Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Боље на почетку није могло: Партизан преживео у Краљеву

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Коптех забележили су тријумф у 1. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У сјајној утакмици одиграној у Спортској хали ”Ибар”, црно-бели су након истинске борбе успели да надиграју Рибницу са 3:2, по сетовима 22:25, 25:23, 25:20, 21:25 и 15:13.

Ако се по јутру дан познаје, очекује нас фантастична сезона, јер боље на почетку није могло! Управо ова констатација најбоље описује утакмицу коју су нам вечерас поклонили Краљевчани и Београђани на премијери Суперлиге. Права одбојкашка рапсодија виђена у Спортској хали ”Ибар”, која је трајала пуних два сата и 15 минута, а црно-бели су на крају извојевали велики тријумф.  

Искусни тандем Бојовић-Тодоровић одмах на почетку наговестио је да Партизану нимало неће бити лако вечерас. Повели су Краљевчани на старту са 6:2 и све до средине сета одржавали су предност, када се коначно пробудио и Партизан. На семафору је писало 13:11, у корист домаћина, када су црно-бели одличном игром на свим пољима стигли до преокрета и вођства од 14:13, али нису успели предуго да је задрже. Већ након наредних неколико поена популарни”мускетари” су успели да преотму предност ривалу и до краја је нису испуштали. Убрзо је Рибница на крилима Бојовића сигурним кораком привела сет крају и са 25:22 повела са 1:0.

Деловао је Партизан ошамућено на почетку другог сета, што су искусни Краљевчани знали и те како да искористе. Након уводних 8:5, повели су изабраници Милоша Живановића са 14:9 и 20:16, да би са 23:20, стигли надомак великог и можемо слободно рећи изненађујућег вођства. Међутим, тада смо по ко зна који пут могли да се уверимо каква је одбојка спорт и да правила не постоје. Игњат Допуђ је поеном из напада смањио заостатак на два поенан (23:21), а онда је на сервис линију стао Душан Ђурђевић, који је добио шансу средином сета, и одличним сервисима режирао велики преокрет своје екипе за изједначење – 25:23.

Позитиван резултат у минулом сету, исто тако је деловао на пулене Драгана Кобиљског. Рибница је само на старту имала малу предност (4:3), да би ”парни ваљак” од тог момента у потпуности преузео контролу и почео да меље. Ређали су се поеним Игњата Допуђа, Милије Мрдака и Луке Мочевића, али су црно-бели и грешке ривала оберучке прихватали. Руку на срце, не можемо рећи да је Рибница била лоша током овог периода, пошто је све време покушавала да ухвати корак за ривалом, али је Партизан са друге стране био довољно концентрисан и на крају је са 25:20 стигао до преокрета.

И таман када су сви помислили да ће Партизан у четвртом периоду успети да из овог меча изађе као победник, што су наговестили и ас сервиси Чубрила, Рибница је имала другачије планове. Имали су Београђани у једном моменту вођство од 12:8, али су се тада разгоропадили Иван Тодоровић и другови и са осам везаних поена стигли до преокрета. Видно затечен Партизан на све начине покушавао је да заустави ривала, чак је у пар наврата стизао на поен заостатка, али је на крају од пресудног значаја била истрајност искусних Краљевчана, који су са 25:21 изборили тај-брејк.

А тамо смо до промене страна гледали праву борбу. Обе екипе биле су решене да победом отворе сезону, што је утицало на то да се предност константно смењује. Партизан је задовољнији отишао на већ поменуту промену страна (8:7), да би након кратке паузе на сцену ступио Душан Петровић, који је серијом поена омогућио чети Драгана Кобиљског да се одвоји (11:7). Није се на томе зауставио млади блокер, пошто је све до самог краја био веома инспирисан, а када му је подршку дао увек расположени Мрдак, Партизан је успео да приведе успешно утакмицу крају са 15:13.

Драган Кобиљски, стратег Партизана, истакао је да су његови играчи након утакмице, само постали бољи.

”Пре свега бих честитао екипи Рибницe на одличној борби и квалитетној игри. Ми смо овде дошли пре свега да научимо нешто, а после тога да водимо рачуна о резултату. Наравно да победа прија, али има детаља о којима морамо да разговарамо и да добро изанализирамо овај меч. Мислим да смо у четвртом сету на 12:8 имали све у нашим рукама и онда смо на неко неискуство и лежерност ту предност изгубили. После тога је било јако тешко вратити се у утакмицу. Ипак, у петом сету смо дошли до своје игре и на крају победили са 15:13. Тешко гостовање, тешка утакмица иза нас, али сам сигуран да смо сада бољи играчи него што смо били пре ове утакмице”, закључио је Кобиљски.

Милош Живановић, тренер Рибнице, честитао је Партизану на победи.

„Тешка утакмица. Већ прва, па 15:13 у тај-брејку. Види се да ни ми, ни Партизан још увек нисмо наштеловали оно што треба да наштелујемо. Врло занимљива утакмица, али можда не баш тако квалитетна. Могли смо и ми да добијемо, имали смо велику предност у другом сету, али смо испустили утакмицу што није требало да се деси. Партизан је добио, честитам им на томе и желим им све најбоље у наставку првенства. Нама остаје да скоцкамо екипу и да се вратимо после овог пораза. Имамо тешку утакмицу у Тополи већ у петак. Треба да се ресетујемо и да се вратимо што спремнији”, рекао је Живановић.

Изјаве Милије Мрдака и Владана Алексића можете погледати на Инстаграм профилу @liga.ossrb.

Црно-беле је до победе предводио Милија Мрдак са 18 поена, а испратио га је Игњат Допуђ са 16. У краљевачком тиму, Младен Бојовић био је најрасположенији са 27 поена, док је Иван Тодоровић бројао до 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у 2. колу гостује Јединству у Старој Пазови, а Рибница путује у Тополу на мегдан са Карађорђем.  

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара