Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Вечити према очекивањима

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Јединство – Партизан Коптех          0:3 (19:25, 15:25, 19:25)

Судар младости и искуства. Тако бисмо најбоље могли да опишемо вечерашњи дуел у Старој Пазови. Ипак, овог пута је полетност младости направила превагу, пошто је Партизан на погон Игњата Допуђа и Мухамеда Садехија, који је коначно дочекао свој деби у црно-белом дресу, изашао на крај са искусним Пазовчанима.

Као што се и очекивало, неизвесност је била присутна у уводном делу првог сета и то све до резултата 16:16, када је Партизан серијом од 6:1 наговестио да је у Пазову дошао по цео плен. Није пуно времена прошло, а на семафору је засијало 1:0. Наставио је тим Драгана Кобиљског у истом ритму и у другој деоници, а овог пута је био још доминантнији. У прилог томе иде чињеница да је на крају овог сета ривала оставио на свега 15 освојених поена и значајно се приближио победи. Желео је Партизан да у трећем сету што пре приведе посао крају, али се питала нешто и домаћа екипа. Ипак, баш као што је то случај био у првом периоду, Партизан је половином сета преузео контролу и са 25:19 уписао другу победу у сезони.

Драган Кобиљски, тренер Партизана, истакао је да иако резултатски убедљива, утакмица није била лака.

”Сигурно је ово један врућ паркет у српској одбојци. Ми смо дошли спремни да се боримо и мислим да ће многе екипе овде имати проблем. Оно што резултат показује можда изгледа лагано, али уопште није било тако. На једну или две лопте, Јединство може да се врати и могло је да крене у правцу који нама уопште не одговара. Успели смо да држимо фокус читаву утакмицу и изашли као победници вечерас”, рекао је Кобиљски.

Као што је већ речено, Игњат Допуђ и Мухамед Садехи предводили су свој тим до победе са по 12 поена, док се на другој страни истакао Срећко Ристић са осам.

Партизан у следећем колу дочекује Карађорђе, док ће Јединство гостовати Војводини.

 

Ниш – Црвена звезда           1:3 (18:25, 26:24, 14:25, 28:30)

Неуспех у квалификацијама за Лигу шампиона није негативно утицао на изабранике Ивице Јевтића вечерас, али је Ниш свакако могао то да буде. Ипак, хемија коју поседују црвено-бели, а која је додатно побољшана повратком Николе Жугића, направила је превагу против екипе која се може похвалити врхунским појачањима у последње две седмице. Управо је тај податак и учинио ову утакмицу занимљивом, пошто је све до последњег поена на стању била лавовска борба двеју екипа.

Лако су београдски црвено-бели решили први сет у своју корист, пошто ни у једном тренутку нису допустили ривалу да их угрози. Међутим, Ниш је већ у другом имао спреман одговор и у узбудљивој завршници успео је да поравна резултат. Таман када су сви помислили да ће се борба распламсати у трећој деоници, поново је Звезда преузела главну реч, оставивши ривала на само 14 освојених поена. Ипак, оно што су сви прижељкивали у трећој, догодило се у четвртој деоници. Желела је Звезда да што пре реши питање победника, док је силно мотивисани Ниш тежио ка томе да утакмицу одведе у тај-брејк. Донео је такав приступ Београђана и Нишлија истинску драму у завршници четвртог периода, из које је на крају Звезда изашла као победник, искористивши пету меч лопту – 30:28.

Ивица Јевтић, стратег Црвене звезде, изнео је своје утиске након вечерашње утакмице.

”Тешко гостовање, пре свега. Тек сада схватамо нормалан ритам тренинга, јер нам предстоји циклус када екипу можемо да припремимо и физички и ментално за утакмице које се играју викендом. Успели смо у нашим намерама, пре свега јер нам следећег викенда долази Раднички, који је озбиљна екипа, а ми ћемо их дочекати у добром расположењу. Утакмица као утакмица је била тешка. Доста искусних и нових играча у екипи Ниша, што се и показало у другом сету, када су успели да нас стигну, иако смо имали три, четири поена разлике. Исто то је могло да се догоди у четвртом сету, али смо задржали приступ и успели смо да приведемо утакмицу крају онако како смо желели. Честитке мојој екипи на победи, а Нишу на стварно доброј игри. Такође, похвале и за публику, која је дошла и напунила салу ОШ „Мика Антић”, истакао је Ивица Јевтић.

Пулене Ивице Јевтића предводили су Ахмед Омар са 19 и капитен Александар Гмитровић са 18 поена. Стандарно добар учинак у Светозаревићевој чети имао је Борис Буша са 20 поена.

Црвена звезда наредне седмице дочекује Раднички доо, док ће Ниш гостовати Рибници у Краљеву.

Статистику са свих утакмица можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара