Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Почетак из снова: Спартак максималан у дербију!

Одбојкаши суботичког Спартака победом су отворили нову сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Рашка Јовановића је вечерас, у 1. колу, надиграла Раднички доо из Крагујевца са 3:0, по сетовима 25:22, 25:20 и 25:23.

Иако је на папиру важио за један од дербија уводног кола, Суботичани су и поред чињенице да су током припрема имали великих кадровских проблема, успели да остваре убедљиву победу и сезону отворе на најбољи могући начин. Сигурно да заслуге за овакав старт популарних ”голубова” треба да се припишу и навијачима у „Дудовој шуми”, који су вечерас дворану испунили до последњег места и сјајном атмосфером погурали своју вољену екипу до тријумфа.  

Спартак је боље ушао у утакмицу, а заслуге за то приписују се Вељку Бохареву и дебитанту Алекси Матићу, који успео да санира повреду и нађе се на паркету дворане ”Дудова шума”. Поред њих двојице, савезник домаћина биле су и грешке Крагујевчана, који су и поред њих све време дисали за вратом Спартаку. Први прави налет домаћина видели смо при резултату 13:13, када су заслугама читаве екипе успели да направе серију од 5:1, али је тим Алексе Брђовића одмах одговорио истом мером и вратио је егал (18:18). Завршница је била у маниру целокупног сета, пошто је Спартак и поред минималног вођства, све време морао да бежи противнику, али је до краја био довољно истрајан и са 25:22 повео је са 1:0.

Праву резултатску клацкалицу гледали смо у другом делу утакмице. Обе екипе желеле су да дођу до позитивног резултата – Спартак до великог вођства, а Раднички до изједначења. Преломни моменат овог периода догодио се при вођству гостију од 11:10, када су ”голубови” везали пет поена и стекли лепу залиху. Иако су Крагујевчани на све начине покушавали да ухвате прикључак, Спартак им то није дозвољавао, а у финишу је серијом ефектних блокова само повећао вођство и убрзо је са 25:20 дуплирао укупну предност.

Били су решени пулени Алексе Брђовића да у трећем сету коначно сломе отпор ривала и чинило се на почетку да су на добром путу, пошто су након уводних 4:1, повели са 8:5. Међутим, тада је на сцену ступио тандем Стевић-Бохарев, који је режирао преокрет свог тима за вођство од 11:8. Као што се очекивало, ни ту није био крај узбуђењима, јер екипа из Крагујевца није желела тако лако да се преда, па је на крилима Ћировића још једном успела да преузме вођство (16:14). Није овај налет гостију превише деморалисао домаћина, који је у наставку успео да поравна резултат, а онда смо добили завршницу вредну овакве утакмице. Све до резултата 23:23, нико са сигурношћу није знао ко ће из овог периода изаћи као победник, али је на крају грешку Радничког, која је донела сет лопту домаћину, казнио Стевић за први тријумф у суперлигашкој сезони – 25:23.

Рашко Јовановић, стратег Спартака, био је, мало је рећи, презадовољан игром своје екипе у победи над Крагујевчанима.

”Ми тренери смо увек најзадовољнији када цела екипа добро одради посао. Мислим да се нико није издвојио и да је евидентно да из момака излази жеља за надигравањем и за тим да ове године пробамо да направимо један искорак. Јако сам срећан. Искрен да будем, нисам очекивао да ћемо бити овако убедљиви, против овако незгодног противника. Похвалио бих све момке, од првог до последњег, и оне што су улазили и оне што су били са стране. Стварно смо одиграли једну тачну, зрелу утакмицу у свим елементима игре. Мало смо грешили, а опет били агресивни, одрадили одлично блок и одбрану. Нема шта, презадовољни смо сви и честитке мојим момцима, јер ово што смо прошли у припремном периоду је било доста тешко и промењиво. Драго ми је да смо овако почели сезону”, закључио је Јовановић.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, био је шокиран и потпуно незадовољан издањем своје екипе у вечерашњој утакмици.

”Мојој екипи све замерам, у сваком елементу. Ово је наша убедљиво најгора утакмица од када се ова екипа састала. Једноставно, нисам препознао моју екипу, као да је неки други тим. Не знам у чему је проблем, не знам чему страх. Ваљда сви чекају да почне првенство и да дају све од себе? Играли смо у грчу целу утакмицу, што не умањује победу Спартака. Одиграли су једну добру утакмицу на свом терену и стварно су заслужено победили. Ми имамо пуно проблема, мораћемо да се позабавимо тиме и да тренирамо још јаче, јер ово очигледно није довољно. Шокиран сам, верујте ми… Нисам очекивао овакво издање своје екипе. Боље да не причам даље. Од понедељка ћемо радити још јаче, па да видимо како ће то утицати на следећој утакмици”, рекао је Брђовић.

Најефикаснији у победи свог тима био је Алекса Матић, који је на дебију бројао до 13, а пратили су га Вељко Бохарев са 12 и Немања Јунгић са 11 поена. На другој страни истакао  се Милан Крстић са 16 освојених поена, а Милутин Нејић додао је 10.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак ће у 2. колу гостовати Такову у Горњем Милановцу, док ће Раднички угостити новопеченог суперлигаша, екипу Дубочице.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара