Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики преокрет Карађорђа: Вождови повели у серији

by Душан Крстић

Одбојкаши Карађорђа из Тополе направили су епски преокрет у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тополци су вечерас, на свом терену, надиграли Војводину са 3:2, по сетовима 22:25, 24:26, 25:18, 25:22 и 19:17.

Војводина је на тешком гостовању у Тополи дошла на корак до брејка, али је од готовог направила вересију и до потенцијалног полуфинала мораће тежим путем. Водили су Новосађани 2:0, имали све у својим рукама, али ношени сјајном публиком сали ОШ ”Карађорђе”, Вождови су направили велики преокрет, оправдали домаћи терен и дошли на корак до проласка међу најбоље четири екипе. Према очекивањима, у најнеизвесније пару четвртфинала, одлучила је једна лопта, а исто се очекује и у реваншу, па и потенцијалном трећем мечу четвртфинала плеј-офа.

Био је Карађорђе бољи ривал током већег дела уводног сета. Поготово је то био случај при резултату 13:13, када је домаћин поенима Вујовића направио разлику и стигао до особне предности (20:16). Ипак, Војводина је више пута ове сезоне доказала да се никада не предаје, а то је био случај и вечерас. При поменутом резултату је чета Марка Наранчића, највише захваљујући одличним сервисима Бранка Копитића успела да стигне до преокрета (22:21), да би у наставку на сцену ступио Лазар Бајандић који је гостима донео вођство – 25:22.

cfkv1

У наредном периоду, Војводина је преузела иницијативу и средином сета је стекла чак седам поена предности (15:8). Већ тада је било јасно да ће се Карађорђе тешко вратити из дебелог минуса, али су другачије планове имали домаћи одбојкаши. Одличним сервисима Вемића, направили су серију од 6:0 и повели са 21:20. Војводина је ипак прва дошла до сет лопти, после аса Копитића (24:22), али се домаћин вратио. Најпре сервис грешка, па грешка из напада Надаждина донели су дуплирање вођства Новосађанима.

Доказао је Карађорђе у завршници претходне деонице да је спреман да се у наставку супротстави Војводини и направи велики преокрет. Елемент који је красио игру Војводине у прва два сета, сервис, у потпуности је заказао у наставку. Оберучке је то прихватила екипа Невена Мајсторовића, која је у даљем току сета диктирала темпо и поприлично лако успела да смањи заостатак – 25:18.

Расплет четвртог сета, кренуо је у другој половини овог периода игре, када је Карађорђе повео са 18:15. Иако је Војводина у тим тренуцима дисала за вратом ривалу, Вождови су раније стечену предност од три поена задржали до краја.

Први ударац у коцкарском сету задали су гости и повели 6:3, ас-сервисом Бајандића. Домаћи су експресно режирали преокрет и дошли на велика три поена вишка (10:7), искористивши све поклоне ривала. Заблистао је у тим моментима Бошњак и најавио потпуни преокрет. Узвратили су црвено-бели и ухватили прикључак на 12:12, али су Надаждин и Бекрић донели две меч лопте Тополцима. Поново се вратила Војводина и гледали смо револверашки дуел Вемића са једне, те Станковића са друге стране. На крају је и игри нерава профитирао домаћин грешком Рудића на шестој меч лопти за домаће.

 

Милош Надаждин предовдио је свој тим до победе са 23 поена, а пратили су га Алија Бекрић и Александар Бошњак са по 16. Са друге стране, Бранко Копитић бројао је до 23, а Данило Елезовић до 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Реванш утакмица на програму је у суботу 30. марта, а евентуална трећа утакмица, 2. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!