Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Баш као што је то био случај код дама, веома је било захтевно да у мору сјајних играча одаберемо оне који ће се пронаћи у ”А“ и ”Б” постави, као и оне којима ће припасти појединачна признања. Очекивано, највише лауреата долази из редова шампионске екипе Црвене звезде, али и Партизан Ефбет, Раднички доо Крагујевац, Карађорђе, као и остали имају своје представнике.

Никола Петровић је један од оних играча око којег није било превише полемике када је избор у питању. Техничар Црвене звезде је својим сјајним партијама умногоме допринео да црвено-бели након осам година поново стану на највише постоље, а његове игре нису остале незапажене од стране Игора Колаковића. Био је Петровић актер 30 од 31 утакмице ове сезоне, у оквиру којих је рачунајући лигашки део и плеј-оф, одиграо 113 сетова. Када се погледа статистика, техничар шампиона Србије имао је 47,7% ефикасности, што га ставља на прво место међу својим колегама. 

Блокерски пар чине Александар Стефановић и Новица Бјелица. Одличне игре у Рибници препоручиле су Стефановића управи и стручном штабу Црвене звезде на почетку сезоне, а он је иза себе оставио најбољу годину у досадашњој каријери. За разлику од клупског друга, Ивица Јевтић није желео да изостави првог средњака ни са једне утакмице ове сезоне. Са 82 успешна блока, 23 ас сервиса, као и 179 поена из напада, новопечени репрезентативни блокер се налази убедљиво на првом месту када се сагледају сви статистички параметри.

Када је реч о Новици Бјелици, искусни средњи блокер и некадашњи репрезентативац је још једном доказао да су године за њега само број. Иако се током сезоне мучио са повредом, те је у лигашком делу уписао свега 13 наступа, увек је пружао свој максимум на терену, али и ван њега. Међутим, када је било најпотребније, Бјелица је као прави лидер предводио своју екипу током плеј-офа, а у прилог томе иде чињеница да је на 10 одиграних утакмица направио импозантан учинак од 37 поена из напада, 10 ас сервиса и 35 успешних блокова.

Дошао је ред да вам откријемо и који је то примачки тандем изгласан као најбољи ове сезоне. Реч је о Алији Бекрићу и Вуку Иванковићу, младим и перспективним играчима Карађорђа, односно Радничког доо из Крагујевца. Бекрића су љубитељи одбојке могли да упознају и у претходним сезонама током којих је бранио боје више клубова у Суперлиги Србије. Ипак, стиче се утисак да је ове надмашио досадашње резултате, пошто је одличним играма предводио своју екипу до полуфинала плеј-офа. Поред тога, Бекрић је током сезоне већ понео признање за најкориснијег играча у фебруару, а када се на то додају статистички подаци (307 поена из напада и 100 идеалних пријема), јасно је зашто је баш он ушао у ужи избор.  

Прошле године је Вук Иванковић био право освежење за тим Алексе Брђовића, а ове је само наставио са квалитетним партијама. Још један у низу играча који је добио поверење селектора Колаковића за припреме пред Лигу нација, ове године је на 23 одигране утакмице имао учинак од 266 поена из напада, 173 идеална пријема, као и 37 ас сервиса. Када се погледа статистика и примети да Иванковић није био на паркету на свим овосезонским утакмицама, постаје јасно да би бројке које су и сада импресивне, биле само веће.

Као што је то случај био и код Петровића, још један играч Црвене звезде једногласно је изабран у прву поставу идеалног тима. Наравно, реч је о Душану Николићу, младом и сјајном коректору шампиона Србије. Када се погледа игра, али и залагање ван терена, сваком новом сезоном је Николић све више сазревао, а ове је просто експлодирао. Иако у многим случајевима људи просто не верују бројкама, његова овосезонска постигнућа су за свако поштовање. Када се сагледају све утакмице (31), Николић је убедљиво најбољи поентер лиге са 708 поена, далеко најбољи сервер са 74 аса, као и најбољи поентер по сету – 6,05.

Вукашин Ристић, четврти по реду играч црвено-белих у овој постави, налази се на местунајбољег либера по нашем мишљењу. По први пут је млади Ристић добио шансу да одигра читаву сезону као први либеро екипе и ту прилику је максимално искористио. Он је ове сезоне имао 49% позитивног пријема, а када се погледа да је у 473 наврата био на искушењима да што боље укроти сервис противничких играча, по чему се налази на другој позицији, испоставља се да позив у национални тим није случајност.

То би било све што се тиче ”А” поставе идеалног тима Суперлиге, а сада је дошла на ред и ”Б” екипа. Први међу једнакима јесте Иван Костић, искусни техничар Радничког доо из Крагујевца. Након пуне три сезоне у Румунији, Костић се вратио у домаће првенство са циљем да Крагујевчанима донесе што бољи резултат. И био је важан фактор чете Алексе Брђовића, пошто је сезону окончао са 41% ефикасности.

Други блокерски тандем чине Александар Бошњак и Душан Лопар. Током претходних сезона, чекао је Бошњак на својих пет минута у екипи Војводине, прошлу годину је провео у Новом Саду, а ове је у Тополи просто засијао. Свеукупно гледано, млади блокер је сезону окончао са 76 успешних блокова, као и 114 поена из напада.

Његов саиграч у другој постави идеалног тима, као што се већ имали прилику да видите, јесте Душан Лопар. Иако се нешто касније прикључио чети са Маракане, Лопар је одмах дао свој допринос, а испоставило се убрзо да је управо он шраф који је недостајао тиму Ивице Јевтића. Његов допринос се кроз бројке мери са 46 успешних блокова, односно 86 поена из напада.

Никола Жугић и Лазар Бајандић се налазе на позицијама примача ”Б” тима идеалне поставе. Жугић се ове године вратио у домаће првенство и био је важан фактор у освајању шампионске круне Црвене звезде. Са 54 ас сервиса, 245 поена из напада и 225 идеалних пријема, одбојкаш црвено-белих котира се као један од најбољих на својој позицији у првенству.

Можда су Лазар Бајандић и Војводина након освајања Суперкупа и Купа Србије, нешто раније окончали сезону, али је примач Новосађана још један у низу играча који је својим играма скренуо пажњу селектора Србије. Он је ове сезоне на 23 одигране утакмице остварио 261 поен из напада, уз 103 идеална пријема и 40 поена са сервис линије.

Још један веома искусан играч нашао се на нашој листи. Ради се о Милији Мрдаку, који је ове сезоне, иако није подигао ниједан трофеј, жарио и палио теренима широм Србије. Посебно је то случај био у финишу сезоне када је предводио црно-беле до изједначења у финалној серији плеј-офа. Статистички гледано, Мрдак је сезону окончао са 417 поена из напада, 35 успешних блокова и 38 ас сервиса.

Последње место у другој постави идеалног тима припало је Стефану Негићу, либеру Војводине. Иако је пре почетка плеј-офа доживео повреду која га је удаљила са терена пред најважнији део сезоне, Негић може да се похвали сјајним партијама. Можда је управо његов изостанак коштао Новосађане бољег пласмана на крају сезоне у Суперлиги, с обзиром на то да је све до повреде имао учинак од 45% позитивног пријема.

Код дама смо направили избор за појединачна признања, па би био ред да то поновимо и код момака. Као што вам је познато, награде се додељују за следећа достигнућа: најбољи седми играч, најбољи млади играч, најбољи страни играч, изненађење сезоне и најбољи тренер.

Много одбојкаша је ове сезоне улазило са клупе у игру и правило разлику, али је наш избор за најбољег седмог играча пао на Стефана Јанковића. Блокер Партизана је ове године делио минуте са Новицом Бјелицом, односно углавном је играо када искусни колега то није могао. Управо је током тих утакмица био од великог значаја Бојану Јанићу, пошто је на 24 меча имао учинак од 40 успешних блокова и 51 поен из напада.

Јован Перовић понео је звање најбољег младог играча Суперлиге Србије. Перовић је ове сезоне по први пут добио прилику да у дресу Младог радника одигра сезону на сениорском нивоу. Бројке које стоје поред његовог имена потврђују да се Јован и те како добро снашао у својој дебитантској сезони, пошто је водио свој тим до опстанка у лиги, као и до финала Купа Србије.

Најбољи страни играч долази из редова шампиона Србије, а реч је о Ахмеду Омару, познатијем као Дејо. Он се након одличне прошле сезоне у суботичком Спартаку придружио Ивици Јевтићу у Црвеној звезди и заједно су остварили сјајан резултат. Константно је Египћанин био добар како у нападу, тако и на пријему, па је потпуно заслужено добио признање за најбољег странца.

Још једном играчу црно-белих припало је појединачно признање. За највеће изненађење сезоне определили смо се за Петра Поповића, момка који је ове године био откровење Бојана Јанића у кризним моментима. Посебно је то случај био у последње три утакмице финалне серије плеј-офа, када је стратег Партизана одлучио да двадесетогодишњег Поповића убаци у ватру, а он је одличним играма под великим притиском практично држао своју екипу у животу.

На самом крају, остало је још да вам откријемо ко је најбољи тренер Суперлиге Србије. Неколико њих је ове сезоне направило сјајне резултате, али смо се ми определили за Ивицу Јевтића, који је и у годинама за нама био међу најбољима. Након финала пре две године, као и полуфинала прошле сезоне са суботичким Спартаком, Јевтић је ове године коначно успео да својим саветима и тактичким замислима погура своје изабранике до шампионске титуле. Сигурни смо да ће млади стручњак наставити са таквим радом како на клупском нивоу, тако и у тиму Игора Колаковића.

На самом крају, желели бисмо да вам се захвалимо што сте током претходне сезоне били уз нас и што смо заједно уживали у сјајној одбојци. Сада би званично то било све за ову сезону Суперлиге у обе конкуренције. Као што смо вас јуче позвали, останите уз нас, јер вас ускоро очекује велики број актуелности током прелазног рока. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!