Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда након трилера одбранила домаћи терен

Одбојкаши Црвене звезде одбранили су домаћи терен у првом полуфиналном мечу плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкаше победивши Kарађорђе у фантастичној атмосфери на Бањици, коју су махом приредили гостујући навијачи, са 3:2 (25 - 19, 22 - 25, 25 - 23, 26 - 28, 15 - 9), након близу два и по часа игре.

Није желела Црвена звезда ништа да препушта случају на старту утакмице, у коју је ушла веома агресивно и понајвише заслугама Николића и Стефановића повела је са 14:9. Нису се на томе зауставили изабраници Ивице Јевтића, већ су и у даљем току сета били бољи ривал на терену, што се одразило и на резултат. Иако је Карађорђе у завршници успео да накратко приђе противнику на два поена заостатка, то није превише пореметило домаћина, који је са 25:19, повео са 1:0.

Ушао је Карађорђе у други период са жељом да што пре стигне до изједначења. Деловало је све до средине периода да су на добром путу, пошто су поенима Вемића и Надаждина одржавали предност. Ипак, Звезда се на време пробудила  и успела да учини завршницу занимљивом. На крају, у узбудљивом финишу се за нијансу боље снашао гост, који је при резултату 22:22, искористио грешке ривала и са 25:22, остварио је зацртан циљ.

Баш као што је то случај био у претходна два сета, и трећи је био испуњен узбуђењима. Карађорђе је на крилима боље игре из завршнице претходне, сигурно отворио трећу деоницу и повео је са 11:9. Међутим, у тим моментима је Звезда убацила у пету брзину и серијом од 10:3, стигла је до преокрета и лепе резултатске залихе. Натерало је то Невена Мајсторовића да у кратком временском периоду потроши оба тајм-аута, која су колико-толико уродила плодом, пошто су Вождови ухватили прикључак. Ипак, црвено-бели су били довољно концентрисани у још једној неизвесној завршници и са 25:23, по други пут су повели на утакмици.

Знали су табору Тополаца да пласман у полуфинале није био случајност и да и у наставку могу да се супротставе екипи која је лигашки део сезоне окончала на лидерској позицији. Тако су гости од самог почетка четврте деонице наметнули свој ритам, направили залиху и убрзо у завршници дошли до чак пет сет лопти. Међутим, Звезда се ни тада није предавала, већ је успела да спаси свих пет. Чинило се у тим моментима да ће то утицати на Карађорђе у даљем току овог сета, али су пулени Невена Мајсторовића смогли снаге и са 28:26, одвели су утакмицу у тај-брејк.

У петом сету, екипа из Тополе је играла без свог првог дизача, Луке Шормаза, који је задобио, надамо се, лакшу повреду у последњем поену четвртог сета. Била је Звезда бољи ривал током целокупног петог сета, али је Карађорђе све време дисао за вратом ривалу. Тако је било до резултата 10:8, у корист домаћина, када је Ивица Јевтић на сервис линију послао Страхињу Кљајића, који је са два аса оправдао поверење и омогућио Звезди да без већих проблема приведе утакмицу крају – 15:9.

Црвено-беле је до победе носио Душан Николић са 28 постигнутих поена, пратио га је Александар Стефановић са 18, а сјајне роле су пружили и Никола Жугић (6 асова, укупно 13 поена), Душан Лопар (5 блокова, укупно 9 поена) и резервни дизач, Страхиња Kљајић, који је у кључним моментима уласцима на сервис постигао 3 аса.

У екипи Kарађорђа, Бекрић и Надаждин су постигли по 15 поена, док је Вемић уписао 13.

 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Други меч полуфиналне серије игра се у Тополи, у понедељак, 8. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!