Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спектакуларни маратон у Горњем Милановцу припао Партизану!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у последњој утакмици 20. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је синоћ, у Горњем Милановцу, надиграо Таково након истинске борбе са 3:2, по сетовима 31:29, 25:15, 21:25, 26:28 и 17:15.

Као што смо и навикли, организатори утакмице још једном су се потрудили да својим суграђанима, али и свим љубитељима одбојке крај малих екрана, обезбеде право одбојкашко вече за памћење. Када се на то дода да су се синоћни ривали истински борили за сваки поен и да смо победника добили тек након тај-брејка, угођај је стварно био употпуњен. На крају Партизан је био за мрвицу истрајнији, али и да је Таково славило, не би било незаслужено.

По свему виђеном на обе стране мреже од почетка саме утакмице, било је јасно да ћемо у Горњем Милановцу гледати једну узбудљиву одбојкашку представу. Ношени сјајном увертиром пред старт меча, али и громогласном публиком на трибинама, домаћи одбојкаши су храбро изашли на мегдан прошлогодишњем освајачу трипле круне. Након уводних неколико поена, чета Александра Митровића је стекла три поена предности, и ту залиху је вешто чувала до пред саму завршницу. При резултату 18:15, Партизан је успео да коначно сломи отпор ривала и учини финиш и те како узбудљивим. У наставку су обе екипе имале своје шансе за вођство, али се на крају испоставило да је Партизан за трунку имао више среће пошто је са 31:29, први стигао до предности.

Већ на почетку другог сета било је приметно да је истинска борба из минулог сета утицала на Таково, које је парирало шампиону Србије само до резултата 11:9, у корист гостију. Тада је екипа Бојана Јанића одлучила да убаци у брзину и серијом од 10:1, којом су кумовали Мрдак и Петровић, стигла је надомак великог вођства (21:10). Било је већ тада јасно да ће се Таково тешко вратити из дебелог минуса и поред свих покушаја. На крају су црно-бели са 25:15, дуплирали стечено вођство.

Иако би дешавања из претходна два сета оставила трага на многе екипе, то није био случај са Таковом. Више пута су Милановчани доказивали да за њих предаја није опција, а то је и вечерас био случај. И у трећој деоници Партизан је на старту диктирао темпо и вешто је чувао рану предност. Ипак, тако је било до резултата 15:14, у корист гостију, када је домаћин поенима Максимовића направио преокрет, а убрзо стекао и осетнију предност (21:17). Иако се са друге стране налазио фаворизовани ривал, изабраници Александра Митровића нису поклекли до краја и са 25:21, смањили су укупан резултат.

Управо је овакав епилог у трећем сету био потребан домаћим одбојкашима, пошто се брзо испоставило да је он представљао инјекцију самопоуздања пред наставак утакмице. Четврта деоница била је у потпуности пресликана као претходна. Након бољег почетка гостију, Таково је пред завршницу успело да поравна резултат. Ипак, овог пута је Партизан био за нијансу опрезнији и поучен искуством из минулог сета није ривалу дозволио да пређе у вођство. Или се барем чинило да ће тако бити. Стигли су црно-бели убрзо до три меч лопте (24:21), али Таково није у тим моментима развило белу заставу, већ је кренуло у јуриш. Врло брзо је резултат таквог приступа био видљив, пошто су Милановчани у новом интересантном финишу успели да анулирају предност ривала и да са 28:26, одведу утакмицу у тај-брејк.

А он је био по мери свих неутралних љубитеља одбојке. Чинило се у једном моменту да је Партизан у потпуном нокауту, пошто је Таково сјајном игром на свим пољима најпре на промену страна отишло са вођством 8:5, а убрзо је на семафору засијало и 12:6. На трибинама је била ерупција одушевљења у тим тренуцима, али делује да је она само разгоропадила Парни ваљак, који је у наставку убацио у пету брзину и стигао је до изједначења (13:13). Иако је у даљем току тај-брејка Таково дошло до две меч лопте, Партизан се није предавао, стрпљиво је чекао своју прилику, а када ју је дочекао, одмах ју је искористио и са 17:15, изашао је као победник из овог маратона.

 

Најефикаснији у тријумфу свог тима били су Лука Тадић и Милија Мрдак са по 24 освојена поена, док се на другој страни истакао Немања Божић са 28.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у следећем колу дочекује Црвену звезду, а Таково гостује Карађорђу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!