Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пожаревљани чекирали карту за плеј-оф!

by Душан Крстић

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца пласирали су се у четвртфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пожаревљани су вечерас, на свом терену, у оквиру последњег 22. кола, надиграли Борац из Старчева са 3:0, по сетовима 25:15, 25:21 и 29:27.

Када је Небојша Протић сео на клупу пожаревачког тима, ситуација није била баш завидна, с обзиром на то да је Млади радник био закован за дно табеле са пет пораза из исто толико утакмица. Ипак, од средине новембра када је искусни стручњак преузео Пожаревљане, ствари су се драстично промениле и нешто више од четири месеца касније Млади радник је у последњем колу изборио пласман у доигравање и регуларни део сезоне окончао на седмој позицији.

Што се тиче вечерашње утакмице, домаћин је у потпуности оправдао улогу фаворита. Ипак, сигурно да није било лако играти са екипом која је, и поред чињенице да ће се наредне сезоне борити у Првој лиги, прошле недеље поразила Војводину. Након прва два сета, која су изабраници Небојше Протића решили у своју корист, Борац је у трећем пружио јак отпор. Натерало је то домаће одбојкаше да буду максимално концентрисани до самог краја, а убрзо се испоставило да им је то и пошло за руком, пошто су у неизвесној завршници успели да се одупру растерећеном ривалу и да лигашки део сезоне заврше максималном победом.

Александар Гмитровић је по традицији предводио своју екипу до победе са 24 освојена поена, док је са друге стране Алекса Николић бројао до 14. Статистику са вечерашње утакмице можете погледати овде.

Небојша Протић, тренер Младог радника, истакао је да оно што је екипа урадила од његовог доласка изузетно постигнуће.

Честитао бих својим момцима на изузетном залагању и великој борбености. Показали су зрелост, мотивацију и ја сам презадовољан приказаном игром. Још више сам задовољан резултатом и пласманом у плеј-оф. На крају смо успели да догурамо до седмог места са девет победа, што је изузетно достигнуће за овако кратко време, колико сам овде”, рекао је тренер Пожаревљана, па додао да је веровао у тим када је сео на ужарену клупу.

По природи сам умерени оптимиста. Када сам дошао, већ сам познавао играче и видео сам да та екипа, уз мале промене које смо направили, има потенцијал за велике резултате. Када кажем велике резултате, мислим на овај пласман, јер је ово за нас велика ствар. Момци су ово заслужили, јер су прегурали све нелагодности на том путу и још једном бих хтео да им се захвалим на преданом раду.

Освруно се Протић и на предстојећи плеј-оф.

Искрено се надам добрим партијама у плеј-офу. Надам се да ћу пронаћи начина да мотивишем момке и да ћемо наставити са добром игром. Шта ће нам резултат донети, то ћемо видети, закључио је стратег Младог радника.  

Још увек није јасно са киме ће се Млади радник борити за полуфинале. Уколико Раднички вечерас порази Ниш, у четвртфиналу плеј-офа имаћемо репризу полуфинала Купа Србије. Свима је познато како се борба за финале националног купа окончала, тако да ће Пожаревљани моћи и те како да се надају новом подвигу. Са друге стране, уколико Ниш вечерас тријумфује, финалиста Купа Србије ће морати да сачека сутрашњу утакмицу између Јединства и Партизана Ефбет, јер би у случају победе прошлогодишњег освајача трипле круне, управо тим Бојана Јанића био ривал екипи из Пожаревца.

Утакмице четвртфинала плеј-офа на програму су 27. и 30. марта, док ће се евентуална трећа утакмица одиграти 2. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!