Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички изазива Млади радник у четвртфиналу плеј-офа!

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца тријумфом су окончали регуларни део сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас у 22. колу, као гости надиграли Ниш са максималних 3:0, по сетовима 25:8, 25:18 и 25:20.

Вечерашњим тријумфом, екипа Алексе Брђовића осигурала је другу позицију након лигашког дела сезоне и у четвртфиналу плеј-офа одмериће снаге са Младим радником у репризи полуфинала Купа Србије.

Што се Ниша тиче, они ће опстанак у елити тражити кроз бараж са другопласираном екипом Прве лиге. Иако је на почетку сезоне деловало да екипа Драгана Светозаревића има потенцијал да се бори за висок пласман, одласци појединих кључних играча из првог дела сезоне оставили су дубок траг на Нишлије, које нису могле да се опораве у наставку првенства.   

Већ након првог сета између вечерашњих ривала било је јасно како стоје ствари. Раднички је оставио противника у првој деоници на свега осам освојених поена, а највише заслуга за то се приписује одличним сервисима гостујућег тима. У наредна два периода, Нишлије су показале далеко бољу игру, али ни она није била довољна како би се угрозио тим из Крагујевца. На крају, Раднички је потпуно заслужено однео бодове кући и на тај начин угасио снове Ниша о евентуалној плеј-оф позицији.

Алекса Брђовић, стратег Радничког честитао је својим играчима на другој позицији и истакао да морају да буду опрезни у даљем току шампионата.

Мислим да смо били фаворити пред ову утакмицу, која је била битна за обе екипе. Успели смо да оправдамо ту улогу и победимо и стварно бих честитао момцима на другом месту на крају регуларног дела. Е, сада следи оно најбитније – плеј-оф. Играмо опет, као што је случај био у Купу, против Младог радника. Добро је познато да су они играли сјајно у другом делу сезоне. Мораћемо да будемо опрезни и да свако да свој максимум како бисмо се пласирали у полуфинале”, закључио је Брђовић.

Давид Крастев био је најрасположенији у тријумфу свог тима са 14 поена, док је код домаћина Алекса Шаровић окончао меч са 11.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Важно је напоменути да победа Крагујевчана иде на руку и Такову. Милановчани су након вечерашњег пораза од Спартака себи направили проблем и до последњег поена 22. кола биће на иглама. Можда ће након вечерашњег пораза Ниша за нијансу мирније спавати, али ће сутра из све снаге навијати за Партизан у дуелу са Јединством, како би остали на осмој позицији и осигурали плеј-оф.  

Утакмице четвртфинала плеј-офа на програму су 27. и 30. марта, док ће се евентуална трећа утакмица одиграти 2. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!