Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Ништа од драме у дербију кола: Шампион без проблема против Вождова

Одбојкаши Црвене звезде остварили су тријумф у првом овосезонском мечу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Шампион Србије је вечерас, на свом терену, надиграо Карађорђе у дербију 1. кола са 3:0, по сетовима 25:18, 25:21 и 25:19.

Важила је ова утакмица пре самог почетка за дерби кола, али је Звезда на веома убедљив начин надиграла једног од кандидата за трофеје у овој сезони, и поприлично лако ударила прву рецку у Суперлиги.

Након уводних 6:6, црвено-бели су полако почели да преузимају примат у првом сету и стичу залиху. Иако је Карађорђе све време одржавао корак за ривалом, Звезда је при резултату 12:10, у своју корист, заслугама читавог тима, а понајвише одличним сервисима Гмитровића, направила серију од 6:2. Нису на овакав епилог били спремни изабраници Невена Мајсторовића и у даљем току сета просто нису могли да парирају ривалу. Искористила је то максимално чета Ивице Јевтића и са 25:18 повела је са 1:0.

На крилима боље игре из завршнице претходне деонице, отворила је Звезда нову на доминантан начин, пошто су већ након првих десет поена повели црвено-бели са 7:3, али се и Карађорђе нешто питао. Како се ближила средина сета, Вождови су топили разлику ривала и успели да приђу на само поен заостатка (16:15), а убрзо и до преокрета (18:19). Упалило је то аларм у црвено-белом табору, јер су Ивица Јевтић и његови играчи схватили да им освајање другог сета виси о концу. Испоставило се ускоро да је налет Карађорђа само наљутио црвено-беле, који су одличном игром у одбрани најпре вратили предност на своју страну, да би у завршници са три везана поена дуплирали предност – 25:21.

Видно ошамућени Тополчани, просто нису могли да парирају расположеним црвено-белима ни у трећем сету. Одмах је Звезда ухватила залет и заслугама читавог тима повела са 10:2, да би како је меч одмицао вешто чувала ту залиху. Иако је Карађорђе на све начине покушавао да ухвати прикључак, Звезда је све време била довољно концентрисана и лако је излазила на крај са нападима ривала. Тако је екипа Ивице Јевтића у завршницу ушла са 18:11, да би са 25:19 могла да прослави први првенствени тријумф.

Најрасположенији у победи свог тима био је Александар Гмитровић са 15 поена, а пратио га је Омар Ахмед са 13. У екипи Карађорђа, Јакоб Стили и Алија Бекрић бројали су до 13.

Звезда у наредном колу гостује Нишу, а Карађорђе дочекује Рибницу.

У првој утакмици данашњег програма, Војводина је према очекивањима и без већих проблема изашла на крај са Таковом из Горњег Милановца. Новосађани су на свом терену славили са максималних 3:0, по сетовима 25:19, 25:20 и 25:17.

Лука Станковић предводио је своју екипу до победе са 16 поена, док је на другој страни Немања Перуничић стао на коти од 13.  

Екипа Марка Наранчића ће у наредном колу гостовати Младом раднику, док ће Таково дочекати суботички Спартак.

Статистику са оба меча можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара