Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички, Таково и Војводина успешни у 2. колу

Одбојкаши Радничког доо, Такова и Војводине Моцарт остварили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су на свом терену надиграли Дубочицу, Таково је након велике борбе било боље од суботичког Спартака, док је екипа Марка Наранчића славила у Пожаревцу.

Раднички доо – Дубочица   3:0 (25:19, 25:19, 25:18)

Након лошег отварања сезоне у Суботици, Раднички је вечерас успео да надигра новог суперлигаша из Лесковца. Чини се да су речи Алексе Брђовића након утакмице са Спартаком, када је млади стручњак био и више него незадовољан приступом својих изабраника, вечерас уродиле плодом. Иако је важио за апсолутног фаворита, није смео Раднички да се залеће и морао је стрпљиво да гради предност, која му је касније донела и максималну победу.

Није било потребно превише времена Крагујевчанима да стигну до вођства у овој утакмици, пошто су при резултату 5:5, серијом од 4:1, стекли предност, коју су у наставку уводног сета само повећали (25:19). Све до средине друге деонице, Дубочица је била бољи ривал на терену. Ипак, при вођству од 12:8, пробудио се Раднички који је невероватном серијом од 12:1 разоружао ривала и убрзо дуплирао предност (25:19). У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, екипа Алексе Брђовића је још једном средином периода успела да сломи отпор противника, да би са 25:18 могла да прослави прву победу у сезони.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, био је задовољнији игром своје екипе у односу на прошлонедељну утакмицу коју је његов тим изгубио у Суботици.

„Задовољнији сам наравно, с обзиром да смо победили и одиграли доста боље. Опет смо почели у грчу, што је разумљиво, јер прошле недеље то није била екипа са којом радим два месеца и са којом сам прошао припремни период. Ипак, остављамо то иза себе. Данас је било доста боље, иако не могу да будем у потпуности задовољан неким стварима, али мислим да ћемо то решавати у ходу. Битно је да добро тренирамо, као и досад и надам се да ће се то преселити и на остале утакмице”, закључио је Брђовић.

Најефикаснији у тријумфу свог тима био је Милан Крстић са 12 поена, а пратили су га Милутин Нејић и Иван Ћировић са девет. На другој страни, Бранислав Радовић бројао је до десет поена.

Раднички наредне недеље гостује Црвеној звезди, а Дубочица дочекује Таково.

 

Таково – Спартак      3:2 (25:22, 23:25, 20:25, 25:17, 15:12)

Веома занимљиву утакмицу, пуну преокрета и сјајне одбојке, одиграли су Милановчани и Суботичани. Иако је Спартак важио за фаворита у овом дуелу, још једном смо добили потврду да ће ове сезоне Суперлига бити и те како изједначена и да ће свака екипа имати чему да се нада.

Све до саме завршнице, односно резултата 22:22, нико са сигурношћу није могао да каже ко ће из уводне деонице изаћи као победник, али је Таково у тим моментима направило превагу и са три везана поена стигло до почетне предности. Ипак, Спартак је у наредна два сета успео да надигра ривала из Горњег Милановца, пошто је најпре у финишу другог периода он био тај који је имао више стрпљења, да би у трећем без већих проблема стигао до преокрета. Међутим, предаја није била опција за тим Павла Дрецуна, који је силно желео да избори тај-брејк. Заслугама читаве екипе, Милановчани су те жеље спровели у дело и утакмицу одвели у одлучујући сет. Ни пети период није прошао без драме, јер је и једна и друга екипа била решена да изађе као победник из овог меча. На крају је за длаку концентрисанији био домаћин, који је са 15:12 могао да прослави тријумф.

Павле Дрецун, тренер Такова, изнео је утиске након важне победе своје екипе.

”Психолошки јако битна победа за нас, против екипе која је добро стартовала првенство. Знали смо да ће да буде тешка утакмица, очекивали смо то. Били смо изненађени неким стварима у њиховој игри. На крају, када се све сабере, морамо бити задовољни, јер смо добили утакмицу. У овој лиги су важније победе, тако да растерећеније настављамо шампионат, што је јако добро за нас”, истакао је Дрецун.  

Винсент Матијас предводио је своју екипу до победе са 19 поена, а пратио га је Андреј Рудић са 18, док се на другој страни истакао Вељко Бохарев са 15 поена.

 

Млади радник – Војводина Моцарт          0:3 (23:25, 23:25, 18:25)

Као што се и очекивало, млади изабраници Марка Наранчића забележили су другу овосезонску победу. И овог викенда су Жарко Убипарип и другови посао завршили у три сета, али далеко од тога да су без борбе дошли до убедљивог тријумфа. Морали су Новосађани и те како да се озноје како би изашли на крај са Пожаревљанима који су у прва два сета имали прилику да ову утакмицу одведу у другом смеру. Ипак, пропустили су шансе које су им се указале, што је Војводина сурово казнила и са три бода у џепу кренула је пут Новог Сада.

У прва два сета, Војводина је тек у самим завршницама истих успевала да изађе на крај са домаћином. Прво је у уводној деоници при резултату 23:23 грешком ривала стигла до сет лопте, коју је у предност претворио Антуновић ас сервисом (25:23). У другом делу игре, Новосађани су из другог покушаја успели да дуплирају предност, а овог пута заслуге се приписују Жарку Убипарипу (25:23). Дилема ко ће изаћи као победник из овог меча отклоњена је средином треће деонице, пошто су пулени Марка Наранчића још једном успели да разоружају ривала и касније без проблема приведу утакмицу крају – 25:18.

Марко Наранчић, стратег Војводине, честитао је својим играчима на победи.

”Мислим да је била јако квалитетна утакмица. Због тога бих честитао екипи Младог радника на одличној игри у прва два сета. У трећем сету су мало пали. Исто тако бих честитао мојим момцима, што су издржали све те притиске и налете домаћина и на крају успели заслужено да славе”, рекао је Наранчић.

Највеће заслуге за победу новосадских црвено-белих приписују се Филипу Савовском, који је утакмицу привео крају са 16 поена, док је Вук Кулпинац бројао до 13. У екипи из Пожаревца истако се Игор Лагунџин са 15 поена.

Војводина ће у 2. колу угостити пазовачко Јединство, а Млади радник ће путовати у Суботицу на мегдан Спартаку.

Статистику са свих утакмица можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара