Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Све оно што смо прижељкивали у прве две утакмице серије, добили смо у вечерашњем мечу. Жеља Црвене звезде да се попне на победничко постоље била је приметна од првог поена. Ипак, знали су пулени Ивице Јевтића да се са друге стране налази рањени Партизан, који ће после два пораза дати последње атоме снаге како би продужио ову финалну серију. А тако је на крају и било.

Звезда је боље отворила сусрет и одржавала је лепу резултатску залиху, за коју су најзаслужнији били Жугић, Николић и Омар, све до средине сета (15:11). У тим моментима, пробудио се и тим Бојана Јанића, који је убрзо ухватио прикључак и све до саме завршнице био је за петама вечитом ривалу. При резултату 19:18 у корист црвено-белих, на сервис линију стао је Тадић, који је са три везана аса омогућио својој екипи да стигне до преокрета (21:19). Ускоро је шампион Србије стигао и до сет лопти (24:22), али је Звезда на време зауставила налет ривала и ас-сервисом џокера Кљајића, продужила је овај период (24:24). Ушло се у дубоку резултатску разлику, у којој смо гледали игру нерава на обе стране мреже, а на крају је за нијансу истрајнија била домаћа екипа, пошто је са 29:27 повела са 1:0.

Без обзира на дешавања из претходног сета, поготово из завршнице истог, знао је Бојан Јанић, као и његови изабраници, да још увек ништа није изгубљено. Ипак, требало је црно-белима мало времена да све замисли тренера спроведу у дело, што је Звезда искористила на самом почетку. Међутим, могли су домаћи одбојкаши само да се задовоље у овом сету уводним вођством од 10:8, пошто је од тог тренутка ”Парни ваљак” убацио у пету брзину и почео је да меље. Коначно се у тим тренуцима пробудио и Мариновић, свој допринос је у већој мери почео да даје и Мрдак, а остатак тима пратио је поменути двојац. Тако је Партизан у завршницу ушао са 17:13, да би за тили час одличном игром у одбрани дошао до сет лопти (24:18). Испоставило се кроз неколико момената да је црно-белима трећа шанса за изједначење била срећа и Партизан се са 25:20 вратио у утакмицу.

Ништа мање занимљиво није било у трећој деоници. Звезда је одмах наговестила да што пре жели да врати предност на своју страну (6:3), али је својим грешкама убрзо ривалу омогућила да преокрене резултат (8:7). Ипак, није друго времена требало екипи Ивице Јевтића да се сабере, пошто је након низа грешака направила серију од 5:1, те стекла вођство које није испуштала све до самог краја сета. Иако је Партизан све време био конкурентан и дисао за вратом противнику, вешто су црвено-бели чували своју залиху и у финишу су заслугама читаве екипе испунили зацртан циљ и стигли на сет до шампионске титуле – 25:21.

Ако је неко посумњао да ће се актуелни шампион Србије тек тако одрећи круне и предати је најљућем ривалу, грдно се преварио. Сигурно да план црно-белих није био да развију белу заставу у трећем сету, па су свим силама кренули у поход на четврти период. Све до резултата 7:7 гледали смо истинску борбу поена за поен, да би у тим моментима Партизан направио превагу и стекао неколико поена предности. Испоставило се да је овај налет гостију био пресудан у овом сету, иако се Звезда лавовски борила да ухвати прикључак. Најближа томе била је када је истопила предност ривала на три поена, али су правовременом реакцијом са клупе Партизана брзо отклоњене све дилеме и ”Парни ваљак” је са 25:20 одвео утакмицу у тај-брејк.

Све што је и једна и друга екипа урадила од почетка октобра па све до данас, стало је у један сета. Ипак, знало да је Партизану далеко битније да избори победу кроз одлучујући сет, па је у том маниру и отворио исти. Вођство од 3:1, којем су кумовали блок Петровића, као и поени Мрдака и Тадића, успела је Звезда да анулиран пошто је одговорила на идентичан начин заслугама веома расположеног Николића. Није се ту зауставио сјајни млади коректор, јер је кроз неколико поена донео својој екипи и вођство од 8:6. Ни тада није Партизан клонуо. Дигао је тим Бојана Јанића у завршници из пепела, стигао је до преокрета и са 15:12 и утишао је препуне трибине на Бањици, те продужио финалну серију.

 

Најефикаснији у тријумфу своје екипе био је Милија Мрдак са 28 поена, Лука Тадић је додао 17, а Лазар Мариновић 16. На другој страни, Душан Николић се највише истакао са 27 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Четврта утакмица финалне серије плеј-офа на програму је у уторак, 23. априла, од 19. часова у СЦ „Мастер”.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!