Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда сигурно до полуфинала!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде остварили су пласман у полуфинале Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-бели су вечерас, у Горњем Милановцу, по други пут надиграли Таково са максималних 3:0, по сетовима 25:18, 25:23 и 25:16.

Након убедљиве, али и те како тешке победе у првој утакмици, Београђани су вечерас у сјајној атмосфери хале ”Бреза”, испунили зацртан циљ и пласирали су се међу четири најбоља тима.

Наговестила је Звезда већ након првих неколико поена да ће вечерас пружити свој максимум како би што пре стигла до победе. Заслугама Стефановића и Лопара, а убрзо и Жугића, и Николића повели су црвено-бели са 7:4 и 15:9. Нису се на томе зауставили изабраници Ивице Јевтића, јер су и у даљем току сета били бољи ривал на терену и са 25:18, повели су са 1:0.

Други период био је најзанимљивији у вечерашњем дуелу. Иако је Звезда поново била боља на отварању сета и повела са 10:7, брзо је стигао одговор Такова. Екипа Александра Митровића је на крилима Терзића, Максимовића и Божића успела да преокрене резултат и стекне малу предност, коју је уз кратке прекиде чувала до саме завршнице. Међутим, превагу је донело искуство Звезде, пошто су гости при резултату 23:23, успели да сломе отпор ривала и дуплирају предност.

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Звезда је отклонила сваку дилему. Рано вођство је тим из главног града вешто чувао, а како се утакмица ближила крају и повећавао. Тако је чета Ивице Јевтића у финишу стекла чак девет меч лопти, које су биле и више него довољне за пласман у полуфинале.

Ивица Јевтић, стратег Црвене звезде, истакао је де је поред партије коју су његови играчи пружили, уживао и у атмосфери у Горњем Милановцу.

”Генерално, током целокупне серије са Таковом смо оправдали наша, а надам се и очекивања одбојкашке јавности. Серију смо успели да решимо у две утакмице, а што је најбитније у шест сетова. Знамо сви да овакве серије могу да се одуже и да буду веома непријатне, уколико се у њих уђе хладно и због тога ми је драго што су момци издржали притисак у првој утакмици, али и у Милановцу где је била пуна сала и заиста лепа атмосфера. Што се саме утакмице тиче, уживао сам и у поменутој атмосфери, а и у партији коју су моји момци пружили. Исто тако, похвалио бих и екипу Такова која се од почетка ове серије борила мушки, али ми смо у овом тренутку показали да смо квалитетнија екипа”, рекао је стратег Звезде, па открио и очекивања у полуфиналу.

”Било која екипа да се пласирала у полуфинале, било то да је Војводина, или у овом случају Карађорђе, било би тешко. Сигурно да ће серија са екипом која је показала невероватну упорност и која је успела два пута да се врате из минуса од 2:0 и победи, бити много тежа него у четвртфиналу. Ми смо већ играли у Тополи првенствену утакмицу и знамо како је када се игра пред пуним трибинама и спремаћемо се за то. Верујем у храброст својих играча, верујем у њихов квалитет и мислим да можемо да се пласирамо у финале. Ипак, очекујем још једну мушку борбу са екипом из Тополе и искрено радујем се тој серији и новим дуелима са Невеном Мајсторовићем”, закључио је Јевтић.

Најрасположенији у победи своје екипе био је Душан Николић са 18 поена, док се на другој страни истакао Немања Божић са 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда ће у полуфиналу играти против Карађорђа, који је вечерас по други пут надиграо Војводину. Борбе за финале на програму су 5. и 8. априла, док је евентуална мајсторица заказана за 11. април.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!