Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Тандем Гмитровић Перовић утишао Тополу!

by Душан Крстић

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца вратили су се на победничке стазе у 19. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пожаревљани су вечерас, у Тополи, надиграли Карађорђе са 3:2, по сетовима 25:18, 22:25, 23:25, 25:23 и 15:11.

Након два везана пораза, од којих је један био веома болан у финалу Купа Србије, Пожаревљани су вечерас у ватреној атмосфери у Тополи направили нови подвиг.

Заслугама читавог тима, којим је командовао тандем Стевић – Перовић, Млади радник је одлучније отворио меч и већ до средине сета имао је лепу резултатску залиху (13:8). Иако је у тим моментима Карађорђе подигао ниво своје игре, Пожаревљани нису посустајали и били су истрајни до самог краја сета. У завршници је свој допринос другопласираној екипи Купа Србије дао и Гмитровић, што је омогућило гостима да са 25:18, поведу са 1:0.

kar mrp1

Већ у другом сету видели смо друго лице „Вождова”. Веома расположени су у уводном делу друге деонице били Бојовић и Бекрић, који су уз подршку остатка екипе донели домаћину вођство од 12:8 и 16:13. Међутим, у тим моментима се поново разгоропадила чета Небојше Протића, која је одличном игром на свим пољима направила серију поена и дошла до преокрета (20:19). Ни ту није био крај узбуђењима. Карађорђе је у завршници био и више него сигуран у одбрани, јер су Бошњак и Бекрић режирали нови преокрет, који је до краја био и пресудан и домаћин је са 25:22, поравнао резултат.

Драма није изостала ни у трећем периоду. Истинска борба виђена је са обе стране мреже, што је утицало на то да углавном у већем делу овог сета гледамо игру поен за поен. Тако је било све до резултата 17:17, када је гост ефектним блоковима Перовића и Савића уз поен Гмитровића везао три поена, али је Карађорђе одмах одговорио истом мером. Још једном смо имали прилику да гледамо изузетно узбудљиву завршницу, у којој се убрзо испоставило да су се изабраници Невена Мајсторовића боље снашли у игри нерава, пошто су са 25:23, стигли до преокрета.

Иако им резултат није ишао на руку, подизање беле заставице за Пожаревљане није била опција. Права резултатска клацкалица била је на стању током целокупног четвртог сета, с обзиром на то да је Карађорђе силно желео сва три бода, док је Млади радник тежио ка томе да утакмицу одведе у тај-брејк. Са једне стране су изузетно расположени били Бекрић и Надаждин, док су на другој за поене били задужени Перовић и Гмитровић. Све је то утицало да поново гледамо драму у финишу сета. На семафору је писало 20:19, у корист домаће екипе, када је Јован Перовић са три везана поена прокрчио пут својој екипи ка зацртаном циљу, да би га убрзо Александар Гмитровић и спровео у дело и утакмицу одвео у пети сет.

Након изузетно узбудљива четири сета, сви који су били у хали, али и поред малих екрана, очекивали су прави трилер. Ипак, Млади радник се постарао да то и не буде баш тако. Одмах је заслугама читавог тима стекао рану предност од 4:1, да би у наставку вешто чувао, али и повећавао ту залиху. Тако су Пожаревљани убрзо стигли до чак шест меч лопти, да би на крају искористили трећу прилику за велики тријумф у Тополи.  

Александар Гмитровић, капитен Младог радника, истиче да његова екипа овом победом наставља потеру за плеј-офом.

Пре свега, једна заиста озбиљна утакмица. После пораза у финалу Купа, вратили смо се на победничке стазе у првенству и настављамо потеру за плеј-офом. Ово је била права одбојкашка представа, коју су ТВ пренос и публика у Тополи, само увећали. Веома ми је драго што смо наставили тамо где смо стали пре финала Купа”, закључио је капитен Пожаревљана.

Управо је Александар Гмитровић био најрасположенији вечерас пошто је утакмицу окончао са 30 поена, а пратио га је Јован Перовић са 26. Са друге стране Милош Надаждин уписао је 19, а Алија Бекрић 18 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У наредном колу Млади радник дочекује Спартак, док ће Карађорђе гостовати Нишу. 

ФОТО: ОК Карађорђе

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!