Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шампион убедљив на премијери кола

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Дан раније него што је уобичајено, прилику да отворе четврту недељу такмичења имали су Милановчани и Београђани. Иако је Звезда важила за апсолутног фаворита, морала је бити опрезна, с обзиром да Таково важи за екипу која може да се надмеће са свим ривалима. Ипак, чини се да је искуство одбојкаша у црвено-белом било пресудно вечерас, али су морали да се помуче како би изашли као победници из овог дуела.

Неизвесност у првом сету трајала је само до резултата 10:9 у корист гостију, када је Звезда у серијама полако али сигурно правила резултатску разлику, да би са 25:20 повела у мечу. Друга деоница била је убедљиво најзанимљивија у целом сусрету. Иако је на почетку деловало да ће Звезда рутински искористити предност коју је стекла на самом старту сета, Таково је средином сета ухватило прикључак и до краја дисало за вратом ривалу. Ипак, пулени Ивице Јевтића били су истрајни до краја и са 25:23 дуплирали вођство. У трећем, а испоставиће се и последњем сету, шампион Србије је још једном успео да сломи отпор ривала и са 25:21 прославио четврти везани тријумф.

Најефикаснији у црвено-белом тиму био је Никола Жугић са 13 поена, док су Омар Ахмед и Александар Гмитровић уписали по 11 поена. У противничком тиму истакао се Алекса Поломац са 10 поена, а Немања Перуничић и Матијас Винсент додали су по 9 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Звезда у 5. колу дочекује Млади радник, док Таково гостује Рибници.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба