Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

(Упознајте суперлигаше) Таково, Млади радник, Спартак и Војводина Моцарт: Фаворити из сенке

by Душан Крстић

Нови дан, нова најава суперлигашке сезоне. Након јучерашњег представљања екипа које ће се по мишљењу многих борити за опстанак, али и за потенцијални пласман у плеј-оф, дошао је ред да вам приближимо и клубове који су се претходне сезоне котирали од осмог до петог места у регуларном делу првенства. Данас ћете сазнати шта можемо да очекујемо од Такова, Младог радника, Спартака и Војводине Моцарт.

ТАКОВО (Горњи Милановац)

Након две везане сезоне у којима је екипа из Горњег Милановца била члан плеј-офа, амбиције клуба су дефинитивно порасле и место међу осам најбољих екипа ће бити императив за Таково. Наравно, сама сезона ће показати како ће изгледати екипа из града слаткиша и посуђа, с обзиром на то да је дошло до неколико значајних резова. Пре свега мислимо на промену тренера, пошто је уместо Александра Митровића, који је на полусезони успео да екипи подари ”нови живот”, ангажован млади црногорски стручњак, Павле Дрецун. Велике промене догодиле су се и у ростеру, пошто је готово читава екипа измењена. Наравно, она главна окосница, коју пре свих чине Милош Терзић и Бранислав Грковић, остала је у Горњем Милановцу, а као највећа појачања можемо да издвојимо блокерски пар Алексу Поломца и Андреја Рудића, као и либера Лазара Сташевића. Када се погледају имена, Таково са великом сигурношћу има чему да се нада у наступајућој сезони, али је Павле Дрецун, стратег Милановчана, још увек опрезан када су прогнозе у питању.

„Што се тиче наших амбиција у новој сезони, с обзиром да је промењено 80 посто екипе у односу на претходну, на неки начин смо и сами себи непознаница. Заједно смо непуна два месеца, одиграли смо довољан број припремних утакмица и започели сезону победом у Купу која нам је дала ветар у леђа, али и указала на врлине и велики број мана на којима морамо да радимо. Сматрам да смо интересантна и амбициозна екипа, са доста резерве у себе. Мислим да ћемо, како време буде одмицало, расти из кола у коло, као и наш први противник, Војводина. То је једна веома млада, талентована екипа и у каквом год саставу била, увек ће имати неке амбиције. У увек незгодном СПЕНС-у отварамо сезону и волели бисмо да кренемо на најбољи могући начин, да добијемо потврду да смо добро радили у претходном периоду и да никада изједначенију лигу отворимо победом. Мислим да ће ове сезоне бити доста тесних резултата и да ће бити изненађења. Како време буде одмицало, очекујем да ће публика моћи да ужива у добрим одбојкашким представама”, закључио је Дрецун.

sln21

Првих пет утакмица Такова: Војводина Моцарт (Г), Спартак (Д), Дубочица (Г), Црвена звезда (Д) и Рибница (Г).

МЛАДИ РАДНИК (Пожаревац)

Сваки љубитељ одбојке добро се сећа како је Млади радник изгледао прошле сезоне. Довољно је да искористимо добро познату фразу, али у мало измењеном облику – од очаја до сјаја. Е, баш тако. Дуго су Пожаревљани били на дну суперлигашке табеле, да би доласком Небојше Протића, али и неких појачања, успели да изборе место у плеј-офу, као и финале Купа Србије. Ове сезоне поново је дошло до промена, па се тако уместо искусног Протића на клупу враћа Милош Живановић, након осам пуних година. Управо је нови-стари стратег Пожаревљана у изјави за наш портал детаљно описао не само амбиције клуба у наступајућој сезони, већ је искористио прилику да представи сва појачања која ће бранити боје поноса Пожаревца.

”Kраткорочни циљ Младог радника у новој сезони је да премаши пласман од прошле сезоне и уђе у плеј-оф. Што се дугорочног циља тиче то је да се ојача база домаћих младих играча и улаже у рад са млађима, како онима што су при првом тиму, тако и јуниорима, односно кадетима. Такође, ову сезону искористићемо да афирмишемо осам омладинаца, који су при првом тиму. Поред младих Пожаревљана, ту су и њихове старије колеге Тонић и Медан. Можда и највеће појачање клуба у овој сезони је либеро Никола Пековић, сениорски репрезентативац и освајач последњег злата са националним тимом на Европском првенству. Довели смо и младог Цветковића из Партизана, за кога верујемо да ће бити прави ове сезоне. Поред њега ту су примачи Брборић и Лагунџин, блокери Стефан Илић, Никола Гоић и Стефан Унковић. Довели смо и два млада играча са којима смо потписали вишегодишње уговоре, Петра Брашанца и Луку Урошевића, као дугорочне инвестиције клуба. Још једно велико појачање је украјински интернационалац Станислав Лизанец, који иза себе има две добре сезоне у Хрватској и Чешкој”, елаборирао је Живановић.

Првих пет утакмица Младог радника: Јединство (Д), Војводина Моцарт (Д), Спартак (Г), Дубочица (Д) и Црвена звезда (Г).

СПАРТАК (Суботица)

Још једна екипа која је у претходним сезонама правила сјајне резултате, јесте Спартак из Суботице. У историји клуба биће уписана сезона 2021/22. када је Спартак био вицешампион Србије, да би само годину дана касније стигао и до полуфинала. Претходне године, морала је екипа под вођством Рашка Јовановића да се задовољи четвртфиналом, али су у тој серији одређене повреде дошле главе Суботичанима. Као што му је то полазило за руком претходних, и у новој сезони ће Спартак моћи да рачуна на окосницу екипе коју чине Немања Јунгић, Андрија Вуликић, Марко Лечић и Никола Павловић. Иако је неколико играча одлучило да потражи нову средину, Суботичани су одрадили одличан прелазни рок, али ће како ствари стоје он имати каснији ефекат. Наравно, играчи попут Вељка Бохарева и Алексе Матића већ имају право да дебитују, док ће египатски примач Хазем Рашад Абдала морати да се стрпи док се одређене административне препреке уклоне, како би се представио навијачима суботичког тима. То је потврдио и Рашко Јовановић, а истакао је и да је екипа имала веома турбулентне припреме.

”Моје личне и амбиције клуба су те да покушамо да одемо барем корак даље у односу на прошлу сезону, што би значило пето место у Суперлиги. Наравно, циљ нам је да дођемо и до прве четири позиције, али објективно доста екипа фигурира за тај пласман и опет ће лига бити уједначена. То је нешто чему тежимо, али колико ће и да ли ће бити реално, видећемо, иако је екипа конципирана да покушамо да нападнемо прве четири позиције. Ипак, у припремном периоду смо имали доста потешкоћа кашњењем странца и одсуством Матића скоро месец и по дана, а јуче се повредио и други техничар Шувачки. Требаће доста времена да ствари дођу на своје, али каква је сада ситуација, изгледа да ћемо се у првом делу сезоне тражити. Да будем искрен, не знам ни у којем ћемо саставу наступати у петак, јер нисмо сигурни да ли ће до тада бити регистрован Рашад, а ни да ли ће Матић бити спреман. Биће то доста шарено у првих пар кола, али сам генерално задовољан, јер смо спровели периодизацију коју смо испланирали. Нажалост, од скоро осамдесет тренинга, одрадили смо само један шест на шест, тако да ће требати доста времена да се поклопе коцке, ако се поклопе”, рекао је Јовановић.

ФОТО: Subotica.Info

Првих пет утакмица Спартака: Раднички доо (Д), Таково (Г), Млади радник (Д), Војводина Моцарт (Г) и Јединство (Д).

ВОЈВОДИНА МОЦАРТ (Нови Сад)

На крају, остало је да вам представимо екипу коју вероватно већ сада добро познајете. Наравно, реч је о новосадској Војводини Моцарт, која се већ окитила медаљом у уводној утакмици сезоне. Иако је то одличје било загарантовано, до њега не би дошло да ”неки нови клинци” из Новог Сада прошле сезоне нису ућуткали све критичаре и окитили се најсјајнијом медаљом у финалу Купа Србије. Ове сезоне, Војводина је задржала све играче, а по провереној мантри из претходне, додатно је подмладила екипу, пошто је у сениоре промовисала играче попут Вука Кулпинца, Јована Перовића и Немање Антуновића. Било је и одређених одлазака, па су тако Војводину напустили капитен Жарко Кисић, Лазар Бајандић и Андреј Рудић. Сигурно да ће популарне ”лале” ове године покушати да направе још бољи резултат, а поготово се то односи на Суперлигу, у којој су прошле сезоне такмичење окончали у четвртфиналу плеј-офа. Ипак, Марко Наранчић апострофира чињеницу да је његова екипа и те како млада и да је пред њом будућност.

„Очекујем да ће нова сезона бити јако тешка, с обзиром да смо млад тим додатно подмладили. Ипак, мислим да је то добар пут и једно је сигурно, а то је да ћемо на крају сезоне изаћи као много бољи играчи и тренери, него што смо сада. У Србији сви желе успех одмах, али заборављају једну важну ствар. То је база, јер треба улагати у младе играче. Војводина се и ове сезоне одлучила за тај пут и очекујем да ће и други клубови кренути нашим стопама. Највећи проблем може да нам ствара то што нисмо имали класичне припреме, већ је то био развојни програм са много младих играча од 15 година. Остали су се касније прикључили и имали смо свега 20 дана за припреме. Ми дефинитивно сада нисмо у оној форми коју очекујемо за почетак првенства, али нема ту кукања. Идемо даље и пробаћемо да нашу младост и мотивацију пренесемо у квалитет како би одиграли најбоље могуће”, закључио је Наранчић.

ФОТО: ОК Војводина Моцарт

Првих пет утакмица Војводине Моцарт: Таково (Д), Млади радник (Г), Јединство (Д), Спартак (Д) и Дубочица (Г). 

За данас толико што се представљања екипа у мушкој вертикали Суперлиге тиче. Сутра вас очекује последњи део најаве, где ћемо покушати да вам на најбољи начин представимо последња четири суперлигаша. Сигурни смо да ће то бити права увертира у утакмице које нас очекују.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба