Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Искусно Јединство славило у Пожаревцу, Ниш бољи у Лесковцу

Одбојкаши Јединства из Старе Пазове и Ниша остварили су победе у 1. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је у Пожаревцу надиграло Млади радник, док је Ниш био бољи од дебитанта у Суперлиги, лесковачке Дубочице.

Млади радник – Јединство 2:3 (25:22, 16:25, 20:25, 25:22, 8:15)

Ушао је Млади радник боље у овај дуел и уводну предност вешто је чувао како је сет одмицао. Одлични су током целокупног уводног периода били Цветковић и Кљаић, који су својој екипи омогућили да уђе у завршницу са 22:20. Иако је Томо Мицић са два везана поена, најпре из напада, а потом и ефектним блоком, донео изједначење, Млади радник је био истрајан до краја и са 25:22 повео је са 1:0.

Међутим, искусни Пазовчани нису желели да се предају након прве деонице, што су и доказали у наредна два сета. Најпре су у другом на крилима Горана Бјелице и Ристића, којима су помоћ пружили и Новица Бјелица и Томо Мицић, успели да поравнају резултат, оставивши ривала на само 16 освојених поена. Већ у трећем сету, успели су изабраници Жељка Вукелића да стигну до преокрета. Током целокупне деонице, Јединство је имало предност, али су им Пожаревљани све време били за петама. Преломни моменат догодио се при резултату 21:20, у корист Јединства, када су гости везали четири поена и повели са 2:1.

Четврти сет донео нам је нову драму, али је на крају из њега задовољнији изашао Млади радник. Права резултатска клацкалица виђена је у овом периоду, пошто се резултат константно смењивао. Иако је Јединство у финиш ушло са вођством од 20:19, домаћин је серијом од 6:2 изборио тај-брејк.

Очекивало се да ће одлучујући сет донети нову драму, али је Млади радник практично сам себе победио. Грешке које су направили пожаревљани на самом почетку, оберучке су прихватили Пазовчани и повели са 5:0. Нису се на томе зауставили изабраници Жељка Вукелића, пошто су и у даљем току сета били веома расположени и на крају су са 15:8 изборили прву овосезонску победу.

Мирослав Радишић, искусни техничар Јединства, изнео је своје утиске након утакмице.

”Утакмица јако тешка, наша друга ове сезоне. У уторак смо играли са Војводином 3:2, изгубили исто тако добијену утакмицу. Сада опет пет сетова. Честитам мојим играчима, као и младој, односно комбинованој екипи Младог радника, која се максимално борила и стварно су одиграли на врхунском нивоу. Идемо даље, то је то”, завршио је Радишић.

Срећко Ристић био је најефикаснији у победи свог тима са 18 освојених поена, док су у екипи из Пожаревца, Видак Цветковић и Станислав Лизанет бројали до 14.

У 2. колу Јединство дочекује Партизан Коптех, а Млади радник Војводину Моцарт.

 

Дубочица – Ниш       1:3 (27:25, 20:25, 35:37, 25:27)

Жарко је желела Дубочица да пред својим навијачима у првој суперлигашкој утакмици оствари и историјску победу, а након уводног сета чинило се да је на добром путу. Све до саме завршнице имала је чета Марјана Николића осетну преднос на својој страни. Иако је Ниш у финишу успео да поравна резултат, то није деморалисало домаће одбојкаше који су са 27:25 повели са 1:0.

Ипак, гости су већ у наредном периоду успели да поравнају укупан резултат, пошто су заслугама читаве екипе вешто чували рано стечену предност. Иако је Дубочица на све начине покушавала да ухвати прикључак, Ниш је био истрајан до краја и са 25:20 изједначио је укупан резултат.

А онда смо добили сет који се ретко виђа. По очекивањима, борба се распламсала, што је утицало на сам резултат, пошто је предност константно мењала власника. Ушли смо тако у дубоку резултатску разлику, а нико са сигурношћу није могао да тврди која екипа ће извући повољан резултат. Довољно је напоменути да је Ниш у овом сету имао чак осам сет лопти, док је Дубочица стала на пет. На крају, Нишлије су после велике драме и 37:35 изашле као победници, што је донекле утицало и на сам исход меча.

Дефинитивно је позитиван резултат из завршнице маратонског трећег сета улио додатно самопоуздање екипи Драгана Светозаревића, која је била решена да у четвртом стави тачку на ову утакмицу. Ипак, прекопута себе имала је мотивисану Дубочицу, која није желела да подигне белу заставицу, па ни у овом периоду драма није изостала. На крају, Ниш је за длаку био концентрисанији и са 27:25 могао је да прослави прву победу у сезони.

Борис Буша, коректор Ниша, истакао је да је вечерашња победа веома битна за његову екипу.

”Пре свега, желео бих да честитам екипи Дубочице на изванредној игри, потом и мојој екипи на победи. Изузетно битна победа за нас. Као што се може видети по резултату, утакмица буквално на једну лопту. Могло је да оде и на једну и на другу страну. Можда је наш вишак концентрације пресудио овог пута. Изузетно смо задовољни, јер ће се ове екипе у суштини борити за опстанак. Идемо даље, јер нас већ следећи викенд очекује утакмица против Црвене звезде. Настављамо напорно да радимо и надамо се сличном или истом резултату следеће недеље”, истакао је Буша.

Ниш у наредном колу дочекује Црвену звезду, док Дубочица гостује Радничком у Крагујевцу.

Статистику са обе утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара