Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Да нада умире последња, још једом су доказали одбојкаши у црно-белим дресовима. У новој утакмици препуној преокрета, сјајних потеза, одличних поена и на крају два сата и 34 минута борбе, Партизан је успео по други пут заредом да надмудри вечитог ривала и одложи доделу трофеја до петка, када је предвиђена пета утакмица финала.

Смело је Партизан ушао у ову утакмицу и након пар грешака са обе стране мреже, поготово оних које су направили црвено-бели, повео је са 8:4, што је натерало Ивицу Јевтића да затражи тајм-аут. Одличан је у тим моментима био тандем Мариновић – Мрдак, који је углавном био заслужан за поене, мада је и остатак тима био веома расположен на свим пољима. Деловало је у први мах да поменута пауза и није уродила плодом, јер је Партизан одржавао стечену предност, али је Звезда како се сет одмицао успела да истопи заостатак и приђе ривалу на поен заостатка (16:15). Није се ту зауставила екипа са Маракане, пошто је кроз наредних неколико поена, најпре сервис грешком Мариновића, а потом и ефектним блоком Николића, поравнала резултат (18:18). Ушло се у узбудљиву завршницу, у којој се након вођства од 23:21, чинило да је Звезда ближа освајању уводног периода, али су се Милија Мрдак и другови постарали да не буде тако. Ношеним сјајном атмосфером са трибина, везали су четири поена и стигли су до вођства од 1:0 – 25:23.

Одлучна је била Звезда да што пре заборави дешавања из завршнице из претходног сета и да у нови уђе растерећено. То јој је и пошло за руком, јер је поенима Стефановића и Николића повела са 6:3. Међутим, пробудио се убрзо и Партизан, зналачки је искористио грешке ривала, одговорио истом мером и изједначио је резултат (9:9). Није превише овај налет деморалисао пулене Ивице Јевтића, који су заслугама читаве екипе везали пет поена и вратили су лепу резултатску залиху на своју страну (14:9). Наставила је Звезда у истом ритму и у даљем току друге деонице, па је ускоро стигла надомак освајања исте (23:19). Ипак, тек тада је постало узбудљиво. Када је било најпотребније, Милија Мрдак је као прави капитен повео свој тим у јуриш и најпре је са два везана блока, а онда и одличним сервисима, као и поенима из напада, режирао изједначење (23:23). Иако је у наставку стекла две сет лопте, Звезда је на крају сета морала да честита вечитом ривалу на сјајном преокрету, јер је Партизан одолео свим нападима црвено-белих и ас сервисом Алексића дуплирао је вођство – 27:25.

Иако је била у великом резултатском заостатку, поново је Звезда за нијансу била бољи ривал на отварању периода. Повео је Партизан на старту са 5:4, али је Звезда поенима Омара, уз успешан блок Бохарева, везала шест поена и повела је са 10:5. И у наставку је екипа Ивице Јевтића играла боље и повећала је предност на 15:10. Ипак, при поменутом резултату, повратио је Партизан игру из завршнице минулог сета. Најпре је чета Бојана Јанића почела да користи поклоне ривала, да би потом ас сервисима Новице Бјелице пришла Звезди на поен заостатка (15:14). Иако се брзо отрезнила Црвена звезда након налета црно-белих, ускоро нас је дочекала још једна занимљива завршница. На семафору је писало 21:21, када је Звезда најпре поеном из напада и ас сервисом Жугића, а потом и грешком Рикарда на другој страни дошла до три сет лопте, које су јој биле и више него довољно да преполови предност ривала – 25:22.

Улог у четвртом сету био је огроман за оба тима, што се и одразило на резултат. Ипак, стиче се утисак да је након раног и малог вођства Звезда, Партизан био опаснији и ривал са више жеље. Тако су изабраници Бојана Јанића након вођства од 9:7, вешто чували минимални предност, иако им је тим Ивице Јевтића све време дисао за вратом. Убрзо се труд гостију исплатио, пошто су успели да преокрену резултат, али заслуге за то иду само једом човеку. При резултату 16:16, на сервис линију стао је Никола Жугић, који је са три везана аса донео својој екипи лепо резултатску залиху (19:16). Није Звезда ни у наставку одустајала од своје игре и ускоро је са 25:22 изборила пети сет.

Баш као и пре три дана, тај-брејк одлучивао је о судбини обе екипе. Храбра је екипа Бојана Јанића била од првог до последњег поена у овом сету и видело се да много више жели да изађе као победник из овог сусрета. После уводног вођства од 8:4, повели су црно бели са 10:5 и 13:7. Успела је Звезда да учини завршницу занимљивом, али је Партизан ношен песмом са трибина на крају са 15:13, извојевао победу и уједно пету, одлучујућу утакмицу.

 

Милија Мрдак предводио је свој тим до великог тријумфа са 32 поена, а пратили су га Лазар Мариновић са 18 и Душан Петровић са девет. На другој страни, Душан Николић имао је исти учинак као и његов колега из противничке екипе (32).

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Пета, одлучујућа утакмица, на програму је у петак, 26. априла, од 19.00 у СЦ „Вождовац” на Бањици.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!