицу. Омогућио је Омар две меч лопте Звезди, али нису успели он и саиграчи да их и реализују, док је Војводина искористила своју пету сет лопту у овом чину који се играо на разлику и био врло неизвестан до самог краја. - 31:29.
 
vojczv2
 
Ништа мање се није ни очекивало у тај-брејку, који се играо више од целог регуларног сета. Минимално вођство се смењивало, тензија је расла, а грешке су све више биле присутније. Након три сата игре, било је само питање чија концентрација ће пре пасти. Чак шест меч лопти је пропустио тим из Београда, није Војводина никако хтела да "падне" на свом терену. Исти број меч лопти је са друге стране имала домаћа екипа, а грешком у нападу Лопара, новосадски тим је изашао као победник из овог маратонског меча. -27:25.
 
Ивица Јевтић, тренер Црвене звезде, истако је како су се његови момци борили до последњег атома снаге. 
 
"Честитао бих играчима Војводине  на победи, а исто тако бих честитао и мојим момцима који су се борили до последњег атома снаге. Мислим да не би било не заслужено и да смо ми победили, али добро овог пута је точак среће завршио на страни Војводине. Драго ми је што смо од трећег сета показали висок ниво квалитетне одбојке, што је није било у прва два сета. Пожелео бих пуно среће Војводини у наставку првенства и надам се да овај пораз неће утицати на наш добар ритам који смо имали до сад", рекао је Јевтић.  
 
Лазар Бајандић, примач Војводине, изнео је своје утиске са утакмице. 
 
"Честитао бих и мојој и екипи Црвене звезде, борили смо се до последњег атома снаге. Пети сет је био стварно лудило и мислим да нас је енергија са трибина водила до победе", рекао је Бајандић. 
 
Марко Наранчић, тренер Војводине,  рекао је како његовом тиму свака победа значи и да су нијансе пресудиле вечерас. 
 
"Црвену звезду је јако тешко победити, јер је то један сјајан колектив. Међутим, ми смо то вечерас успели уз помоћ ове сјајне публике. Генерално ми је утисак да је у прва три сета била слабија одбојка и да смо у неком грчу били и ми и они, али четврти и пети су били веома квалитетни. У петом сету који је био неизвестан, ми смо имали више нерава у тој завршници", закључио је Наранчић. 
 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!