Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан кроз тај-брејк до брејка у Крагујевцу!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у првој утакмици полуфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Актуелни шампион Србије је вечерас, у Крагујевцу, надиграо Раднички доо са 3:2, по сетовима 26:24, 18:25, 25:15, 18:25 и 15:8.

Екипа Бојана Јанића је морала и те како да се помучи како би извојевала важну победу и наставила поход на одбрану титуле против тима који је својим играма доказао да је у врху фаворита за освајање титуле.

Блоковима Бјелице, Партизан је сигурно ушао у први полуфинални сусрет, да би ускоро свој допринос дао и Лука Тадић, што је гостима донело предност од 12:5. Иако је Раднички у наставку успео да колико-толико истопи разлику, екипа Бојана Јанића је све до саме завршнице одолевала нападима ривала. Ипак, упорност домаћина се убрзо исплатила, јер је при резултату 19:17, у корист гостију, тим Алексе Брђовића је коначно сломио отпор противника и поравнао резултат (21:21). Ушло се у узбудљиву завршницу, у којој је за нијансу истрајнији био тим из Београда који је са 26:24, повео са 1:0.

Партизан је у другом период наставио тамо где је стао у претходном и одмах је повео са 11:6. Међутим, питао се нешто и Раднички, који је до средине сета узвратио ударац и повео са 14:12. Највише заслуга за преокрет домаћина иду најбољем играчу за месец март, Вуку Иванковићу, који је серијом поена донео својој екипи вођство. Партизан је од тог момента потпуно пао, а Крагујевчани су знали то да искористе и у завршници су стигли до шест сет лопти, које су биле и више него довољне за изједначење.

Имао је Бојан Јанић шта да каже својим пуленима у паузи између другог и трећег сета, а одмах се испоставило да су они све његове савете од самог почетка новог периода почели да спроводе у дело. Након раног вођства од 7:1, Партизан је ас сервисима Петровића, уз блокове Мрдака и Бјелице наставио да ниже поене. Тако су црно-бели у завршницу ушли са чак девет поена предности (21:12), а убрзо су ту залиху и материјализовали и по други пут повели на утакмици – 25:15.

Иако су још једном били у резултатском дефициту, предаја није била опција за екипу Алексе Брђовића. По рецепту из другог период, Крагујевчани су средином сета успели да анулирају предност ривала и преотму вођство (12:10). У наставку је прорадио и блок домаћина, за који Партизан није имао одговор и Раднички је за тили час са 25:18, изборио тај-брејк.

Заслугама читавог тима, а понајвише Мариновића и Петровића, ”парни ваљак” је од самог почетка одлучујућег сета убацио у пету брзину и повео је са 7:1. Иако је Раднички у наставку успео да се врати у овај период (6:8), црно-бели су у завршници поново додали гас и на крају су ас сервисима Тадића са 15:8, забележили важан тријумф.

Бојан Јанић, тренер Партизана, рекао је да за њега још увек ништа није готово у овом двомечу.

”У два сета које је Раднички добио, нећу да потцењујем, ми смо стали потпуно. Једноставно се види са стране да немамо идеју шта ћемо да радимо. Ударамо без идеје јако, они нас блокирају, ми грешимо лаке сервисе. То је нешто што је лоше и о чему ћемо причати за даље, а оно што је добро је карактер, поготово у петом сету.  Видели сте да смо кренули јако, успели да издржимо њихове налете и завршили као што смо почели. Што се мене тиче, и даље је 0:0 у победама, јер је Раднички екипа која је јако тврда и сигуран сам да долази у Мастер да одигра још растерећеније. Не верујем да ће имати притисак, биће храбри на сервису и у свим осталим елементима. На нама је да анализирамо то и да се припремимо за још квалитетнију утакмицу, јер мислим да имамо пуно простора”, закључио је Јанић.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, каже да су се његови момци борили и да у другопј утакмици имају шансу.  

”Пуно успона и падова, не карактеристично за мушку одбојку. Мислим да је Партизан одиграо квалитетну утакмицу, мало су грешили у сервису, били су константни. Имали смо проблеме да пробијемо њихов блок у доста ситуација, а везивали смо и по пет шест поена када нисмо могли да прођемо лопту, чак и када смо имали пријем. Као да нам се стегла рука у битним моментима. Ипак, момци су се борили и стварно немам шта да им замерим. Данас је било густо, а очекујем да ће исто тако бити и у понедељак и мислим да имамо шансу у Београду”, истакао је Брђовић.

Иван Костић, техничар Радничког, изнео је своје утиске након утакмице.

”Меч је обележио велики пад у игри и једне и друге екипе у неком тренутку. То се и види, јер смо ми добили два сета 25:18, у којим је крај био и пре последњег поена. Исто тако је и Партизан добијао своје сетове, осим првог, који смо исто лоше отворили, па после стизали разлику. Ипак, Партизан је у петом сету кренуо јако од првог поена, повео са 7:1 и привео утакмицу крају у своју корист”, рекао је Костић.

Партизан је до победе предводио Милија Мрдак са 22 поена, док се код домаћина истакао Вук Иванковић са 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Реванш утакмица заказана је за 8. април, док је евентуална трећа предвиђена за 11.

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!