Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Још од сазнања да ће наредне сезоне играти у друштву најбољих екипа у Србији, одбојкаши и стручни штаб Дубочице сањали су о овом вечеру. По први пут у историји клуба, Лесковчани су остварили суперлигашку победу, и то на сјајан начин, након феноменалних пет сетова. Уз то, камере Јавног сервиса забележиле су велику победу домаће екипе, док су навијачи били уз свој тим од првог до последњег поена.

Све је полазило за руком изабраницима Марјана Николића у првом сету. Ношени одличном енергијом са трибина, али и мотивацијом да би евентуална вечерашња победа била прва у историји клуба у Суперлиги, Лесковчани су деловали максимално агресивно. Није им требало много времена да се одвоје и упишу први поенски тријумф (25:16). Ипак, Таково се пробудило у наредном сету и показало да се неће враћати у Горњи Милановац без борбе. Чинило се да су се у другом сету улоге потпуно замениле, пошто је екипа Павла Дрецуна водила главну реч, док је Дубочица била у ситуацији да јури резултат. Гости су били истрајни до краја и са 25:22 стигли до изједначења.

Након прва два сета, очекивало се да ће борба у трећем сету ескалирати, али домаћи одбојкаши нису дозволили тако нешто. Поново је екипа Марјана Николића рано стекла предност и наставила да је повећава како се сет ближио крају, завршивши са 25:15 и по други пут повела на утакмици. Оно што смо очекивали у трећем сету, добили смо у четвртом делу игре. Обе екипе биле су силно мотивисане да испуне своје циљеве – Таково је било одлучно да продужи меч, док је Дубочица желела тријумф. До самог краја сета нико није могао да предвиди ко ће из њега изаћи као победник. Ипак, гости су имали више концентрације у завршници и са 25:22 изборили су тај-брејк. У одлучујућем сету, Дубочица је од првог поена била доминантна и није дозволила ривалу да угрози њен успех. Након уводних 4:1, повели су Лесковчани са 7:2 и 11:3, да би на крају са 15:3 могли да прославе историјски тријумф.

Најрасположенији у победи свог тима био је Бранислав Радовић са 24 поена, а пратили су га Марко Максимовић са 16 и Немања Стевановић са 14 поена. У екипи из Горњег Милановца истакао се Винсент Матијас са 24 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Дубочица у 4. колу гостује Младом раднику у Пожаревцу, док Таково дочекује Црвену звезду.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба