Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда осигурала прво место пред доигравање

Одбојкаши Црвене звезде остварили су победу у последњем 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге и тиме осигурали прво место на табели пред плеј-оф. Црвено-бели су вечерас, на домаћем терену, савладали Карађорђе са максималних 3:0, по сетовима 26:24, 25:16 и 25:21.
 
Била је важна ова утакмица за Црвену звезду. Победа им је гарантовала прво место на табели за крај регуларног дела сезоне, а пораз чак треће или четврто место. Максимално су ушли у овај дуел, водио их је Душан Николић са 21 поеном, пратио га је Омар Ахмед са 14. Док са друге стране Карађорђе ће у плеј-оф са четврте позиције, а најефикаснији на овој утакмици био је Никола Вујовић са 10 поена. 
 
Велика и изједначена борба вођена је током првог сета. Сама завршница је била врло неизвесна, а при резултату 23:23, Звезда није искористила контра напад за сет лопту, али је већ у наредном поену Николић био сигуран за изједначење. Стрпљиви су били црвено-бели и дочекали грешку Карађорђа, а затим ас-сервисом Омара стигли и до 1:0. -26:24
 
czvkara1
 
Сјајно је отворила домаћа екипа други период, а највише заслуга иде Душану Николићу који је слао "бомбе" са сервис линије. Држао је тим Ивице Јевтића вођство све до средине сета, али Карађорђе је успео са блоковима да смањи на поен заостатка (14:13). Међутим, зауставили су одбојкаши Звезде налет гостију, направили серију поена и вратили већу предност на своју страну (18:13). Променио је Невен Мајсторовић готово целу прву поставу, али то није утицало на резултат. Наставили су домаћи да грабе ка освајању још једног сета и са 25:16 су повели са 2:0. 
 
Наставили су Београђани у истом ритму и у трећем чину, одлучни су били да заврше овај дуел у три сета. Средином сета пружио је Карађорђе јачи отпор и дошли на поен заостатка, што је натерало Јевтића на први тајм-аут у овом периоду. Све до краја није Црвена звезда испуштала предност и са 25:21 дошла до максималног тријумфа. 
 
Ивица Јевтић, тренер Црвене звезде, сматра да је његов тим заслужио прво место на крају регуларног дела сезоне. 
 
"Мало смо се коцкали у последње три утакмице, али да смо могли да бирамо искрено можда бисмо изабрали да ово последње коло одлучује о првој позицији. Мислим да смо га заслужили, јер смо од другог дела сезоне чували ову прву позицију и штета би било да смо на крају изгубили и да нисмо успели да сачувамо. Хтео бих да похвалим своје момке на доброј игри и када је било тешко и када смо били под притиском знали смо да сачувамо стрпљење. Све похвале целом тиму, не бих издвајао никог посебно, јер знамо да када функционишемо као тим да смо онда најбољи и најјачи. Честитао бих и момцима из Тополе и да им пожелим пуно среће у предстојећем плеј-офу"
 
Што се тиче очекивања у плеј-офу, истакао је следеће..
 
"Чим смо успели да будемо први на крају регуларног дела сезоне, оставићу вама да читате између редова", закључио је Јевтић. 
 
Душан Николић, коректор црвено-белих, истакао је како тек сада креће права борба, односно плеј-оф. 
 
"Победа за крај и победа која нам осигурава прво место, тако да смо врло срећни. Мислим да смо од почетка приступили мечу храбро, добро у свим елементима и то је донело ову битну и важну победу за нас. Веома сам задовољан како је одиграла моја екипа, сада тек креће права борба", рекао је Николић. 
 

Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!