Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан заказао вечити дерби у финалу плеј-офа!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет други су финалисти плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Актуелни шампион Србије је вечерас, у трећој полуфиналној утакмици, надиграо Раднички доо у Крагујевцу са максималних 3:0, по сетовима 25:22, 25:22 и 25:22.

Партизан је вечерашњом победом, након пуних девет година, заказао борбу за титулу са Црвеном звездом, пошто су се последњи пут ”вечити” у финалу састали у сезони 2014/2015. Након тог финала, црвено-бели су освојили наслов националног шампиона, па ће Партизан ове године поред шансе да одбрани титулу освојену претходне сезоне, имати прилику да се реваншира љутом ривалу за тадашњи пораз.

Не смемо пропустити прилику да поменемо Раднички из Крагујевца, који је иза себе оставио сјајну сезону. Екипа Алексе Брђовића је од првог кола, па све до вечерас, важила за једног од главних фаворита за освајање титуле, а у прилог томе иде и чињеница да је лигашки део сезоне завршила на другој позицији, управо испред актуелног шампиона. Можда спортска срећа вечерас није била саборац Радничког, али је сигурно да су Крагујевчани ове сезоне, предвођени екипом коју је красио спој младости и искуства, освојили срца великог броја љубитеља одбојке.

Сигурном игром у одбрани, Партизан је за нијансу боље отворио уводни период и повео је са 4:1, а најзаслужнији за такав почетак гостију били су Бјелица и Мариновић. Иако је Раднички у наредних неколико поена успео да стигне до изједначења (9:9), брзо је Партизан вратио минималну предност на своју страну и повео са 12:10. Како се сет ближио крају, црно-бели су вешто одолевали свим покушајима домаћина да поново врати егал и одржавали су малу предност. Тако је тим Бојана Јанића у финишу стигла до четири сет лопте, а испоставило се убрзо да је трећа била срећна и гости су са 25:22, повели са 1:0.

За разлику од минулог, желео је Раднички да у другом сету што пре стигне до изједначења. Наговестили су то изабраници Алексе Брђовића на почетку, јер су повели са 2:0. Међутим, довољно је ”парни ваљак” био захуктан, поготово након дешавање из претходне деонице, па је ускоро на крилима Мрдака и Бјелице стигао до преокрета и вођства од 12:7. Није се на томе зауставио актуелни шампион Србије, јер је и у даљем току сета одржавао предност. Тако је било до резултата 17:12, када су Крагујевчани зналачки искористили грешке ривала, поравнали резултат и наговестили узбудљиву завршницу. Ипак, да финиш буде миран, потрудили су се црно-бели, које није превише деморалисао овај налет ривала и убрзо су вратили лепу залиху, која им је ускоро била и више него довољна да дуплирају вођство – 25:22.

У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Партизан је стигао до зацртаног циља и обезбедио је ново финале плеј-офа. Ова деоница је била пресликана као друга, јер је екипа из Београда након минималног вођства ривала на старту узела ствари у своје руке и у финиш је ушла са великих шест поена предности (17:11). Најзаслужнија за овакав расплет била је дијагонала Партизана Мариновић – Тадић, али је и остатак тима дао немерљив допринос. Иако је Раднички по угледу на претходни сет успео да смањи залиху противника у наставку, Партизан је до краја био истрајан и на идентичан начин као и прва два, решио је трећи сет у своју корист и заказао је финале са вечитим ривалом – 25:22.

Бојан Јанић, стратег Партизана, истакао је да је његова екипа контролисала цео меч и да ће се у финалу трудити да покаже најбољу игру.  

”Још увек нема времена за славље, јер оно најбитније тек следи. Свакако, задовољни смо пласманом у финале. Трудили смо се да дођемо мирни и да уживамо у утакмици. Мислим да смо то успели у већем делу, иако још увек имамо наше бољке и неке падове. Ипак, контролисали смо цео меч и заслужено смо победили. Што се самог финала тиче, Звезда има предност домаћег терена. То је екипа која је регуларни део сезоне окончала као прва на табели, показала је највећу константност, али ћемо апсолутно бити присутни у сваком поену. Трудићемо се да будемо мирни, да уживамо у великом финалу, да будемо агресивни, јаки и да покажемо нашу најбољу игру”, закључио је Јанић

Искусни Новица Бјелица предводио је свој тим до победе са 16 освојених поена, а пратили су га Лазар Мариновић и Милија Мрдак са по 11. На другој страни, највише се истакао Филип Стоиловић са 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Неће црно-бели имати превише времена за одмор, пошто их већ за неколико дана очекују обавезе у финалу. Прве три финалне утакмице заказане су за 14, 17 и 20. април, док су евентуална трећа и четврта предвиђене за 23, односно 26. април.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!