Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Прошло је много година од када је СЦ „Вождовац” на Бањици био испуњен до последњег места на одбојкашкој утакмици. А вечерас не само да су трибине биле пуне, него су многи, како љубитељи одбојке, тако и навијачи и једног и другог клуба, остали испред дворане. Добрих двадесет минута пре старта утакмице, песма на трибинама већ је почела, а како се одлучујући чин ближио почетку, била је све јача и притом увеличана кореографијом навијача домаћег тима. А на терену, убрзо су се нашли одбојкаши у црвено, односно црно-белим дресовима, који су били спремни да пролију крв, како би на крају ове утакмице подигли трофеј намењен прваку Србије. Све оно што су радили још од августа, када су почеле припреме, па све до данас, стало је у један једини меч, онај који је поред крунисања, доносио и велику одговорност, али и славу и престиж. Испоставило се након нешто више сат и по времена да је тај терет, који се са поносом носи, припао Црвеној звезди! Истој оној Звезди која је током читаве сезоне држала континуитет, завршила лигашки део на лидерској позицији и без већих проблема стигла до финала, где је након пет веома узбудљивих утакмица заслужено подигла титулу. 

Иако је, након претходне сезоне из снова, Партизан ове предао сва три трофеја, нико не може да оспори рад и труд Бојана Јанића и његових момака. Као што је стратег Партизана у више наврата подсећао, само људи блиски клубу знају кроз шта су све црно-бели пролазили ове сезоне. Дуго ће се памтити приче да је ова финална серија након вођства Црвене звезде од 2:0 у победама, готова. Ипак, доказао је ”Парни ваљак” да још увек није за старо гвожђе и на томе мора да му се честита. У каквом ће Партизан бити саставу наредне сезоне, то вероватно нико не може да потврди, али је сигурно да ће се и у годинама које долазе борити за највише домете.

Одлично су се црвено-бели снашли у сјајној атмосфери, пошто су након уводних грешака на обе стране, повели са 6:2. Највеће заслуге за то приписују се сјајним сервисима Душана Николића, који је пројектилима и те како намучио пријем Партизана. Иако су црно-бели накратко успели да смање заостатак за ривалом, убрзо је Звезда успела да врати залиху од четири поена. Ни тада се тим Бојана Јанића није предавао, јер је поново ухватио корак за вечитим ривалом, пришао је још једном на само поен разлике, па је у наставку вођена истинска борба за сваку лопту и поен. Ушла је Звезда у завршницу са вођством од 20:18, али је на сцену у тим моментима ступио Стефан Јанковић, који је најпре поеном из напада, а потом и ас сервисом донео изједначење свом тиму, да би већ у наредном нападу Лука Тадић ефектним блоком утицао на то да његова екипа пређе у предност. Ни ту није био крај узбуђењима, јер су пулени Ивице Јевтића смогли снаге у наставку и поеном Николића, као и блоковима Петровића и Омара приграбили су две сет лопте. Иако је Партизан прву успео да спаси преко Тадића, управо је примач црно-белих већ након неколико секунди направио сервис грешку, за ерупцију на трибинама – 25:23.

Психолошка предност која је била на страни Црвене звезде након освајање уводне деонице, донела јој је вођство на старту исте од 3:1, али је Партизан преко Милије Мрдака брзо поравнао резултат. Праву резултатску клацкалицу гледали смо до резултата 13:13, када је на сервис линију стао Ахмед Омар. Египћанин је силовитим сервисима у потпуности разоружао љутог ривала, а у прилог томе иде чињеница да је у наредних седам поена, чак три пута погодио ас. Наравно, одлична је била и реакција његових саиграча у тим моментима, па је тако на семафору убрзо засијало 20:13 у корист домаће екипе. Био је Бојан Јанић већ тада свестан да је повратак у овај сет готово немогућ, па је одлучио да на терен пошаље нешто млађе играче, како би се стандардни одморили за обавезе у трећем периоду. На крају, Звезда није дозволила било какво изненађење и са 25:18 стигла је на сет од шампионске круне.

Одлучио је стратег Партизана да и на почетку трећег сета у поставу уврсти младог либера Поповића, који је у трећој и четвртој утакмици био право освежење за његов тим, али и џокер. Као што је то случај био у првом сету, велики улог је натерао обе екипе да периодично играју добро, али уз мале падове на обе стране. Тако је након уводног вођства Звезде (2:0), Партизан преузео вођство (6:4), да би црвено-бели још једном окренули резултат у своју корист (13:11). Тада је Звезда наговестила да ће до краја ићи директно на победу, а испоставило се убрзо да јој је то и пошло за руком. У потпуности је екипа Ивице Јевтића надиграла Партизан, зауставила је све нападе вечитог ривала, а своју игру довела до савршенства. На крају, Звезда је са 25:18 могла да почне са прославом титуле.

Душан Николић проглашен је за најкориснијег играча (МВП) финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Управо је сјајни коректор предводио своју екипу до тријумфа вредног титуле са 18 освојених поена, Омар Ахмед је бројао до 11, а Душан Лопар и Никола Жугић до шест. На другој страни Милија Мрдак је додао 13, а Лука Тадић 11 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!