Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Новосађани ударили пету рецку у дуелима са Партизаном!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине из Новог Сада стигли су до тријумфа у дербију 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Млади Новосађани су вечерас, у хали „Александар Николић”, поразили Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 20:25, 25:20 и 26:24.

Можда је после освајања Суперкупа могло да се помисли да је Војводина лошим издањем Партизана уграбила први трофеј. Након две победе над истим ривалом у полуфиналу Купа Србије многи су причали да је млада екипа из Новог Сада кројена за велика дела. А вечерас смо, по пети пут од почетка ове сезоне и други лигашки у само три недеље, добили потврду да је Војводина већ сада једна од најбољих екипа на овим просторима, са којом Партизан просто не зна да се носи.

Мора се узети у обзир и да је Партизан вечерас био ускраћен за игру Луке Тадића, Милија Мрдак и Новица Бјелица су се тек вратили у погон, али све то никако не умањује победу ”лала”.

Након изједначеног почетка и краткорочног вођства Партизана, новосадски тандем Убипарип-Станковић упалио је моторе и серијом од 6:0, донео је својој екипи преокрет (11:6). Успела је Војводина у наредних неколико поена да сачува стечену предност, али су црно-бели средином сета поенима Мрдака и Петровића вратили егал (16:16). Деловало је у тим тренуцима да ћемо у завршници гледати рововску борбу, али да не буде тако потрудили су се Милановић и Рудић, који су успешним блоковима донели ново вођство финалисти Купа Србије (19:16). До краја је чета Марка Наранчића, и поред свих покушаја ривала, успела да сачува стечену залиху и са 25:22, повела је са 1:0.

Већ у другом сету су изабраници Бојана Јанића одлучили да узму ствар у своје руке и покушају да поравнају резултат. То им је убрзо пошло за руком, пошто је Партизан ка зацртаном циљу на почетку друге деонице капитенски повео Мрдак, а ускоро је и млади Допуђ са два везана блока само повећао предност свог тима (12:6). Иако су Новосађани у наредних неколико поена успели да истопе предност домаћина и дођу на минус два, црно-бели нису поклекли и у завршницу су ушли са плус четири (20:16). Да је Партизан вечерас веома расположен у блок игри, добили смо потврду и на самом крају сета, када су Бјелица и Мрдак успешно зауставили нападе ривала и режирали заслужено изједначење.

Често су момци из Новог Сада ове сезоне, иако су једна од најмлађих екипа, показивали да знају да се носе са притиском. То је управо био случај и у овом сету, који су отворили вођством од 6:1. Иако је Партизан брзо успео да ухвати прикључак, ”лале” се нису деморалисале, пошто су при резултату 10:9, поенима Рудића и Станковића, поново стигле до лепе резултатске залихе (14:9). Испоставило се ускоро да је овај јуриш гостију био пресудан. Партизан и поред свих покушаја, просто није могао да спречи сценарио из прве деонице, јер је Војводина до краја сета била довољно концентрисана, сачувала је стечено вођство и са 25:20, по други пут је повела на утакмици.

Било је јасно свима у табору црно-белих да је ”враг однео шалу”,  и да у четвртом сету морају да прикажу своју најбољу игру како би изборили пети. Одмах су изабраници Бојана Јанића прионули на посао, јер су поенима Лазара Мариновића повели са 4:1. Ипак, брзо је стигао одговор Војводине у виду преокрета, али он овог пута није уздрмао домаћина који је средином сета успео да обузда ривала (12:12), а затим и да поново стигне до предности (15:13). Деловало је у тим моментима да Новосађани немају снаге да у овом сету зауставе захуктали ”парни ваљак”, који је у даљем току сета убацио у пету брзину и у завршници стигао до чак пет сет лопти (24:19). Ипак, само је деловало. При поменутим резултату, Жарко Убипарип и Филип Савовски одлучили су да ову утакмицу реше у четвртом сету, пошто је поменути тандем одличном игром у одбрани и нападу, уз грешке ривала, омогућио свом тиму да веже седам поена и кући однесе сва три бода.

Матија Милановић, техничар Војводине, истиче да је његова екипа показала квалитет и веру у своју игру.

„Пети пут играмо ове сезоне са Партизаном, тако да можемо да кажемо да се познајемо јако добро. Све што смо досад одиграли су биле веома неизвесне и добре утакмице пре свега за нас, али и за публику. Вечерас смо ми били гости и знали смо да ће бити тешко и да не смемо лако да уђемо у меч. То смо и показали нашом игром. Први сет смо почели веома добро, док је у другом опао наш квалитет игре, али смо успели да се вратимо у трећем. И на крају, у четвртом сету смо губили 24:19, али смо показали наш квалитет и веру у то што радимо. Доказали смо да не падамо када губимо и успели да освојимо тај четврти сет. Честитам Партизану на фер и коректној борби, а мојој екипи на феноменалној игри и победи”, закључио је Милановић.

Најрасположенији у тријумфу своје екипе био је Лука Станковић са 18 поена, док се у редовима црно-белих истакао Милија Мрдак са 27 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина ће у 18. колу дочекати Карађорђе, док ће Партизан гостовати Младом раднику.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!