Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина осигурала пето место

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине победом су окончали регуларни део сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, у 22. колу, на свом терену надиграли Рибницу са 3:1, по сетовима 25:20, 21:25, 25:12 и 27:25.

Екипа Марка Наранчића окончала је лигашки део сезоне на петом месту, а ривала у четвртфиналу плеј-офа сазнаће након расплета у осталим утакмицама 22. кола. Са друге стране, Рибница теоретски и даље има шансу да обезбеди пласман у разигравање, али да би се то десило Млади радник, Јединство и Ниш морају да изгубе у својим утакмицама.

Обе екипе ушле су веома расположено у утакмицу, што је утицало на то да на почетку гледамо велику борбу. Ипак, брзо се испоставило да су се гост из Краљева за нијансу боље снашли, пошто су при резултату 11:11, поенима Бојовића направили серију од 5:2. Међутим, није се освајач Суперкупа и Купа Србије предавао у тим моментима, пошто је одмах одговорио истом мером, а у наставку и прешао у вођство (19:17). Испоставило се убрзо да је овај јуриш Новосађана био пресудан, пошто је Рибница у наставку почела да греши, а то је тим Марка Наранчића зналачки искористио и са 25:20, повео је 1:0.

И у другом сету гледали смо истинско надмудривање са обе стране мреже. Поново је уводни део сета био веома занимљив, с обзиром на то да су се оба тима константно смењивала у вођству. Тако је било до резултата 11:10, у корист домаћина, када су Краљевчани успели да вежу неколико поена и у наставку преузму минималну предност. Војводина је у даљем току сета све време дисала за вратом ривала, а ускоро се труд и исплатио пошто је у самом финишу поравнала резултат (21:21). Иако су многи у хали већ тада помислили да ће Војводина преломити и овај сет у своју корист, Рибница је имала другачије планове, пошто је са четири везана поена стигла до заслуженог изједначења – 25:21.

Схватили су Новосађани да је ривал жељан надметања и одлучили су да од старта треће деонице буду максимално агресивни. Испоставило се брзо да им је то и пошло за руком, јер су након раног вођства ривала од 5:3, убацили у пету брзину и асовима Бајандића, уз успешан блок Савовског, повели су са 9:5. У наставку сета на сцену је ступио и Бранко Копитић који је успешним нападима само повећавао залиху свог тима. Тако је Војводина у финиш ушла са вођством од 21:12, да би тачку на сет ставио Савовски успешним асовима – 25:12.

Деловало је по свему виђеном у претходном, али и на почетку четвртог сета, да ће Новосађани лако изаћи на крај са вечерашњим ривалом. Међутим, само је деловало да ће бити лако. Иако је Војводина у финишу повела са 17:14, Иван Тодоровић и другови се ни тада нису предавали, већ су завршницу учинили веома занимљивом. Прва до шанси за освајање сета, а уједно и победе, дошла је Војводина, пошто је повела са 24:22, али је тим из Краљева везао три поена и стигао до прилике да утакмицу одведе у тај-брејк. Ипак, Војводина је у наредних неколико поена била довољно мирна и стрпљива, што се ускоро и исплатило и са 27:25, победом је окончала лигашки део сезоне.

Марко Наранчић, тренер Војводине, истакао је да у четвртфиналу свако мора да да већи допринос.   

Нама је било тешко вечерас да играмо, јер су они на неки начин били растерећени, док смо ми имали притисак да победом пробијемо психолошку баријеру после неколико пораза. Генерално, играли смо боље у односу на претходне утакмице, али се и даље мучимо на пријему и ту се дефинитивно види да нам фали Стефан Негић. Ипак, у четвртфиналу плеј-офа свако мора да да већи допринос, како бисмо успели да дођемо до полуфинала”, рекао је стратег Војводине, па се осврнуо на учинак његовог тима у регуларном делу сезоне.

Мислим да смо први део сезоне били изнад мојих очекивања, а други мало испод. Ипак, по мени је то све нормално, јер је ово сезона стварања тима и те неке осцилације су неминовне. Једноставно, морамо да прележимо те дечије болести. Нека наша реалност је та да нисмо у врху српске одбојке, али сам сигуран да имамо највећи потенцијал”, закључио је Наранчић.

Бранко Копитић био је и те како расположен на вечерашњој утакмици, пошто је бројао до 28, док је са друге стране Младен Бојовић био још ефикаснији са 33 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Утакмице четвртфинала плеј-офа на програму су 27. и 30. марта, док ће се евентуална трећа утакмица одиграти 2. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!